Az UTE hat éve nem szerzett pontot Újvárosban

   

Szilassy Zoltán az egyik legnagyobb skalpot gyűjthetné be egykori csapata ellen pénteken. A Dab.Docler az első sor centereként veti be az új cseh centert.

A MOL Liga pénteki fordulójában újabb nagy feladat vár az UTE-re, Szilassy Zoltán vezetőedző csapata ugyanis Dunaújvárosba látogat. Legutóbb a Miskolc elleni mérkőzés előtt azt emeltük ki, hogy az UTE kiválóan kezdte a szezont, de egyelőre adós az idegenbeli jó játékkal. Ezek után következett egy miskolci 9-1-es vereség, majd egy fényes diadal a derbin, a Ferencváros ellen, utóbbi már odahaza. Szóval az alapképlet nem változott, kiemelt feladat az idegenbeli teljesítmény javítása, ha rájátszásba akar kerülni a csapat. Szilassy Zoltánnál nem tudja ezt senki jobban, ő és a csapat mindent meg is tesz ennek érdekében. A vasárnapi diadal után hétfőn kőkemény edzés volt a jutalom, jégen és a kondiban egyaránt, majd kedden jött két hét után az első szünnap, de szerdától újra mindennap jég, kondi és videóelemzés szerepel a naptárban.

DABUTE2

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Az elmúlt években a két csapat nem volt egy súlycsoportban, hosszú idő után ezúttal nyílik először reális esély a lilák előtt a pontszerzésre. Ez legutóbb 2008. december 30-án sikerült nekik, amikor esélyesként csak büntetőkkel kaptak ki 4-3-ra Azariéktól. Az még egy másik csapat volt, amelynek félelmetes első sorában a Sikorcin, Zlocha, Dubek trió okozott állandó fejtörést az ellen védelmének. Szilassy akkor még a DAB-ban játszott, akárcsak az azóta tragikus hirtelenséggel elhunyt Rod Hinks. A 2008/09-es szezon korábbi mérkőzésén sima UTE-győzelem született, szeptember 19-én 5-2-re nyertek Tolnaiék, ez máig az utolsó UTE-győzelem Dunaújvárosban.

A DAB továbbra is próbálgatja az ideális sorokat és gyakorolja a kanadai edzőpáros által megálmodott taktikát. A MacLean, Leger edzőpáros intenzíven használja a videóelemzéseket, minden meccs minden percét részletesen értékelik, ezt eddig sem JP MacCallum, sem Stephan Lundh nem tette ilyen alapossággal, ők mindig azt hangoztatták, hogy a csapatnak a saját játékát kell játszania. Pénteken bemutatkozik a csapatban az új cseh center, Hrdel, aki rögtön az első sorban kap helyet, Galanisz pedig a Peterdi, Pavuk duót irányíthatja majd a harmadik sorban. A kapuban minden bizonnyal ezúttal is Janis Kalnins kezd.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Volt majdnem egy hetünk, hogy kicsiszoljuk az egyenetlenségeket. Ez idő alatt igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni az ellenfélből, az eddigi mérkőzéseit elemeztük, a statisztikákat tanulmányoztuk, s azon dolgoztunk, hogy megtaláljuk a megfelelő ellenszert a lila-fehérek egyértelműen legjelentősebb fegyverével szemben: a sok légióssal megtűzdelt első sort nem lesz egyszerű hatástalanítani. Ugyanakkor úgy érzem, esélyesként kell pályára lépnünk és hatvan percen keresztül keményen dolgozva, 100 százalékot nyújtva kell játszanunk, akkor három ponttal gazdagodhatunk.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Nagyon remélem, pénteken a hazai arcunkat visszük magunkkal Dunaújvárosba, hogy komoly kihívás elé állítsuk a DAB-ot. Dolgozunk keményen azon, hogy idegenben is jó teljesítményt nyújtsunk. Nagyon sokat kell korcsolyáznunk, mert a DAB talán a legtöbbet korizó csapat, ráadásul tele vannak kreatív csatárokkal. Az erőnk megvan ehhez, de ezt meg is kell tudnunk mutatni 60-65 percen keresztül.

Dab.Docler–UTE 5-2

   

A dunaújvárosiak számára egyharmadnyi jó játék is elég volt a három pont begyűjtéséhez. A vereség ellenére a mutatott játékért az UTE-t dicséret illeti.

A mérkőzést komoly akcióval kezdte a Dab.Docler, Pleszkán kétszer is nagyot védett. A második percben viszont tehetetlen volt az újpesti kapus, egy támadóharmadban elhozott buli után megszerezték a vezetést a hazaiak Szappanos révén. A folytatásban kiegyenlítettebbé folyt a játék, viszont továbbra is főleg a dunaújvárosiak támadtak. A 10. percben megszületett a mérkőzés első kiállítása, Zalavári Bence ült ki gáncsolásért, az UTE kivédekezte az emberhátrányt. Zavalári visszatérésének pillanatában viszont betaláltak a hazaiak, Nathan Martine lövését nem láthatta Pleszkán. A 15. percben háromgólosra nőtt a hazai előny, Pavuk, Peterdi, Galanisz, kapu volt a korong útja. Nem sokkal később Erdélyi könyökhasználata miatt emberelőnybe került az UTE, a lila-fehérek jól járatták a korongot, Mihalík és Elomo is lőtt, eredménytelenül. A harmad végén mindkét kapu előtt adódtak még lehetőségek, ám több gól nem esett, háromgólos hazai előnnyel vonultak szünetre a felek.

A második harmadot aktívabban kezdte a Dab.Docler, ennek eredményeképpen Somogyi betuszkolta a korongot Pleszkán kapujába. Nem sokra rá a vendégektől Turbucz, majd fél bő fél perccel később a hazaiaktól Kiss Ákos kapott kétperces büntetést, a csapatok négy a négy ellen játszhattak. A mérkőzés felénél Martinkát kiállították fogásért, az újpesti emberelőnyben Mihalík és Virág Tamás veszélyeztetett, utóbbi kapuvasig jutott. A kihagyott lehetőség után is lendületben maradt az UTE, ennek jeleként a 34. és a 35. percben is gólt szerzett Elomo, mindkétszer üresen hagyták Kalnins kapuja előtt a hazai védők. A játékrész képét jól jellemzi, hogy a kapura lövési mutatót 13-8-ra a lila-fehérek nyerték.

A záró húsz perc kiegyenlített küzdelemmel indult, sőt néhány cserét nagyon megnyomott az UTE. A harmadik harmadban egyértelműen jobb volt a lila-fehér együttes, ám az 57. percben Hrdel egy kontragóllal eldöntötte a mérkőzést. A végén Galanisz lövésénél hatalmas bravúrt mutatott be Pleszkán József, illetve két hazai és egy vendégkiállítást ítéltek a játékvezetők, Szilassy időt kért és lehozta Pleszkánt, eredménytelenül. A Dab.Docler 5-2-re nyert, a barátságos hangulatú és sportszerű mérkőzésen a kilátogató drukkerek remekül érezhették magukat.

Donald MacLean (vezetőedző, DAB): Azt hiszem, remek mérkőzést láthattak a péntek este kilátogatók. Egy életveszélyes sora van az Újpestnek, ők viszont bármikor és bárki ellen veszélyesen tudnak játszani, így kiemelt figyelmet fordítottunk rájuk, s még így is betaláltak kétszer. Mind a négy sorunk teljesítményével elégedettek lehetünk, s egy-két kisebb kihagyáson kívül mindenki azt játszotta, amit a mérkőzés előtt kértünk. Megint hátradőltünk egy kicsit, kényelmesek, lazák lettünk, amit a fentebb is említett rövidzárlat alatt kétszer is kihasználtak a lila-fehér légiósok. Sokan sok tekintetben fejlődtek az elmúlt meccsekhez képest a csapatunkban. Sokáig nem ünneplünk majd, mert vasárnap nagyon kemény csata áll előttünk.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Túlságosan tisztelték a játékosok a magyar bajnokcsapatot. Megilletődötten kezdtünk, lényegében adtunk egy harmad előnyt, s bár a második játékrészben végig uraltuk a játékot, az egyenlítésre is lehetett volna esélyünk, végül ez nem sikerült.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 550 néző. Játékvezetők: Haszonits, Wolf, Abonyi, Soltész.
Kalnins: 95,0% (Sevela)
K
Pleszkán: 84,8% (Szabó)
Martine, Hüffner, Azari, Kiss, Hrdel
1
Zalavári, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
Martinka, Pozsgai, Somogyi, Gröschl, Szappanos
2
Demiters, Sommer, Hegyi, Coleman, Turbucz
Nagy, Mestyán, Pavuk, Peterdi, Galanisz
3
Ványi, Garbacz, Feil, Reiter, Virág T.
Hruby, Erdélyi, Kovács, Papp, Magosi
4
Bereczki, Szűcs, Dömötör, Virág Cs., Pichler
Donald MacLean, David Leger
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:42 DAB Szappanos Nagy Gröschl
2-0 11:02 DAB Kovács Martine Magosi
3-0 14:31 DAB Galanisz Peterdi Pavuk
4-0 22:24 DAB Somogyi Szappanos Mestyán
4-1 33:28 UTE Elomo Mihálik Tapio
4-2 34:25 UTE Elomo Mihálik Tapio
5-2 56:23 DAB Hrdel Kiss Pozsgai
33 Kapura lövések száma 40
10 Kiállításpercek 6

A DAB–UTE képei

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum