Pleszkánt éltette a DAB-tábor

   

Az UTE kapusa szerint nem ezek a bravúrok a lényegesek.

Pleszkán József a harmadik szezonját tölti az UTE-ben. Általában kiemelkedő teljesítményt nyújt a lilák kapujában, de eddig még nem sikerült a legjobb magyar kapusok közé emelkednie. Ebben idén nagyobb segítséget nyújt neki klubcsapata védelme. Bár a kapott gólátlaga továbbra is 4,5, a védési hatékonysága pedig messze van még a 90%-tól, kiváló formában véd, a pontvesztések nem száradnak a lelkén. Legutóbb Dunaújvárosban játszott az UTE, ahol Pleszkán olyan védést mutatott be, amely a hazai drukkereket is elvarázsolta, és kórusban skandálták a nevét. Ő már a vasárnapi rangadóra készül, amikor is az UTE a Ferencváros otthonában lép jégre, de egy kérdés erejéig visszatekintettünk a legutóbbi fordulóra.

Fordult már elő ilyesmi pályafutása során?

Igazából nem is emlékszem az egészre pontosan, még vissza kell néznem videón ? emlékezett vissza a 21 éves kapus. ? Szerencsém volt annál az esetnél, húszból ha egyszer sikerül ez a védés, amely egy reflexmozdulat volt, a levegőben védtem a bárddal. De azt gondolom, egy kapus teljesítményértékelésekor nem egy védést kell kiragadni, nem ezen múlik a jó teljesítmény. Ahogy látom, nemzetközileg azok a jó kapusok, akik egy elég magas átlagot hoznak, tehát fogják a fogható lövéseket és emellett van meccsenként 2-3 nagy védésük, de nincs komoly hibájuk. Az ilyeneket sokkal jobban szeretik, mint azokat a bravúrkapusokat, akik egyszer mindent fognak, de a következő meccsen néhány potyát kapnak. Meglepődtem a dunaújvárosi szurkolók reakcióján, de jólesett. Hallottam, hogy a DAB-táborban kiabálják a nevemet, megköszöntem a gesztust, kiintettem, mert az ilyesmi tényleg jólesik és erőt ad.

Pleszkan UTE 2014_15

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Hol tart az UTE, jobb lett a csapat egy év alatt?

Mindenképpen előreléptünk. A meglévő mag mellé jó magyar és külföldi játékosok érkeztek. Idén mindenféleképpen a rájátszásba jutás a célunk. Ki kell lépnünk a szimpatikus vesztes szerepéből. Mindent megteszünk ennek érdekében. Egyelőre úgy tűnik, idegenbeli játékunkon kell javítani ehhez. A két légiósbekk érkezésével stabilabbak lettünk hátul is, ők természetes módon húzzák felfelé a magyar fiatalok teljesítményét is, jobbá vált a védekezésünk. A kapus szerepét pedig alapvetően meghatározza a csapat védekezése. Néhány évig nem voltunk túl sikeresek, le kell vetkőzni a kisebbségi érzéseket és mindenkinek el kell hinnie, hogy képesek vagyunk bárki ellen győzni. Idegenben túlzottan tiszteljük az ellenfelet, pedig sokszor elhangzott már az öltözőben, hogy nem azt kell nézni, mi van a játékosok hátára írva.

A válogatott bő keretébe van esélye bekerülni?

Eddig bebizonyítottuk, hogy erős csapatunk van. Több UTE-játékos is figyelmet kaphat a válogatott stábtól. Úgy vagyok ezzel a kérdéssel, hogy próbálok mindent megtenni a klubcsapatomban, csak arra figyelek, hogy itt jól menjenek a dolgok, és bízom benne, hogy a szövetségi kapitány felfigyel a játékomra és behívót küld majd valamikor.

Pleszkan UTENZA

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum