Megszerzi-e második győzelmét a HSC?

   

Ez a vasárnap legnagyobb kérdése Szeredában. Ehhez azonban még a szombaton mutatottnál is lényegesen jobb teljesítményre lesz szüksége Christer Dreberg tanítványainak, hiszen az Érsekújvár érkezik a Vákárba.

Négy-öt forduló után kettészakadt a mezőny a MOL Ligában, nem mintha ennek bármiféle hosszabb távú következménye lenne. Az élbolyt három csapat alkotja: a DAB, a Miskolc és az Érsekújvár, majd következik Fradi, a Brassó, az UTE, a Debrecen és a szombati hosszabbításos győzelmével felzárkózó HSC, amely első pontjait szerezte az újvárosiak ellen. Máris itt az alkalom arra, hogy tovább zárkózzanak a mezőnyhöz, esetleg elkerüljenek az utolsó helyről. Ez azonban korántsem lesz egyszerű, hiszen az az Érsekújvár látogat hozzájuk, amely eddigi pontvesztései ellenére nagyon kompakt csapat benyomását kelti.

HSCNZA

A hazaiak mindazonáltal erőt meríthetnek a DAB elleni győzelemből, még akkor is, ha az Érsekújvár ellen gyorsabb, kombinatívabb játékra is kell számítani. Mindkét csapatnak ez lesz 24 órán belül a második meccse, nagy kérdés, hogy melyikük tud gyorsabban regenerálódni, hiszen az Újvároson is látszottak az egy nappal korábbi mérkőzés nyomai.

Robert Spisak csapata Brassóból érkezik, ahol magabiztos, 7-2-es győzelmet arattak a tavalyi döntős felett, minden okuk megvan tehát a bizakodásra. Ezzel együtt a Vákár Lajos Műjégpálya sosem volt könnyű helyszín, úgyhogy elszánt védekezésre számíthatnak a megfiatalított szeredai csapattól. Esetleges győzelmével a Zámky pontszámban beéri a Dab.Doclert, sőt ha a Debrecen–Miskolc meccs is számára kedvezően alakul, akár a vezetést is átveheti a bajnokságban. A HSC győzelme pedig akár két helyet is hozhat számára a tabellán, szintén abban az esetben, ha a másik két mérkőzésen számára kedvező eredmények születnek.

HSC Csíkszereda–Érsekújvár 2-3

   

A HSC Csíkszereda nagyon jó szellemű csapat, ezt szombat után vasárnap is bizonyította, már a mérkőzés elején is. Az Érsekújvár is játszott előző nap, ezúttal nem pörgött annyira, és emiatt nyugtalanító meccset játszott Csíkszeredában.

Juraj Faith gyorsan előnyt szerzett a vendégeknek egy nagy védekezési hiba után, de Tranca Dániel szép kombináció végén egyenlített előnyben, igen gyorsan. A harmadot Faith második góljával mégis elvitték a vendégek. A második 20 percben tovább kényelmesedett a Zámky játéka, pedig erre semmi oka nem volt, a hazaiak frissen hokiztak és benne volt játékukban az egyenlítés, még kettős előnyt is kiharcoltak.

Uramék rutinból igyekeztek megoldani a vasárnapi feladatot, ez pedig a 47. perctől még nehezebbé vált, akkor Gecse Hugó egyenlített. Az utolsó tíz perc nagyobb részében is a HSC előtt kínálkozott több helyzet, de 1:27-tel a vége előtt a kapu előterében egyedül hagyott Faith megszerezte önmaga és csapata harmadik gólját, ez pedig az Érsekújvár győzelmét eredményezte.

Christer Dreberg, vezetőedző, HSC Csíkszereda: „Sok helyzetet dolgoztunk ki. Kétszer jöttünk vissza és közel voltunk ahhoz, hogy megszerezzük a győzelmet. Sajnos nem jött össze. Több emberelőnyünk is volt, amelyeket rosszul oldottunk meg. Sőt, öt a három ellen kapura sem lőttünk. Nagy problémánk az előnyös játék. Csalódott vagyok, mert picivel több odafigyeléssel megtudtuk volna nyerni a meccset.”

Robert Spisak, vezetőedző, HC Érsekújvár: „Nagyon küzdelmes mérkőzés volt. A hazai csapat jól játszott, nem adott területeket, hogy mozogni tudjunk. Ebből kifolyólag egy jó mérkőzést láthatott a közönség. Megyünk tovább és folytatni akarjuk ezt a sorozatot.”

 

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1200 néző. Játékvezetők: Gergely, Lascar, Redai, Csata.
Kozuch: 88,9% (Ruczuj)
K
Blazícek: 93,5% (Krajcovic)
Salló, Spady, Curilla, Mihály, Farkas
1
Hrudík, Král, Podstavek, Uram, Chrenko
Bors, Papp, Sjölund, Sátek, Molnár Zs.
2
Huba, Kames, Hurtaj, Frolík, Faith
Nagy, Gecse, Tranca, Bíró O., Bíró T.
3
Siska, Duris A., Stefanka M., Caladi, Uhnák
Pál, Bíró M., Molnár Z., Geréb, Rokaly
4
Dubec Marek
Christer Dreberg, Gál Sándor
E
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:27 NZÁ Faith Huba Frolík
1-1 07:20 SCC PP Tranca Sjölund Molnár Zs.
1-2 12:35 NZÁ Faith Frolík
2-2 46:39 SCC Gecse
2-3 58:36 NZÁ Faith Kames
31 Kapura lövések száma 27
2 Kiállításpercek 14

A HSC–Érsekújvár képes összefoglalója

   

A HSC Csíkszereda–Érsekújvár góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum