Az elsőhöz látogat az UTE

   

A MOL Liga pénteki játéknapján a három forduló után ötödik helyen álló lila-fehérek a Miskolccal mérik össze erejüket.

Egyelőre úgy tűnik, az újpesti szakvezetés nagyon jó vételt csinált nem csak a minőségi légiósaival, hanem Szilassy Zoltán vezetőedző szerződtetésével is. Persze nem a mi dolgunk mérleget vonni, különösen nem egy ilyen hosszú küzdelemsorozat legelején, de az eddig látottak bizakodásra adnak okot. Az idősebb játékosok vezérei a csapatnak, az emberelőnyöket kegyetlen hatékonysággal használják ki, míg a fiatalok végig magas sebességi fokozaton pörögnek, és előbbiek, valamint a csapat sikerei hatására ők sem maradnak el az extraklasszis teljesítmények terén, elég ha csak Turbucz Martin vagy Gágyor Péter csodaszép góljaira gondolunk az első és a harmadik fordulóból.

MISUTE

Fotó: Bán Olivér

Az egyik nagy kérdés ilyen esetben mindig az, hogy mennyire sikerül állandósítani a formát, illetve azt a színvonalat, amit egy csapat mindig, minden körülmények között képes hozni. Mert ha az UTE rájátszásba akar kerülni, akkor ennek kiemelt jelentősége lehet a hosszú alapszakasz során. Ahogy három mérkőzésből túlságosan pozitív képet nem lehetett festeni, úgy negatívat sem, de az tény, hogy az Érsekújvár elleni hosszabbításos vereség, illetve a HSC elleni szintén hazai pályán lejátszott 4-1-es győzelem közé beékelődött egy debreceni túra, amelynek 5-1-es vereség lett a vége. Igazából azt mondhatjuk, az eddigi 9 harmadból 4 volt jó és 5 rossz. Ezen az arányon javítani kell. Szilassy Zoltán legfontosabb feladatainak egyike most tehát az lehet, hogy idegenben is olyan teljesítményre sarkallja tanítványait, mint amilyenre a Megyeri úton képesek.

A Miskolcnak nincsenek ilyen problémái, hiszen több éve stabilan ott van az élvonalban, a csapatszinten rendelkezésre álló rutin tehát jóval nagyobb. Másrészt Majoross Gergely szintén kiváló választásnak tűnik a vezetőedzői posztra, személyében nagyon tudatos és képzett szakember került a miskolci padra. Mindezt visszaigazolják az eddigi eredmények is, három forduló után nyolc ponttal vezetik a tabellát, rendes játékidőben verték a nagyon jó Ferencvárost, 7-0-val jutottak túl a HSC-n és a sírból hozták vissza az Érsekújvár elleni mérkőzést, két nagyon értékes pontot hozva el a Felvidékről.

Külön örömteli lehet a miskolci drukkereknek, hogy bár eddig az ő csapatuk lőtte a legtöbb gólt, ezt nem egy vagy két kiemelkedő sor szállította, a pontszerzők viszonylag jól oszlanak el a csapaton belül. Két markánsan kiemelkedő egyéni teljesítménnyel találkozhatunk, az egyik a kanadai tabellát is vezető Becze Tihaméré, aki már most 9 pontnál jár, ami hárompontos meccsenkénti átlag, illetve a szintén frissen igazolt kanadai hátvéd, Jesse Dudasé, aki két gólt és négy asszisztot szerzett. A csapat több mint fele már három forduló után pontszerző. Összességében a papírforma egyértelműen a Miskolc mellett szól, Szilassy Zoltán arra a kérdésre kaphat elsősorban válaszokat, hogy a csapat mennyire képes idegenben megközelíteni a hazai pályán mutatott teljesítményt.

Update: Jesse Dudas ezen a mérkőzésen eltiltás miatt nem áll Majoross Gergely rendelkezésére.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): A MOL Liga már túllépett azon a szinten, hogy akár egyetlen mérkőzésre is azt lehessen mondani, könnyű, vagy éppen kötelező a győzelem. Az eddigi eredmények is azt mutatják, hogy soha nem volt ilyen kiegyenlített a mezőny, minden pontért nagy küzdelem folyik. Megmondom őszintén, hogy számomra nem az ellenfél, vagy az ott játszó hokisok neve a fontos. Az a lényeges, hogy mi önmagunkhoz képest milyen teljesítményt nyújtunk. Amennyiben ezzel az akarattal, ezzel a győztes mentalitással megyünk tovább, mint amit legutóbb az Érsekújvár ellen mutattunk, akkor elégedett leszek. Még akkor is, ha mondjuk egy-egy vereség becsúszik, mert ez törvényszerű. De ha ilyen erős, vagy az idő előre haladtával még erősebb lesz a csapatszellem, akkor a végén csak győztesek lehetünk.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): A jelenlegi listavezetőhöz utazunk, aki még veretlen. Majoross Gergely nagyon jól összerakta a csapatát, jó légióssor és nagyon veszélyes magyar játékosok várnak ránk. Nagyon keményen kell dolgoznunk az első bedobástól kezdve, szervezett, kompakt védekező munkát kell hoznunk, és tovább kell folytatni a sokmozgásos támadójátékunkat.

Miskolc–UTE 9-1

   

Nagyjából három perc alatt eldöntötte az UTE elleni meccset a Miskolc, a borsodiak továbbra is magabiztosan menetelnek a MOL Ligában. Zach Cohen négy gólt lőtt.

Hat és fél percig tartott ki az újpesti védelem, mielőtt átszakadt volna a gát. Ekkor két percen belül Zach Cohen duplázott, majd Láda Balázs toldotta meg eggyel a gólok számát. Tíz perc sem telt el, és Szilassy Zoltánnak máris ki kellett kérnie az idejét. Egészen az első harmad végéig ki is tartottak a jótanácsok, ám a szünetet követően ismét sikerült egy borzalmas három percet produkálni. Ezúttal két góllal terhelték meg Ágoston hálóját. Előbb a 20 és fél perc alatt mesterhármasig jutó Cohen, majd Metcalfe volt eredményes.

Ismét összekapták magukat a lilák, de ez csak arra volt elegendő, hogy a harmadik harmad felénél ismét csak három perc alatt kapjanak két gólt. Ki más kezdthette volna ezt a háromperces etapot, mint Cohen , aki negyedik góljával vétette magát észre., majd következett Szilágyi Levente, aki emberelőnyből talált a kapuba.

cohen_MLA_0041_resize

Fotó: Mudra László (jégkorong blog)

Valami baj lehetett ma a lilák összpontosításával, mert a meccs végén is csomagban érkeztek a gólok. Igaz, ekkorra már óriási előnyük birtokában a hazaiak is csatlakoztak hozzájuk figyelmetlenségben. Az 59. perc Cohen gólpasszal tette fel a koronát péntek esti teljesítményére, így legalább a sortársak sem panaszkodhattak rá. Dansereau lőtte be a nap kimagaslóan legjobb játékosának átadását. 15 másodperc múlva érkezett a lilák becsületgólja, Coleman értékesítette helyzetét. Újabb 10 másodperc telt csak el, amikor Popvics állította vissza a nyolcgólos különbséget.

Rendkívül magabiztos győzelmet arattak tehát a miskolciak, és ez annál is értékesebb, mert egy jelentősen megerősödött UTE volt az áldozat. Majoross Gergely tanítványai egyszerűen nem engedték kibontakozni az újpestieket, és imponálóan értékesítették helyzeteiket. Cohen pedig emlékezetes teljesítményt nyújtott, 4+1 pontja önmagáért beszél. Az újpestieknek pedig valamit kell csinálniuk azzal, hogy ne forduljanak elő ilyen háromperces rövidzárlatok, mert ez a Miskolc ellen katasztrofális vereséghez vezetett.

Majoross Gergely: “Hamar meggyőző fölényt értünk el, és ezután már nyomás nélkül játszhattunk. Úgy tűnik, együtt van a csapat, mindenki végzi a munkáját, és ez látszik is az eredményen. Nagyon örülök az újabb győzelemnek.”

Szilassy Zoltán: “A védekezésünk tragikus volt, és ez rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre. Ma először éreztem azt, hogy néhány játékos hozzáállásával nem voltam elégedett. Sokáig nem rágódhatunk a történteken, mert vasárnap már a Fradival játszunk.”

 

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 820 néző. Játékvezetők: Druga, Bachurik, Bedő, Berger.
Duschek: 96,9% (Bálizs)
K
Ágoston: 78,0% (Pleszkán)
Gőz, Sagert, Metcalfe, Cohen, Roczanov
1
Zalavári, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
Boyle, Dósa, Hajós, Láda B., Dansereau
2
Dömötör, Sommer, Feil, Reiter, Hegyi
Vojtkó, Láda P., Nagy, Fliszár, Tóth
3
Ványi, Garbacz, Coleman, Virág T., Turbucz
Becze, Budai, Popovics, Szilágyi, Miskolczi
4
Bereczki, Egyed, Pichler, Gágyor
Majoross Gergely, Mart Eerme
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:34 MIS Cohen Metcalfe Becze
2-0 08:20 MIS PP Cohen Dansereau Metcalfe
3-0 09:41 MIS Láda B. Gőz Dansereau
4-0 20:35 MIS Cohen Metcalfe
5-0 23:20 MIS PP Metcalfe Sagert Dansereau
6-0 49:26 MIS PP Cohen Metcalfe Dansereau
7-0 52:23 MIS PP Szilágyi Láda B. Dósa
8-0 58:00 MIS PP Dansereau Metcalfe Cohen
8-1 58:15 UTE Coleman Turbucz Dömötör
9-1 58:25 MIS Popovics Hajós Tóth
41 Kapura lövések száma 32
12 Kiállításpercek 28

A Miskolc–UTE képei

   

A Miskolc–UTE góljai

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum