Sofronék idegenben nyertek

   

A vasárnap játszó magyar játékosok közül mindenki idegenben lépett pályára, de csak a Krefeld tudott nyerni Wolfsburgban. Vas Jánosék Karlovy Varyban, Vas Mártonék a Landshut otthonában szenvedtek vereséget.

Vas János csapata, a Slavia Praha 4-2-es vereséget a Karlova Vary otthonában. Hatezer néző volt kíváncsi az összecsapásra, melyen tíz perc után a hazaiak megszerezték a vezetést. A második harmad közepén gyors gólváltások történtek, 5 perc alatt háromszor rezgett a háló, ebből Vasék jöttek ki jobban, aminek eredményeként a záró húsz percet 2-2-es döntetlenről kezdték a csapatok. Ez a periódus azonban a Karlovy Varynak sikerült jobban, a negyedik percben kihasználtak egy emberelőnyt, tíz perccel később pedig egyenlő létszám mellett is betaláltak, eldöntve a három pont sorsát. Vas a harmadik sor centereként lépett pályára, ezúttal nem szerzett pontot.

Sofron Istvánék ezzel szemben nyertek a Wolfsburg otthonában, még ha büntetőlövések után is. A hazaiak elsősorban hatékonyabb előnykihasználásuknak köszönhették a pontszerzést, egyenlő létszám mellett a Krefeld volt a hatékonyabb. Így volt ez, még akkor is, ha vezetéshez éppen előnyből jutottak a vendégek a 12. percben. Fél percen belül érkezett az egyenlítés, majd a játékrész vége előtt 3 másodperccel a vezetést is megszerezték, ekkor kettővel több mezőnyjátékosuk volt jégen. A meccs közepe táján parádés 70 másodpercet produkált a Krefeld és két gólt ütve újra átvette a vezetést. Érkezett azonban a játékrész vége, a sokadik előny a hazaiaknál, így 40 perc után mégis egál volt az állás. Sofronék a harmadik periódus közepén harmadszor is megszerezték a vezetést, ám kisvártatva a Wolfsburg meglőtte harmadik előnyös gólját. Az eredmény már sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem változott, jöhettek a rávezetések, amelyben vasárnap a Krefeld volt a jobb, így övék lett a győzelem, 5-4-re nyertek. Sofron pontot nem szerzett, kiállítva sem volt, viszont a rávezetéseknél hibázott.

Vas Mártonék a szívüket adták a győzelemért, de ez is kevés volt. A DEL2 hatodik fordulójában a Löwen a Landshut otthonába látogatott. Az első harmadban sokáig nem történt semmi, majd éppen 13 perc elteltével a játékvezetők két frankfurti játékost is szabálytalannak láttak. A kettős előnyt maximálisan kihasználták a hazaiak és elmentek két góllal. Tim Kehler vezetőedző gondjait tetézte, hogy két és fél perccel az első szünet előtt harmadszor is betalált a Landshut. Vasék azonban nem adták fel, a második játékrészben két emberelőnyből ütött góllal egyre zárkóztak, majd a 47. percben az egyenlítés is összejött. A záró harmad második felét azonban nem volt esélyük kihúzni kapott gól nélkül, 10 perc alatt ugyanis nem kevesebb, mint hét kiállítást kaptak. Az egyik kettős hátrányból Peter Baumgartner be is talált, 80 másodperc hiányzott a pontmentéshez. Baumgartner egyébként egy gólpasszt is adott, ami annál érdekesebb, mivel két évvel ezelőtt még ő volt az Oroszlánok csapatkapitánya. A végeredmény tehát 4-3 lett a Landshut javára.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2014/15:

Név Csapat Liga H M G A P
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 8. 2 0 1 1
Hári János Modo SHL (SWE-1.) 5. 6 2 4 6
Láday Tamás Spokane Chiefs WHL 4. 2 0 0 0
Nagy Gergő Chicago Wolves AHL - - - - -
Sebők Balázs Hokki Mestis (FIN-2.) 4. - - - -
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 10. 6 2 1 3
Szélig Viktor Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 12. 3 0 0 0
Briancon Kupa és Ligakupa (FRA) - 3 0 0 0
Vas János Slavia Praha Extraliga (CZE-1.) 10. 6 0 2 2
Vas Márton Löwen Frankfurt DEL2 (GER-2.) 11. 6 0 2 2

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. A kapusok esetében a P a védési hatékonyságot jelöli, százalékban kifejezve. Dőlt betűs név=már nem légiós.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum