Szomszédvárak találkoznak Debrecenben

   

Eddig 50%-os a Debrecen mérlege hazai pályán a MOL Ligában, az UTE elleni biztos győzelmet a Brassó elleni szoros vereség követte. Most a bombaformában játszó Miskolc lesz az ellenfél a Derék utcában.

A két csapat szeptember 12-én, egy héttel a rajt előtt már megmérkőzött egymással Debrecenben, akkor szoros meccsen nyert 3-2-re a Miskolc. A Debrecennek nincs szégyenkezni valója a MOL Liga rajt után, négy meccs után egy győzelmet és három vereséget, de nagyon tisztességes teljesítményt tud felmutatni az újonc. Jevgenyij Muhin csapatának van karaktere, és tartása, a kulcsemberek pedig eddig teszik, amit tenniük kell. Ladányi hozza a tőle megszokott pontátlagot, az orosz légiósok pedig ügyesek, ráadásul az is bebizonyosodott a Ferencváros ellen, hogy a hetedik légiósként számba vett, már évek óta Debrecenben játszó Kuriljukra is bármikor lehet számítani. A legnagyobb gond továbbra is a kispad hossza, mi minden további nélkül el tudnánk még képzelni fiatal tehetségeket a csapatban. Eddig sosem nevezett Muhin edző 17 mezőnyjátékosnál többet egy mérkőzésre, és ez a MOL Liga terhelése mellett hosszabb távon pontokba kerülhet.

A miskolciak egy szoros Ferencváros elleni győzelemmel kezdtek, majd kiütötték a csíkszeredaiakat. Érsekújváron drámai körülmények között egyenlítettek az utolsó pillanatokban, hogy aztán túlórában a győzelmet is megszerezzék. Az önbizalomtól duzzadó gárda aztán az újpestieket ütötte ki pénteken. A miskolci csapatba visszatérhet egy mérkőzéses eltiltása után Jesse Dudás, így jelentősen nő a tűzerő a kék vonalnál. Mivel Majoross Gergely csapata már járt a debreceni csarnokban, a körülmények sem lesznek szokatlanok számára.

Az UTE ellen szép számú közönség gyűlt össze a debreceni csarnokban, a Brassó ellen minden bizonnyal a szokatlan hétfői időpontnak is köszönhetően kevesebben voltak. Remélhetőleg vasárnap ismét megtelik a csarnok, a DHK megérdemli a bíztatást, és szüksége is lesz rá a listavezető ellen, Miskolcról pedig minden bizonnyal sokan kísérik majd el kedvenceiket a legközelebbi ellenfélhez.

Debrecen–Miskolc 1-3

   

Két harmad inkább a Miskolcé volt, egy a Debrecené, így igazságosnak mondható a vendéggyőzelem a kelet-magyarországi rangadón. Duschek sokat tett a miskolci sikerért.

Váltakozó játékkal kezdődött a mérkőzés mintegy 300 néző előtt. A miskolciak számíthattak lelkes szurkolótáborukra is, akik szinte megtöltötték a vendégszektort. Az első helyzetek a vendégek előtt adódtak, a Debrecen először a negyedik perc környékén jutott el Duschek kapujáig. A kicsit több miskolci próbálkozást ellensúlyozta, hogy a hazaiak szórványosabb kísérletei talán veszélyesebbek voltak, de gól nem született az első szünetig.

A második harmadban eleinte folytatódott az első 20 perc koreográfiája. Helyzetek itt és ott, siker nélkül. A harmad és a mérkőzés felénél aztán előbb a miskolciaktól, majd a debreceniektől állítottak ki egy-egy játékost a játékvezetők. A 4 a 4 elleni helyzetben több helye maradt a vendégek csatárainak, és Hajós talált egy akció végén a hálóba. A miskolci büntetés leteltével az első vendég emberelőny következett, amelyből Dansereau növelte az előnyt. A következő miskolci előny kimaradt, a Debrecen pedig a harmad utolsó másodpercében szépített, Berta és Ladányi ment el 2 az 1-ben, és a hazaiak 11-ese nem hibázott a ziccerben.

A harmadik harmadban hatalmas energiákat mozgósított a Debrecen az egyenlítésért. Nagyon jó iramú, szórakoztató mérkőzést láthatott a közönség. Mindkét kapus remekül védett, Duschek egyenesen szenzációsan, egy Könczei-ziccer, majd Boyle kiállítása alatt számos kapuközeli hazai próbálkozás is miatta hiúsult meg. A Miskolc inkább szórványos ellentámadásokból veszélyeztetett ebben a szakaszban. Az 52. percben páros kiállítás következett, és az újabb 4 a 4 elleni játékban is a vendégek találtak a kapuba. Becze remek passzát a kapu előtt álló Dudas emelte Tőke hálójába. Az 56. percben újabb miskolci kiállítás következett. Muhin edző időtz kért, majd az orosz kapust is lehozta. A hazaiak óriási erőkkel támadtak, de Duschek mindent védett, maradt a 3-1-es miskolci győzelem, a Debrecennek azonban semmi szégyenkeznivalója nincs, nagyon becsületes meccsen vesztett sokkal rutinosabb ellenfelével szemben.

Van még alkalom a bizonyításra

   

Jobb volt a Miskolc vasárnap este, megérdemelten nyert, de Debrecenben nincs ok pánikra. Edzői értékelések a Debrecen–Miskolc meccset követően.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): “Szeretném megköszönni a fiúknak a mai mérkőzést. Nagyon jól játszottak, de egy jobb csapat ellen, akinek jobb volt a kerete. Megtettek mindent, amit tudtak. A vereség miatt nem gondolom, hogy van ok pánikra. Dolgozunk keményen azon, hogy az, ami bennük van, ki is jöjjön a mérkőzésen. Sok a fiatal játékos, akik még nem vették fel teljesen a tempót. Az orosz játékosoktól többet várok, mert nem hozzák a gólokat. De nincs ezzel baj, van még alkalom a bizonyításra. Mi megpróbáljuk abból a keretből kihozni a legjobbat, amink van.”

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék): “Nem kezdtünk okosan, nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk, amit terveztünk. A 2. harmadban már megtalálták a fiúk az utunkat, 100%-osan hoztuk a megbeszélteket. Az utolsó másodpercben kapott góllal visszahoztuk a Debrecent a meccsbe, azzal, hogy 0:2-nél megint letértünk az útról, és egyéni megoldásokat kerestek a játékosok. A 3. harmadban pedig már tudtuk újra játszani a saját játékunkat és ki tudtuk használni, hogy több energiával rendelkezünk, mint az ellenfél. Örülünk, hogy kemény védekezéssel, amire nagy hangsúlyt fektetünk, el tudtunk hozni 3 pontot Debrecenből is, mint az eddigi ellenfelektől.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 320 néző. Játékvezetők: Haszonits, Varjú, Soós, Kormos.
Gyatlov: 84,6% (Tőke: 90,9%)
K
Duschek: 95,5% (Bálizs)
Jemeljanov, Csíki, Ladányi, Könczei, Berta
1
Vojtkó, Dósa, Popovics, Nagy, Láda B.
Szagyikov, Voronov, Kuriljuk, Odnoga, Kaszkov
2
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
Wéber, Tőkési, Dancsfalvi, Okos, Barabás
3
Gőz, Sagert, Hajós, Tóth, Dansereau
Orosz
4
Láda P., Miskolczi, Roczanov, Szilágyi, Fliszár
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
E
Majoross Gergely, Mart Eerme
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 33:06 MIS Hajós Tóth Sagert
0-2 34:00 MIS PP Dansereau Dudas Cohen
1-2 39:59 DHK Ladányi Berta Könczei
1-3 53:17 MIS Dudas Becze
22 Kapura lövések száma 24
10 Kiállításpercek 10

A Debrecen–Miskolc képei

   

A Debrecen–Miskolc góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum