A Brassó visszavágna a kupadöntőért

   

Kedden a két erdélyi csapat játssza a rangadót, a HSC fogadja a Brassót. Utóbbi csapat minden bizonnyal az idei harmadik edzővel áll ki.

Ahogy az természetes, amióta a Brassó feltette magát a hoki térképére, megindult a rivalizálás a két csapat között. Ebből egészen tavalyig a HSC jött ki jobban, legutóbb azonban fordult a trend és minden fronton nyert a Brassó. Nyilvánvaló tehát, hogy fűti a visszavágás a csíki csapatot, mely bár közel sem rendelkezik olyan erőforrásokkal, mint barcasági vetélytársa, de a sport attól is szép, hogy nem minden a pénz. Ezt igazolta fényesen az idei Románia-kupa fináléja, ahol az előzetesen esélyesebbnek tartott Brassó vereséget szenvedett a hősiesen küzdő Csíkszereda ellenében.

A MOL Liga azonban más kávéház, hiszen nem egyetlen meccset kell megnyerni, hanem sorozatosan kell jól produkálni. Ha a két csapat eddigi teljesítményét vizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy a HSC otthon igazán erős, hiszen három hazai meccsén négy pontot gyűjtött, ráadásul nem is akármelyik csapatok, hanem többek között a MOL Liga jelenlegi első és második helyezettje, vagyis a DAB és a Miskolc ellen, míg idegenben még nem sikerült pontot szereznie.

HSCBRA 2

A Brassó ezzel éppen ellentétesen járt el, eddigi egyetlen rendes játékidős győzelmét idegenben aratta, a ligaújonc Debrecen ellen, de Dunaújvárosban és Pesterzsébeten is pontot szerzett. A Cenk alján már közel sem ennyire pozitív a kép, hiszen három mérkőzésen mindössze egyetlen pontra futotta ugyanazon ellenfelekkel szemben, akik ellen a HSC négy pontot is elért.

A csapatok kérésére az idei évben változott a lebonyolítás, hiszen korábban péntek, vasárnap ritmusban játszották le a csapatok erdélyi mérkőzéseiket, míg idén 24 órán belül rendezik a két meccset, ennek elsősorban anyagi okai vannak. Talán ez is okozza, hogy eddig mindhárom túrázó csapat Brassóban nyerni tudott, míg Csíkszeredából csak az Érsekújvárnak sikerült győztesen távoznia. Kedden talán kiderül, hogy mire képes a HSC a pihent Brassó ellen.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): Vasárnap az első helyezett látogatott az utolsóhoz és megnyertük azt a találkozót. Ilyen ez a liga. A táblázaton lehet, hogy több pont választja el a csapatokat, de a jégen nincs akkora különbség. A Brassó ellen is küzdelmes mérkőzésre számítok. A saját játékunkat kell játsszuk, ugyanolyan elszántan és a végsőkig kell küzdenünk, mint tettük azt a legutóbbi mérkőzéseinken.

Úgy tudjuk, igazak voltak a brassói értesülések, és valóban az általunk is megjelölt svéd edzőpáros irányítja a továbbiakban a szakmai munkát a Brassónál. Mi több, a hétfői edzést már a Ferencvárostól elküldött Hakan Nygren tartotta, kollégája pedig kedden érkezik Svédországból. A hivatalos bejelentés azonban még hátravan. Miroslav Ihnacak menesztése után a múlt héten Kovács László megbízott edzőként vezette a csapatot.

A mérkőzést a romániai Digi Sport 2 élőben közvetíti.

HSC–Brassó 3-4

   

Nem találta még meg a jó formáját a Brassó, de kiszenvedte a győzelmet a becsülettel harcoló, de rutintalan Csíkszereda ellen.

Remek iramban, változatos játékkel kezdődött az erdélyi derbi. Mindkét csapat számos helyzetet alakított ki az ellenfél kapuja előtt, a kapusok, Polc és Kozuch azonban jól tartotta csapatát, egészen a 14 és 15. perc fordulójáig. Ekkor 15 másodpercen belül mindkét csapat mattolta ellenfelét. Előbb Molnár Zsolt a Brassónak szerzett vezetést, Ezt Curilla egyenlítette ki jóformán az újrakezdésből. A slusszpoén a HSC-é volt, a 20. percben ugyanis Molnár Zsombor ért bele Bors korongjába, így hazai előnnyel mehettek pihenni a csapatok.

Feljavult a Brassó a második harmadra, a HSC enyhe dominanciája eltűnt, ennek a jele volt Klouda egyenlító találata a 25. percben. Igaz, ezt egy kimaradt csíki ziccer előzte meg. Kiegyenlített küzdelem folyt a jégen, óvatosabbá vált a játék, a védelmek igyekeztek távol tartani a támadókat a kapuk közvetlen közeléből. Nem is csoda, hogy újabb gól nem született, a döntés a harmadik harmadra maradt.

Itt óriási lehetőséghez jutott a HSC, hiszen a harmad felénél két percig kettős emberelőnyhöz jutott. Ilyen kiegyenlített küzdelem mellett ezzel kötelező élni, és ezt a kékmezes játékosok is átérezték. Több kísérletet követően egy kipattanót Spady lőtt a kapuba, ismét vezetett a Szereda. Nem kellett sokkal több, mint két perc az újabb brassói egyenlítéshez sem. Ezúttal Curilla kapott két percet, a brassói előnyt Saluga révén értékesítette az ezüstérmes. 5 perc 16 másodperc volt ekkor vissza a meccsből. A brassóiak lendületbe jöttek, az utolsó percek róluk szóltak, a HSC védelme pedig hibázott. Egy a kapu mögül rosszul kipasszolt korongot szereztek meg a vendégek, a kapu elé gyötörték, a kipattanót a kapu torkában álló Hietamaki kotorta a hálóba. Hiába hozta le aztán Dreberg mester Kozuchot az utolsó percre, az eredmény már nem változott, vendéggyőzelem született az erdélyi derbi szeredai felvonásán.

Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: Olyan hibákat követtünk el az utolsó percekben amelyeket nem szabadott volna megengednünk magunknak. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy az utolsó ellenünk ítélt kiállítást elnézték a játékvezetők, amellyel döntően befolyásolták a mérkőzést. Egy olyan mérkőzést, amely a játékról szólt.

Jerry Andersson, Brassó: Ez volt az első mérkőzésem, amelyet a Brassó kispadján töltöttem. Nagyon kemény összecsapás volt. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy két alkalommal is sikerült felállnunk. Azon leszünk, hogy a csapat játéka minél jobban összekovácsolódjon ezért fogunk dolgozni az elkövetkezendő napokban. Láttam szép jeleneteket, amelyek biztatóak.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1700 néző. Játékvezetők: Lascar, Toparceanu, Butucel, Mathe.
Kozuch: 88,6% (Ruczuj)
K
Polc: 90,3% (Fülöp)
Salló, Spady, Curilla, Mihály E., Farkas
1
Filip, Imecs, Saluga, Mihály Á., Klouda
Bors, Papp, Sjölund, Sátek, Molnár Zsombor
2
Nagy Cs., Hietamaki, Fodor, Péter R., Petres
Gecse, Bíró O., Hildebrand, Tranca, Bíró M.
3
Piszarenko, János, Molnár Zsolt, Antal, Virág
Pál, Bíró T., Molnár Z., Geréb, Rokaly
4
Oprea, Péter Zs., Bálint, Márton, Mátyás
Christer Dreberg, Gál Sándor
E
Kovács László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:56 BRA Molnár Zsolt Hietamaki
1-1 14:11 SCC Curilla Spady
2-1 19:18 SCC Molnár Zsombor Bors Sjölund
2-2 24:49 BRA Klouda Saluga Nagy Cs.
3-2 52:35 SCC PP2 Spady Bíró O. Curilla
3-3 54:44 BRA PP Saluga Mihály Á.
3-4 57:42 BRA Hietamaki Saluga
31 Kapura lövések száma 35
8 Kiállításpercek 10

A HSC–Brassói fotói

   
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum