Paul Allen NHL-csapatot akar

 

A NBA-ban szereplő Portland Trail Blazersnek és az NFL regnáló bajnokának, a Seattle Seahawksnak a tulajdonosa kedden interjút adott a sajtó képviselőinek.

Az utolsó kérdést a Comcast riportere, Dan Sheldon tette fel. Lesz e NHL-csapat Portlandben?

Mielőtt lelepleznénk Allen válaszát, egy gyors visszatekintés az elmúlt hónapokra. Az Arizonában található Glendale városi tanácsa hétfőn szignózott egy 15 évre szóló 225 millió dolláros bérleti szerződést az új tulajdonosokkal. Ezzel gyakorlatilag lezártnak tekinthető a Coyotes költözéséről szóló bármilyen pletyka. De nem Allen részéről. A CSN másik riportere, Dwight Jaynes azt állítja, hogy Trail Blazersnél van egy magas rangú megbízható forrása, aki azt állítja, hogy folyamatosan figyelték az Arizona körüli eseményeket és bármikor léptek volna az költöztetés ügyében. Sőt Jaynes tovább megy és az informátorra hivatkozva azt állítja, hogy a szerződés aláírásától függetlenül Allen kész Portlandbe vinni a Coyotest. Mindezt hosszútávú pénzügyi elemzésekre alapozzák, amelyek szerint a Coyotes nem lesz nyereséges az elkövetkező években Glendale-ben. Az átlagos NHL-franchise értéke 413 millió dollár, amihez hozzájön az NBC-vel kötött kétmilliárdos szerződés, ám minden hiába, ha a komoly pénzügyi előrejelzések a Coyotes bukását jósolják. Márpedig ilyen téren Allen ritkán szokott tévedni.

Paul Allen, aki Bill Gates mellett a Microsoft társalapítója és egykoron a világ tíz leggazdagabb embere közé tartozott, hosszú-hosszú évek óta próbálja rátenni a kezét egy NHL-csapatra. A legközelebb 1990-ben volt hozzá, amikor milliméterekre volt a “góltól”, ám végül elbukott. Most ismét tűzközelben van/volt Allen, aki így felelt a kérdésre. “Ez egy olyan dolog, ami időről időre felmerül. Természetesen mi egy erős tulajdonosi kör lennénk, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek. Számos akadályt kell legyőzni és rengeteg kitételnek kell megfelelni, hogy legyen egy NHL csapatod. Dolgozunk rajta.”

Gary Bettman komisszár természetesen azonnal reflektált Allen mondataira: “Senki nem megy sehova és a spekulációkat is el kell felejteni, hiszen ez ugyanúgy árt a franchise-nak, mint a szurkolóinak. A liga csapati még sohasem voltak ilyen jó helyzetben. Sőt ez érvényes az egész ligára, amely biztosabb anyagi lábakon áll mint bármikor.” Bettman szavait kicsit árnyalja Doug Cifu, a Florida tulajdonosának bő egy hónappal ezelőtti nyilatkozata, amelyben annyit mondott, hogy a jelenlegi üzleti modell nem kifizetődő és hosszútávon nem tartható fenn Dél-Floridában.

Mindent egybevetve látható, hogy nem csitulnak a pletykák a költözésről és az új franchise lehetőségéről. Bettman minden módon cáfolt az elmúlt hetekben, de Cifu kijelentése egyértelműen Allen malmára hajtja a vizet. Ám felesleges bármilyen következtetést levonni vagy találgatásokba bonyolódni, majd az idő eldönti lesznek-e költöző csapatok vagy/és új franchise-ok.

allen

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum