A Miskolc 7/7-re vágyik a 7-0 után

   

Pihent Csíkszereda várja a Brassó ellen büntetőkkel győző és az eddigi 6 mérkőzését mind egy szálig megnyerő Miskolcot a Vákárban.

Hogy mennyit számíthat az erőtől és önbizalomtól duzzadó Miskolcnak, hogy előző nap meccset játszott, előre megtippelni sem lehet, az viszont biztos, hogy a HSC szeretné majd visszaadni a kölcsönt a miskolci 7-0 után.

Egy hete a Dab.Docler szintén Brassóból érkezett Szeredába, akkor a HSC hosszabbításban győzött. Ez egyben az egyetlen olyan MOL Liga-meccse idén a megfiatalított kék-fehéreknek, ahol pontot tudtak szerezni. A csapat mindenesetre javuló formát mutat, a sérültek térnek visszafelé, ezúttal már öt légióssal állnak fel. A dunaújvárosiak elleni pontszerzést követően a címvédő Érsekújvár ellen is szoros meccset játszott Dreberg fiatal brigádja.

HSCMIS2

A román bajnokságban a Steaua elleni meglepő vereség után a három korábbi HSC-kulcsjátékossal, három cseh légióssal és két osztrák olimpikonnal felálló Galati ellen szépen javítottak e hét közben. A legnagyobb gond, hogy még mindig kevés gólig jutott a csapat, a helyzetkihasználáson tehát mindenképpen javítani kell.

“A Galac elleni, szerda esti mérkőzés során csak a harmadik harmadban játszottunk jól, és megnyertük mérkőzést – nyilatkozta a csapat előzetesében Christer Dreberg vezetőedző –, míg a MOL Ligában átlagban 50-55 percet játszunk jól és mégis veszítettünk, pedig a Dunarea Galati sem rossz csapat. Ez a különbség a két bajnokság között. A Miskolc ellen 60 percen át koncentrálva kell játszani ahhoz, hogy a pontokat itthon tartsuk. Sokkal jobban kell kezdjünk, mint tettük legutóbb, amikor hét és fél perc után háromgólos hátrányba kerültünk. A liga egyik legjobb csapata ellen játszunk, amely nagyon sokat korcsolyázik, keményen hokizik és nagyon határozott a kapu előtt. Sok energiával játszanak és ez hatványozottan igaz, ha gólt szereznek. Meg kell próbálnunk távol tartani őket a kapunktól. Fontos, hogy elsőre mi szerezzünk gólt. Maximális teljesítményt kell nyújtanunk. Nagyon nehéz napok elé nézünk, hiszen öt mérkőzést játszunk zsinórban.”

A Miskolc repülőrajtot vett a MOL Ligában, és aligha járunk messze a valóságtól, ha azt mondjuk, a klub történetében még soha nem sikerült zsinórban hat győzelemmel kezdeni a bajnokságot. Majoross Gergely edző keze alatt remek csapat formálódik, jól sikerültek a légiósigazolások, Bálizs és Duschek remekül tartja a csapatot a nehéz pillanatokban, és a tűzerővel is minden rendben van, a legtöbb gólt szerezte és a legkevesebbet kapta a csapat hat játéknap után. Így a Brassó ellen túlórában végződő meccs után is kellő önbizalommal léphet jégre a Vákárban.

Majoross Gergelynek azt is sikerült elérnie, hogy fejben is nagyon együtt van a gárda, pedig ez az utóbbi években mindig gond volt a csapat háza táján. Edző és csapat egymásra talált, érezhetően pontosan megértik egymást. A Brassó legyőzéséig csak arra a meccsre lehetett koncentrálni, most jön a következő feladat, lépésről lépésre haladva építkeznek. A meccs magyar idő szerint 17 órakor kezdődik.

HSC Csíkszereda–Miskolc 3-2

   

Elvesztette veretlenségét a Miskolc, de a 7. meccsén is pontot szerzett.

A mérkőzést a Jegesmedvék kezdték aktívabban, ám a 3. percben a hazaiak többször is veszélyeztették Duschek kapuját. A HSC folyamatosan lendült bele a játékba, aminek eredményeképpen a 6. percben Sjölund betalált a Miskolc kapujába. A 9. percben emberelőnybe kerültek a vendégek, Gecse Hugó ült ki gáncsolásért. A miskolciak felálltak öt a négyre, úgy tűnt, a csíkszeredaiak kivédekezik az emberhátrányt, ám 4 másodperccel a lejárta előtt Matt Boyle kihasználta azt egy távoli lövéssel. Nem sokkal később Molnár Zsombor kiugrott, de Duschek védte a szólót. A harmad második felében óvatosabbá vált a játék, egyik csapat sem tudta beszorítani a másikat huzamosabb időre, a végén viszont Kozuch kapuja előtt tömegjelenet alakult ki, Sagert 2+2 percet kapott bottal akasztásért és durva játékért, valamint Spady kapott utóbbiért szintén 2 percet. A HSC 36 másodpercet emberelőnyben játszhatott, nem használta ki, így áthúzódott a miskolci büntetés.

Az első harmadból megmaradt nagyjából másfél percnyi emberelőnyt nem használta ki a hazai csapat, viszont öt az öt ellen is fölényben játszott. A 25. percben rosszul cseréltek a miskolciak, túl sokan voltak a jégen a fehér mezesek, ezért HSC-emberelőny következett. A hazaiak a második percében felálltak öt a négy ellen, egyszer Duscheknek nagy védést kellett bemutatnia. A 28. percben Popovics Patrik palánkra lökte Bors Hubát, ezért újabb csíkszeredai emberelőny jött. Az egyik kék vonalas lövés után a hazai játékosok már örültek, ám a korong elakadt a miskolci kapus alatt. A harmad felénél Sjölund szólóját védte Duschek. A játékrész végén negyedik alkalommal is öt a négy ellen játszhattak a kék-fehérek Láda Balázs büntetése nyomán. Az emberelőnyt kihasználták, Sátek lőtt takarásból, újra vezetett a HSC. A gól után Dudast kiállították két percre testre ütésért. A harmad során 13-3-ra nyerte a kapura lövési mutatót a hazai együttes.

A záró húsz percet is aktívabban kezdte a HSC Csíkszereda. Duschek Dávid több bravúrt is bemutatott, a 44. percben a gólvonal környékén feküdt rá a korongra. Egy perccel később eljött a második miskolci emberelőny, miután Bíró Ottó kilőtte a korongot a plexin túlra. A Jegesmedvék felálltak öt a négyre, Boyle a kapu mellé lőtt, az onnan visszaérkező korongot pedig Tóth Adrián belőtte, egyenlített a Miskolc. Az 50. percben páros kiállítást ítéltek a játékvezetők, Sjölund szabálytalan felszerelésért, míg Gőz Balázs meg nem engedett testjátékért ült ki kettő percre. 55 másodperccel újabb páros kiállítás jött, a hazaiaktól Curilla botfogásért, a vendégektől Dudas bottal akasztásért kapott büntetést. A harmad vége felé közeledve egyre inkább óvatossá vált mindkét csapat játéka. Nem született több gól a rendes játékidőben, hosszabbítás következett.

A túlóra csíkszeredai lehetőséggel indult, majd Kozuchnak kellett védenie. A hosszabbításban is folytatódott a csapongó játék, a HSC három másodpercre emberelőnybe került, hiába, így büntetők következtek. A rávezetésnél az első két pár kihagyta, a harmadikban viszont Sjölund és Tóth Adrián belőtte. A negyedik sorozatban sem született döntés, az ötödikben Tóth Adrián próbálkozását védte Kozuch, Sjölund viszont betalált, így a HSC nyert, a Miskolc elszenvedte idei első vereségét.

Azt kaptuk, amit megérdemeltünk

   

Majoross Gergely, a Miskolc vezetőedzője nem beszél mellé.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): Igyekeztünk minél szorosabban játszani, mert ha túl nagy területeket hagytunk volna az ellenfélnek, akkor úgy jártunk volna, mint idegenben. Két alkalommal is vezettünk. Öt az öt ellen úgy érzem, hogy jól játszottunk. A vendégek emberelőnyös szituációikkal jól bántak és vitték szétlövésre a mérkőzést. Két szerencsés gólt lőttek. A lényeg, hogy győztünk és ennek nagyon örvendek. Minden pont sokat ér.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Ma azt kaptuk, amit megérdemeltünk. Tegnap is belesétáltunk egy olyan csapdába, amire pedig felhívtuk a játékosok figyelmét. Tisztában voltunk azzal, milyen nehézségekbe ütközhetünk itt, ám ahelyett, hogy okosan játszottunk volna, fejjel mentünk a falnak. Tegnap még ki tudtunk kijönni jól ebből a helyzetből, ma nem, és ez így igazságos. A játékosoknak is elmondtam a mérkőzés után, hogy fölösleges olyan körülményekre hivatkozni, amelyeket nem tudunk befolyásolni. A meccset mi veszítjük el, senki más. Ebben mindenképpen javulnunk kell. Egyáltalán nem vagyok elégedett a hétvégén szerzett három ponttal, mert nem azt nyújtottuk, amit magunktól elvárok. A mai Csíkszereda megérdemelte a győzelmet, mert mi túlságosan elégedettek voltunk.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1200 néző. Játékvezetők: Iliescu, Gergely, Mathe, Redai.
Kozuch: 93,1% (Ruczuj)
K
Duschek: 90,9% (Bálizs)
Salló, Spady, Curilla, Mihály, Farkas
1
Boyle, Dudas, Metcalfe, Nagy K., Becze
Bors, Papp, Sjölund, Sátek, Molnár Zs.
2
Sagert, Dósa, Láda B., Cohen, Dansereau
Nagy I., Gecse, Tranca, Bíró O., Bíró M.
3
Gőz, Vojtkó, Hajós, Popovics, Tóth
Pál, Bíró T., Molnár Z., Geréb, Rokaly
4
Láda P., Miskolczi, Roczanov, Szilágyi, Fliszár
Christer Dreberg, Gál Sándor
E
Majoross Gergely, Mart Eerme
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:09 SCC Sjölund Sátek
1-1 10:01 MIS PP Boyle Gőz Tóth
2-1 38:08 SCC PP Sátek Sjölund
2-2 46:14 MIS Tóth Nagy K.
3-2 65:00 SCC GWS Sjölund
33 Kapura lövések száma 29
10 Kiállításpercek 18

A HSC Csíkszereda–Miskolc képei

   

A HSC–Miskolc góljai

   

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum