A Miskolc első erdélyi túrája

   

A MOL Liga szombati játéknapjának egyetlen mérkőzése nem akármilyen csemegét kínál, hiszen az edzőváltáson túlesett Brassó fogadja a szezont az egész mezőnyben legjobban kezdő Miskolcot.

A MOL Liga tavalyi döntősénél nem múlt el nyomtalanul a gyenge szezonkezdet, azok után, hogy a csapat a múlt hétvégén hazai pályán két vereséget is elszenvedett a Dab.Docler és az Érsekújvár ellen és jelenleg öt meccsen szerzett ugyanennyi pontjával a hatodik helyen áll, a menedzsment vasárnap összehívta a válságstábot, aminek edzőváltás lett a vége. Az üzenet ugyanakkor világos a játékosok felé, változtatni kell a hozzáálláson, különben a keretben is változások lehetnek. Tisztában vannak ezzel a játékosok is, Jevgenyij Piszarenko csapatkapitány-helyettes a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón például így nyilatkozott: “Játszhatsz jól és aztán mégis kikapsz, vagy rossz játékkal is nyerhetsz, ilyen a sport. Mindazonáltal reméljük, hogy szombaton végre igazi csapatként fogunk játszani és jó játékkal szerezzük meg a három pontot. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy kiállnak mellettünk, sokat jelent az ő támogatásuk.”

BRAMIS 140214

Nem lesz könnyű dolga azonban Kovács László megbízott vezetőedzőnek, hiszen azon Miskolc ellen kell felráznia csapatát, amely villámrajtot vett a ligában, története legjobb szezonkezdését produkálva, az első öt fordulóban a megszerezhető 15-ből 14 pontot be is gyűjtött, az egyetlen elhullajtott pontot Érsekújváron hagyta ott Majoross Gergely legénysége, amely a legnehezebb helyszínek közé tartozik. Eddig a DAB és az Érsekújvár járta meg Erdélyt, az ő tapasztalataikból annyit mindenképpen okulhatnak a borsodiak, hogy a vártnál talán nehezebb 24 órán belül két meccset lejátszani, mindkét élcsapat a papíron gyengébb HSC-vel szenvedett meg jobban, amellyel a második napon találkozott. Tehát vagy erőt kell jobban beosztani, vagy a regenerálódásban kell valamit másképpen csinálni a megszokotthoz képest.

Mivel az első lehetőség inkább csak elméletben létezik, így marad a második. Ennek kapcsán a vezetőedző elmondta, hogy a csapat csütörtökön indult el, a több mint 10 órás útból éjszaka a játékosok 6-7 órát tudnak aludni a buszon, pénteken pedig már jeges edzést fog vezényelni Brassóban. A péntek éjszakát szállodában töltik, így reméli, hogy kellően pihent lesz a csapat mindkét mérkőzésen.

Kovács László (vezetőedző, Brassó): Nagyon nehéz meccsre számítok szombaton, a Miskolc egy igazán nagyszerű csapat. Koncentrálnunk kell és egyértelműen a legjobbunkra lesz szükség, ha győzni akarunk. Ez azért is különösen fontos a számunkra, hiszen hazai jégen játszunk, reméljük, sok szurkoló biztat majd minket a lelátókon, nagyon fontos számunkra az a támogatás, amit ők adni képesek.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Én nem kezelem csomagban a hétvégi két meccsünket a Brassó és a HSC ellen, mindig csak a következő lépéssel foglalkozom, ez pedig most a Brassó elleni találkozó. Másrészt pedig továbbra is a saját csapatomra helyezem a hangsúlyt. Ezen a héten a játékunk azon elemeivel foglalkoztunk, amelyek javításra szorulnak. Amennyiben ezeket sikerül kiegyenesíteni, és ugyanúgy küzdünk a mérkőzés alatt, mint eddig, én már elégedett leszek. A brassóiak két mérkőzését is kielemeztem, és láttam, hogy vannak olyan elemek a játékukban, amelyeket tendenciaszerűen ismételnek. Ezekre igyekszünk felkészülni. A Brassóról köztudott, hogy rendkívül jól támadó játékosaik vannak, amire nagyon oda kell figyelnünk. Ha meg tudjuk valósítani a saját játékunkat, kemény letámadással és a felesleges kockáztatás elkerülésével, akkor eredményesek lehetünk.

Brassó–Miskolc 2-3

   

Megérdemelten nyert büntetőkkel a mérkőzés nagyobb részében domináló Miskolc a játékukat továbbra sem találó brassóiak ellen, ezzel visszavette a vezetést a MOL Ligában. 6-ból 6-ot nyert eddig.

Az első harmadban gyorsan vezetést szerzett a Miskolc, Dansereau a 3. perc legelején vágta be Hajós és Tóth passzát. A Brassónak döcögősen indult a szekere, a harmad felénél kezdtek el egyre veszélyesebb támadásokat kialakítani, ami után emberelőnybe is kerültek. Létszámfölényben azonban nem sokat mutattak, a Jegesmedvék viszont feszesen védekeztek, így az eredmény nem változott. Akárcsak a második harmadban, amely hazai emberhátránnyal indult ugyan, de ezt követően hat perc folyamatos emberelőny következett a Brassónak. Az egyenlítésre a 44. percig kellett várni, amikor Molnár Zsolt szerzett gólt.

Ami nem sikerült előnyben, az 10 perccel a rendes játékidő letelte előtt összejött hátrányban. Mihály Árpádot ugyanis kiküldték a játékvezetők az 50. percben, a Miskolc többször felállt, beszorította ellenfelét. Péter Róbertnek azonban elég volt egyetlen védelmi megingás a kék vonalnál ahhoz, hogy korongot szerezzen, végigvigye az egész pályán és kíméletlenül beverje Bálizsnak. Érezhető volt, hogy a hátralévő közel 10 perc elég lehet az egész meccset kontroll alatt tartó Miskolcnak az egyenlítésre, és így is lett, egy szép akció végén Láda Balázs talált be Polc hálójába.

Jöhetett a hosszabbítás, majd a rávezetések, melyekből ötöt láthatott a publikum, ugyanis három elhibázott Brassó-próbálkozás mellett Dansereau biztos kézzel varrta fel a korongot, így nyert és két ponttal gazdagodott a Miskolc.

Kovács László (vezetőedző, Brassó): Sajnos igaz, amit Piszarenko a meccset megelőző sajtótájékoztatón elmondott. Ebben a sportban ki lehet kapni jó játékkal is. Ezúttal nem érdemeltünk vereséget, jól küzdöttünk. Volt több lehetőségünk is, hogy eldöntsük a meccset, nem akartuk a büntetőlövésekre bízni, mert ott már a szerencséé a főszerep. Gratulálok a csapatomnak, keményen dolgoztak a Miskolc ellen. Ezen az úton kell tovább haladnunk és annak meglesz az eredménye.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Kiválóan kezdtünk, azt játszottuk, amit elterveztünk, amiről úgy gondoltuk, hogy sikeres lehet. Gyorsan megszereztük a vezetést, majd abszolút uraltuk a mérkőzést. A második harmadban a sok kiállítás megtörte a lendületünket, és le is tértünk egy picit a számunkra hasznos útról. A Brassó ma nagyon jól játszott, nyoma sem volt annak a csapatnak, amely az első fordulókban gyengélkedett, és meg is fordították az állást. Mi azonban hittünk magunkban, nem adtuk fel, és sikerült egyenlítenünk. A büntetőknél Bálizs Bence az egész meccsen mutatott kiváló teljesítményét megfejelte három remek védéssel, mi pedig egyet értékesítettünk a rávezetésekből, így – megítélésem szerint – megérdemelten győztünk.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1100 néző. Játékvezetők: Valentin, Gergely, Butucel, Siko.
Polc: 90,9% (Fülöp)
K
Bálizs: 91,3% (Duschek)
Filip, Imecs, Saluga, Mihály, Klouda
1
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
Nagy Cs., Hietamaki, Fodor, Péter R., Petres
2
Gőz, Sagert, Hajós, Tóth, Dansereau
Piszarenko, János, Antal, Virág
3
Vojtkó, Dósa, Popovics, Nagy K., Láda B.
Dumitru, Péter Zs., Molnár, Bálint, Márton
4
Láda P., Miskolczi, Roczanov, Szilágyi, Fliszár
Kovács László
E
Majoross Gergely, Mart Eerme
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:06 MIS Dansereau Hajós Tóth
1-1 42:36 BRA Molnár Virág Antal
2-1 51:50 BRA SH Péter R.
2-2 54:38 MIS Láda B. Popovics Nagy K.
2-3 65:00 MIS GWS Dansereau
23 Kapura lövések száma 33
18 Kiállításpercek 12

A Brassó–Miskolc képei

   

A Brassó–Miskolc góljai

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum