Az elsőhöz látogat az UTE

   

A MOL Liga pénteki játéknapján a három forduló után ötödik helyen álló lila-fehérek a Miskolccal mérik össze erejüket.

Egyelőre úgy tűnik, az újpesti szakvezetés nagyon jó vételt csinált nem csak a minőségi légiósaival, hanem Szilassy Zoltán vezetőedző szerződtetésével is. Persze nem a mi dolgunk mérleget vonni, különösen nem egy ilyen hosszú küzdelemsorozat legelején, de az eddig látottak bizakodásra adnak okot. Az idősebb játékosok vezérei a csapatnak, az emberelőnyöket kegyetlen hatékonysággal használják ki, míg a fiatalok végig magas sebességi fokozaton pörögnek, és előbbiek, valamint a csapat sikerei hatására ők sem maradnak el az extraklasszis teljesítmények terén, elég ha csak Turbucz Martin vagy Gágyor Péter csodaszép góljaira gondolunk az első és a harmadik fordulóból.

MISUTE

Fotó: Bán Olivér

Az egyik nagy kérdés ilyen esetben mindig az, hogy mennyire sikerül állandósítani a formát, illetve azt a színvonalat, amit egy csapat mindig, minden körülmények között képes hozni. Mert ha az UTE rájátszásba akar kerülni, akkor ennek kiemelt jelentősége lehet a hosszú alapszakasz során. Ahogy három mérkőzésből túlságosan pozitív képet nem lehetett festeni, úgy negatívat sem, de az tény, hogy az Érsekújvár elleni hosszabbításos vereség, illetve a HSC elleni szintén hazai pályán lejátszott 4-1-es győzelem közé beékelődött egy debreceni túra, amelynek 5-1-es vereség lett a vége. Igazából azt mondhatjuk, az eddigi 9 harmadból 4 volt jó és 5 rossz. Ezen az arányon javítani kell. Szilassy Zoltán legfontosabb feladatainak egyike most tehát az lehet, hogy idegenben is olyan teljesítményre sarkallja tanítványait, mint amilyenre a Megyeri úton képesek.

A Miskolcnak nincsenek ilyen problémái, hiszen több éve stabilan ott van az élvonalban, a csapatszinten rendelkezésre álló rutin tehát jóval nagyobb. Másrészt Majoross Gergely szintén kiváló választásnak tűnik a vezetőedzői posztra, személyében nagyon tudatos és képzett szakember került a miskolci padra. Mindezt visszaigazolják az eddigi eredmények is, három forduló után nyolc ponttal vezetik a tabellát, rendes játékidőben verték a nagyon jó Ferencvárost, 7-0-val jutottak túl a HSC-n és a sírból hozták vissza az Érsekújvár elleni mérkőzést, két nagyon értékes pontot hozva el a Felvidékről.

Külön örömteli lehet a miskolci drukkereknek, hogy bár eddig az ő csapatuk lőtte a legtöbb gólt, ezt nem egy vagy két kiemelkedő sor szállította, a pontszerzők viszonylag jól oszlanak el a csapaton belül. Két markánsan kiemelkedő egyéni teljesítménnyel találkozhatunk, az egyik a kanadai tabellát is vezető Becze Tihaméré, aki már most 9 pontnál jár, ami hárompontos meccsenkénti átlag, illetve a szintén frissen igazolt kanadai hátvéd, Jesse Dudasé, aki két gólt és négy asszisztot szerzett. A csapat több mint fele már három forduló után pontszerző. Összességében a papírforma egyértelműen a Miskolc mellett szól, Szilassy Zoltán arra a kérdésre kaphat elsősorban válaszokat, hogy a csapat mennyire képes idegenben megközelíteni a hazai pályán mutatott teljesítményt.

Update: Jesse Dudas ezen a mérkőzésen eltiltás miatt nem áll Majoross Gergely rendelkezésére.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): A MOL Liga már túllépett azon a szinten, hogy akár egyetlen mérkőzésre is azt lehessen mondani, könnyű, vagy éppen kötelező a győzelem. Az eddigi eredmények is azt mutatják, hogy soha nem volt ilyen kiegyenlített a mezőny, minden pontért nagy küzdelem folyik. Megmondom őszintén, hogy számomra nem az ellenfél, vagy az ott játszó hokisok neve a fontos. Az a lényeges, hogy mi önmagunkhoz képest milyen teljesítményt nyújtunk. Amennyiben ezzel az akarattal, ezzel a győztes mentalitással megyünk tovább, mint amit legutóbb az Érsekújvár ellen mutattunk, akkor elégedett leszek. Még akkor is, ha mondjuk egy-egy vereség becsúszik, mert ez törvényszerű. De ha ilyen erős, vagy az idő előre haladtával még erősebb lesz a csapatszellem, akkor a végén csak győztesek lehetünk.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): A jelenlegi listavezetőhöz utazunk, aki még veretlen. Majoross Gergely nagyon jól összerakta a csapatát, jó légióssor és nagyon veszélyes magyar játékosok várnak ránk. Nagyon keményen kell dolgoznunk az első bedobástól kezdve, szervezett, kompakt védekező munkát kell hoznunk, és tovább kell folytatni a sokmozgásos támadójátékunkat.

Miskolc–UTE 9-1

   

Nagyjából három perc alatt eldöntötte az UTE elleni meccset a Miskolc, a borsodiak továbbra is magabiztosan menetelnek a MOL Ligában. Zach Cohen négy gólt lőtt.

Hat és fél percig tartott ki az újpesti védelem, mielőtt átszakadt volna a gát. Ekkor két percen belül Zach Cohen duplázott, majd Láda Balázs toldotta meg eggyel a gólok számát. Tíz perc sem telt el, és Szilassy Zoltánnak máris ki kellett kérnie az idejét. Egészen az első harmad végéig ki is tartottak a jótanácsok, ám a szünetet követően ismét sikerült egy borzalmas három percet produkálni. Ezúttal két góllal terhelték meg Ágoston hálóját. Előbb a 20 és fél perc alatt mesterhármasig jutó Cohen, majd Metcalfe volt eredményes.

Ismét összekapták magukat a lilák, de ez csak arra volt elegendő, hogy a harmadik harmad felénél ismét csak három perc alatt kapjanak két gólt. Ki más kezdthette volna ezt a háromperces etapot, mint Cohen , aki negyedik góljával vétette magát észre., majd következett Szilágyi Levente, aki emberelőnyből talált a kapuba.

cohen_MLA_0041_resize

Fotó: Mudra László (jégkorong blog)

Valami baj lehetett ma a lilák összpontosításával, mert a meccs végén is csomagban érkeztek a gólok. Igaz, ekkorra már óriási előnyük birtokában a hazaiak is csatlakoztak hozzájuk figyelmetlenségben. Az 59. perc Cohen gólpasszal tette fel a koronát péntek esti teljesítményére, így legalább a sortársak sem panaszkodhattak rá. Dansereau lőtte be a nap kimagaslóan legjobb játékosának átadását. 15 másodperc múlva érkezett a lilák becsületgólja, Coleman értékesítette helyzetét. Újabb 10 másodperc telt csak el, amikor Popvics állította vissza a nyolcgólos különbséget.

Rendkívül magabiztos győzelmet arattak tehát a miskolciak, és ez annál is értékesebb, mert egy jelentősen megerősödött UTE volt az áldozat. Majoross Gergely tanítványai egyszerűen nem engedték kibontakozni az újpestieket, és imponálóan értékesítették helyzeteiket. Cohen pedig emlékezetes teljesítményt nyújtott, 4+1 pontja önmagáért beszél. Az újpestieknek pedig valamit kell csinálniuk azzal, hogy ne forduljanak elő ilyen háromperces rövidzárlatok, mert ez a Miskolc ellen katasztrofális vereséghez vezetett.

Majoross Gergely: “Hamar meggyőző fölényt értünk el, és ezután már nyomás nélkül játszhattunk. Úgy tűnik, együtt van a csapat, mindenki végzi a munkáját, és ez látszik is az eredményen. Nagyon örülök az újabb győzelemnek.”

Szilassy Zoltán: “A védekezésünk tragikus volt, és ez rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre. Ma először éreztem azt, hogy néhány játékos hozzáállásával nem voltam elégedett. Sokáig nem rágódhatunk a történteken, mert vasárnap már a Fradival játszunk.”

 

MOL Liga, Miskolci Jégcsarnok, 820 néző. Játékvezetők: Druga, Bachurik, Bedő, Berger.
Duschek: 96,9% (Bálizs)
K
Ágoston: 78,0% (Pleszkán)
Gőz, Sagert, Metcalfe, Cohen, Roczanov
1
Zalavári, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
Boyle, Dósa, Hajós, Láda B., Dansereau
2
Dömötör, Sommer, Feil, Reiter, Hegyi
Vojtkó, Láda P., Nagy, Fliszár, Tóth
3
Ványi, Garbacz, Coleman, Virág T., Turbucz
Becze, Budai, Popovics, Szilágyi, Miskolczi
4
Bereczki, Egyed, Pichler, Gágyor
Majoross Gergely, Mart Eerme
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:34 MIS Cohen Metcalfe Becze
2-0 08:20 MIS PP Cohen Dansereau Metcalfe
3-0 09:41 MIS Láda B. Gőz Dansereau
4-0 20:35 MIS Cohen Metcalfe
5-0 23:20 MIS PP Metcalfe Sagert Dansereau
6-0 49:26 MIS PP Cohen Metcalfe Dansereau
7-0 52:23 MIS PP Szilágyi Láda B. Dósa
8-0 58:00 MIS PP Dansereau Metcalfe Cohen
8-1 58:15 UTE Coleman Turbucz Dömötör
9-1 58:25 MIS Popovics Hajós Tóth
41 Kapura lövések száma 32
12 Kiállításpercek 28

A Miskolc–UTE képei

   

A Miskolc–UTE góljai

   

Cimkék: , , , ,

Összes (112)

Utolsó hozzászólások

 1. kolumbo
    #107
  kolumbo,   

  Na hagyjuk is a vitát, végre itt az összefoglaló, dőljünk hátra és nézzük meg azt a tíz gólt, amiből kilenc miskolci.

 2. moszkvicsslusszkulcs
    #108
  moszkvicsslusszkulcs,   

  Tanítani való emberelőnyös gólok. Láda Balázs őrületesen pontos, nagy gólt lőtt, innen nagyon jól látni. Mogyi pedig nagyon helyén kezeli a dolgokat.

  És hát igen, az UTE xar volt tegnap...:))))

 3. fermentator
    #109
  fermentator,   

  @Fugeute: Leszarod? Bocs, de akkor mégis, miért reagáltál?

  ;)

 4.   #110
  Fugeute,   

  Moszkvicsra, előre.

 5. Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit
    #111
  Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit,   

  azzal ugye tiztaban vagytok, hogy telefonrol nem lehet kommentre reagalni? Vagyis, ha Fuge meg is nyomta a "Valasz" gombot, az itt a blogon nem erzekelheto.

  Nem tudom, hogy megnyomta e, ill. azt sem hogy meg mindig van e ez a mobilvalaszos bug...

 6. Heisenberg
    #112
  Theutus,   

  :)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
SVK3 16:10 KMHHUM 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk