A Fehérvár harmadszor is beveheti a Hala Tivolit

   

A legutóbbi két szlovéniai kirándulásról győzelemmel tért haza a magyar EBEL-csapat.

A Fehérvár két hazai és egy grazi vereség után szeretne a győzelem útjára lépni, eközben az Olimpija természetesen a második győzelmére készül. Az EBEL utolsó helyén álló szlovénok hét mérkőzésükön csak egyszer szereztek pontot, a Villachot 4-1-re verték a Hala Tivoliban. Ezenkívül hat meccsen mindössze öt gólt lőttek. Alapvető gondjaik vannak tehát a gólszerzéssel, mint emlékezhetünk, a negyedik fordulóban Székesfehérváron is 4-0-ra maradtak alul. Ráadásul azóta náluk is komoly sérüléshullám ütötte fel a fejét, minden sorukból kidőlt egy meghatározó játékos. Legutóbb Linzben nem tudott jégre lépni Hunter Bishop, Gal Koren, AleS Music és Miha Pesjak sem. Közülük utóbbi biztosan nem épül fel vasárnap estig, de a másik három játékos szerepeltetése is erősen kérdéses.

A 4-0-s vereség ellenére bizakodásra adott okot az Olimpija játéka. Ziga Pesut csatár például megemlítette, hogy a csapat mindent megtett a győzelem érdekében, de “pénteken megtapasztalhattuk, hogy a Linz nem véletlenül listavezető. A legjobbunkat adtuk, de ez nem volt elég a győzelemhez. De mostanra már elfelejtettük a vereséget. Ha vasárnap is úgy harcolunk, mint pénteken Linzben, akkor reális esélyünk lehet a győzelemre.”

Kocsis AVSOLL

Ha a Ljubljanánál megemlítettük a gólszegénységet, akkor a Fehérvárnál a rengeteg kapott góllal kell kezdenünk. Sajnos a mezőnyben messze a legtöbbet mi szedtük be, már 26-nál járunk.

A két csapat brutálisan rosszul védekezi ki a hátrányokat, mindketten 70% alatt állnak, viszont meglepő módon a Fehérvár előnyjátéka sokkal hatékonyabb, 22%-os az eredményességi mutató, míg a Ljubljanáé  tragikus, 30 lehetőségből csak 3-at váltottak gólra, tehát minden 10.-et.

Rob Pallin, a Fehérvár AV19 vezetőedzője ismeri a két csapat történetét és viszonyát, ennek megfelelően indítja meccs előtti értékelését: “Teljesen lényegtelen, hányadik helyen áll a tabellán a Ljubljana. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz és keményen meg kell dolgoznunk a sikerért. Az Olimpija nagyon kellemetlen ellenfél, mindenekelőtt Hunter Bishopra és Matt White-ra kell nagyon odafigyelnünk.”

A legutóbbi két ljubljanai mérkőzést simán nyerte a Fehérvár 60 perc alatt, december 30-án és február 1-jén, és két szezon alatt ötből háromszor győztesen jött haza a Volán-busz Magosiékkal. Továbbra is sok játékost nélkülöz a szakvezetés, Hetényi Zoltán, Szirányi Bence, Varga Arnold, Bartalis István, Kóger Dániel és Sárpátki Tamás sem egészséges.

Olimpija–Fehérvár 3-1

   

Csak az első harmadban játszott jól Rob Pallin csapata, amely ismét sokat hibázott a védő térfélen. Nyerhető meccset buktunk el.

Sajnos nem az a sorozat szakadt meg, amelyiket szerettünk volna. A legutóbbi két meccsen ugyanis nyert a Hala Tivoliban a Volán, a harmadik nem jött össze. Összejött viszont zsinórban a negyedik vereség, úgyhogy sajnos elég korán úgynevezett hullámvölgybe került a magyar EBEL-csapat.

Az első játékrész alapján bizakodott a magyar szurkolótábor Ljubljanában, 2-2 előny kimaradt, de az ötödik sajnos nem, az emléktornán emlékezetesen szép gólt szerző fiatal bekk, Miha Logar ismét betalált a Fehérvár ellen. Ezt a hátrányt Tokaji Viktor távoli lövéssel kiegyenlítette. Az esetet hosszasan videózták, de megadták végül a gólt. De sajnos ismét gólt kapott a csapat a harmad hajrájában, majd a szünet után közvetlenül még egyet, ezzel a jelenlegi helyzetet ismerve érezhető volt, el is dőlt a meccs. És így is lett, nem sikerült szépíteni sem, maradt a 3-1-es szlovén győzelem.

Nagy gond még nincs, volt már ez a csapat ilyen helyzetben, a srácoknak össze kell kapniuk magukat, a sérültek közül egy-kettő csak visszatér előbb-utóbb – az utóbbi meccseken látottak alapján azt sem tartjuk kizártnak, hogy a vezetőség a védelem megerősítése mellett dönt, mivel Szirányira és Vargára még heteket kell várni –, és akkor akár már szombaton a Dornbirn, vagy vasárnap az Innsbruck ellen meglehetnek az újabb pontok.

EBEL, 2014. okt. 5., vasárnap. Játékvezetők: Siegel, Ettlmayr, Hribar.
Chiodo: 97,1% (Sila)
K
Rajna: 91,9% (Robinson)
Cvetek, Degon, Bishop, Leber, White
1
Ejdepalm, Wehrs, LoVecchio, Sarauer, Marino
Medvec, Logar, Koblar, Pesut, Koren
2
Orbán, Kiss, Kovács, Sikorcin, Magosi
Groznik, Sijan, Music, Hocevar, Ropret
3
Tokaji, Hetényi P., Benk, Erdély, Banham
Kalan, Planko, Sotlar, Uduc, Snoj
4
Reiter, Németh, Nemes, Kocsis
Fabian Dahlem, Bojan Zajc
E
Rob Pallin, Sille Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:19 OLL PP Logar Pesut Sotlar
1-1 26:45 FHA Tokaji Magosi Kovács
2-1 37:30 OLL Leber White Cvetek
3-1 40:13 OLL Ropret Hocevar
37 Kapura lövések száma 34
6 Kiállításpercek 10

A Ljubljana–Volán góljai

   

Az EBEL-mérkőzés összefoglalóját itt láthatják.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum