Az idény első derbije jön

   

Vasárnap este a Megyeri úton UTE-FTC. Ennél nem is nagyon kell többet mondani.

A magyar hoki legnagyobb múltú párharca hosszú évek után ismét komolyabb érdeklődést válthat ki. Ennek oka az, hogy végre úgy tűnik, mindkét tradicionális budapesti csapat előre tudott lépni. A lilák és a zöldek is erősítettek az előző idény óta, és ez az eddigi hazai mérkőzéseik iránti érdeklődésen is lemérhető volt. A magyar jégkorong számára nagyon fontos, hogy két legnagyobb múltú klubja hogy szerepel. Ebben az évben talán végre örvendetes elmozdulás látszik, minden idők legkiélezettebbnek ígérkező bajnoksgában úgy tűnik, mindketten képesek lehetnek jó eredményt elérni.

Újpesten a feltörekvő magyar edzőgenerációhoz tartozó Szilassy Zoltán kapott lehetőséget arra, hogy az érkező légiósok segítségével erősebb csapatot kovácsoljon. Elomóék leigazolása eddig félsikernek tűnik, az Érsekújvár vagy a HSC ellen otthon pontszerzésig lendítették a csapatot, de a Debrecen és a Miskolc elleni idegenbeli meccseken nem tudtak eleget segíteni társaiknak. Vasárnap este azonban hazai pályán lép jégre az Újpest, bár azt mindenki tudja, hogy az UTE-Ferencváros derbik kimenetele akkor sem jósolható meg előre, ha valamelyik csapat éppen gyengélkedik a kettő közül. Egy hete a teljes hokicsapat megnézte a Szusza Ferenc Stadionban az UTE-FTC fociderbit, így az már nem lehet kétséges, mindenki tisztában van a légiósok közül is azzal, mit jelent e két klub rivalizálása a magyar sportnak. A liláknál Virág Csaba, Karol Csanyi és Hodos Detre nem játszhat, rajtuk kívül mindenki kész a bevetésre.

uteftcIMGP9738_4415

Fotó: Rózsa Zoltán (UTE)

A vendég Ferencváros eddig csak szoros mecseket játszott. Két egygólos győzelem mellett két egygólos vereséget szedett össze. Dobos Tamás elsősorban a helyzetkihasználással volt elégedetlen, a Brassó elleni hazai, de a dunaújvárosi idegenbeli mérkőzésen is több meccs megnyeréséhez elég helyzetet sikerült elpuskázni. Nem kellett volna sok tehát a zöldeknek ahhoz, hogy a mostaninál jobb pozícióban várják a Megyeri úti összecsapást, és a céljuk ma sem lehet más, mint a győzelem. Győri Tamásra nem számíthatnak a vezetők, Kiss Gábort térdproblémák kínozzák, de meg lennénk lepve, ha nem próbálkozna meg a játékkal.

UTE–Ferencváros 5-3

   

Légiósai vezérletével 2013. januárja óta először győzte le rendes játékidőben legnagyobb riválisát az UTE.

Jól kezdett az UTE az örökrangadón, és beszorította ellenfelét. A fölény a 4. perc végén ért góllá, Coleman talált közelről Marton hálójába. Támadásban maradtak a lilák, és kevesebb, mint 5 perc múlva Jussi Tapio növelte az előnyüket. Nehezen ocsúdott a Ferencváros, egészen Hegyi Ádám Zoltán kiállításáig kellett várni az első komolyabb lehetőségükre. Ebből nem lett azonban gól, mint ahogy a szünet előtt kicsivel érkező Durak-kiállításból sem. Több, mint megérdemelt volt tehát a hazai vezetés 20 perc elteltével.

Fordulás után hamar óriási lehetőséghez jutottak a zöldek, hiszen Demiters is a kiállítás sorsára jutott. Majd fél percig kettős előnyben játszottak, és bár ebből nem született gól, de a második büntetés alatt Pál Zoltán passzolt a kapu torkánál álló Novakhoz, aki nem hibázott. Ezt követően több óriási hazai lehetőség maradt ki, az egyiknél többen már gólt láttak, de a játékvezetők nem. A kihagyott helyzetek után a Ferencváros pillanatai következtek, ennek eredményeként előbb Garbacz kapott kisbüntetést, majd Dubek ért bele Kramar lövésébe az előnyben, ezzel máris egyenlő lett az állás. A következő emberelőny a liláké volt, és a légiós sor nem is sokat tétovázott, másfél perccel a ferencvárosi egyenlítés után Elomo révén vette vissza a vezetést az UTE. Nem volt még vége az őrületnek, két ferencvárosi kiállítás maradt kihasználatlanul, majd egy 4 a 3 elleni helyzetben Lencsés egyenlített egy lepattanóból. Kísértett az Érsekújvár elleni mérkőzés, ahol szintén biztos vezetést adtak el a lilák, ám ezúttal tudtak újítani, a harmad hajrájában előbb Tapio, majd Mihalik szerzett gólt, visszaállt a kétgólos előny.

uteftc1-IMGP0865_5075

archív fotó: Rózsa Zoltán (UTE)

Az őrült második harmadot követően egy kicsit rendezettebb játékot próbált játszani mindkét csapat a harmadik 20 percben. Az edzők szemmel láthatóan igyekeztek a védekezést megerősíteni. Mindkét oldalra jutott emberelőny, de egyikből sem született gól. A két ferencvárosi kiállítás ráadásul a lehető legrosszabb időben érkezett, a meccs utolsó 5 percét túlnyomórészt emberhátrányban töltötték a zöldek, ezzel saját magukat fosztották meg az egyenlítés lehetőségétől. A vége 5-3 az újpestieknek, remek, szórakoztató, fordulatos meccsen nyertek a lilák, és már túlszárnyalták tavalyi egész éves teljesítményüket.

A hiba azért van, hogy kijavítsuk

   

Közönségszórakoztató, fordulatos meccsen nyert az UTE ősi riválisa ellen. Edzői értékelések.

Szilassy Zoltán (UTE): Nagyjából sikerült azt játszani, amit elterveztünk, persze voltak hibák, de ezektől nem kell félni, a hiba azért van, hogy kijavítsuk. Aki akar valamit tenni a pályán, az hibázhat. Karakter teszt volt ez a mai meccs, a 9-1-es vereség után. Le a kalappal a csapat előtt, ahogy ebből a pofonból felállt. A meccsen azt gondolom, magunknak csináltuk a bajt, 5 az 5-ben abszolút domináltunk, de kaptunk három emberhátrányos gólt, ezeket a nulla felé kell redukálnunk. A kiállítások a lustaságból jönnek, oda kell lépni még kettőt, nem pedig kampózni. De jó dolog, hogy tudunk tanulni a hibáinkból és ma végig dominálva tudtuk megnyerni a derbit.

Dobos Tamás (FTC): Nem sikerült megvalósítani, azt amit elterveztünk. Emellett a mérkőzés elején kicsit benn maradtunk az öltözőben. Hamar kaptunk két gólt, hiába jöttünk fel 3-3-ra, utána kicsit elkapott bennünket a hév, hibákat követtünk el, higgadtabbnak kellett volna lennünk és akkor máshogy alakult volna ez a mérkőzés.

Erste Liga, Megyeri út, 512 néző. Játékvezetők: Gangel, Kincses, Pálkövi, Vas.
Pleszkán: 90,0% (Ágoston)
K
Marton: 90,2% (Budai)
Zalavári, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
1
Horváth, Cerny, Borbás, Novák, Croteau
Demiters, Sommer, Coleman, Turbucz, Gágyor
2
Lencsés, Kramar, Dubek, Pál, Rafaj
Garbacz, Hegyi Á. Z., Feil, Reiter, Virág T.
3
Géczi, Hegyi Á., Kiss, Sijka, Mikusovic
Bereczki, Dömötör, Virág Cs., Pichler
4
Lévai, Revák, Németh, Farkas, Papp
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:53 UTE Coleman Gágyor Turbucz
2-0 08:35 UTE Tapio Elomo Mihálik
2-1 21:27 FTC PP Novák Pál Horváth
2-2 25:52 FTC PP Dubek Croteau Kramar
3-2 27:16 UTE PP Elomo Tapio Durák
3-3 33:59 FTC PP Lencsés Novák
4-3 37:30 UTE Mihálik Tapio Elomo
5-3 39:42 UTE Mihálik Elomo Tapio
51 Kapura lövések száma 30
14 Kiállításpercek 14

Az UTE–FTC képei

   

Az UTE–FTC góljai

   

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum