A Brassó máris javíthat

   

Nincs idő a DAB ellen kihagyott emberelőnyökön tépelődni, itt az újabb feladat, a címvédő Érsekújvár érkezik a Cenk aljára.

A tavalyi MOL Liga két döntőse először találkozik a szezonban, a Brassó ráadásul csak egy ponttal van lemaradva az Érsekújvártól, tehát egy esetleges győzelemmel Salugáék máris felkerülhetnek a dobogóra. Mindenképpen nagy meccsre van tehát kilátás, Ihnacak mester joggal reménykedhet abban, hogy a pénteki első hazai mérkőzés görcsei a második napra enyhülni fognak és csapata pontosabb lesz a befejezéseknél. Az Érsekújvár ugyanakkor egészen más stílusú hokit játszik, mint a dunaújvárosiak, érdekes kérdés lesz, hogy az erdélyiek szlovák trénere hatásosabb ellenszert talál-e ki honfitársai ellen, mint tette azt tavaly a Rauhanen, Lindqvist skandináv kettős.

BRANZA 5

Az Érsekújvár kissé könnyelműen kezdte a szezont, amit a lelkes UTE ki is használt és egy pontot ellopott tőle az első fordulóban. A helyzetet lehetett volna sokkal rosszabb is, ám Robert Spisak tanítványai az utolsó harmadra összeszedték magukat és ledolgozták addig összeszedett négygólos hátrányukat. A HSC-t magabiztosan verték, míg a Miskolc ellen hazai pályán egy már szinte megnyert meccset engedtek ki a kezükből. A liga legerősebb keretével rendelkező csapatánál tehát egy kicsit lassabban indul be a szekér, de ismerve a szakvezetést és a játékosokat biztosak lehetünk abban, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezen mielőbb változtassanak.

Brassó–Érsekújvár 2-7

   

A címvédő az ezüstérmes otthonában végig egyértelművé tette, hogy nem csökkent a két csapat közti különbség.

Öröm azért a brassóiaknak is jutott, gyorsan vezetést szerzett a hazai csapat, Piszarenko talált be Blazícek kapujába. Podstavek négy perc múlva egyenlített, majd a harmad hajrájáig kétgólos vezetést csikart ki az Újvár, de Saluga gólja reménysugarat jelentett Brassóban. A hazaiak szétesetten játszottak, az előző napon is meccsük volt, ez láthatóan komoly előnyt jelentett ezúttal a pihentebben jégre lépő vendégek javára.

2-3 után sem tudott nagyobb sebességre kapcsolni Miroslav Ihnacak csapata, és inkább az Érsekújvár járt közelebb az újabb gólhoz, ami a 37. percben érkezett, s nagyjából ekkor már sejteni lehetett, hogy idejekorán le is zárta a nyitott kérdéseket.

A befejező játékrészben egy perc alatt 2-4-ről 2-6-ra ugrott az eredményjelző, s már csak a vendégek tudtak mozgatni a mutatón még egyet, így tükörsima 7-2-es Érsekújvár győzelemmel zárult a mérkőzés. A HC Nové Zámky az első két mérkőzés kisebb bizonytalankodása ellenére láthatóan egyelőre egy lépéssel a liga többi csapata előtt jár, a Brassónál pedig nem sikerült még összerakni a csapatot, a komoly nyári igazolások ellenére sem. De a szezon hosszú és még sok meglepetést rejtegethet.

Miroslav Ihnacak (vezetőedző, Brassó): “Jól kezdtünk, gólt is szereztünk a meccs elején, aztán elkezdtünk hibázni. Az Érsekújvár elkezdte belőni a helyzeteit, és megfordította az eredményt. Még a harmad vége előtt sikerült újabb góllal felzárkóznunk. A fiúk keményen dolgoztak, és ezt meg kell köszönnöm nekik. Ugyanakkor minden egyes sajtókonferencián el szoktam mondani, hogy gólok kellenek nekünk, és olyan játékosok, akik képesek gólt lőni. Ez jelenleg hiányzik. Voltak lehetőségeink, de nem lőttük be őket. Lehet, hogy csak arra volna szükség, hogy a fiúk kicsit kevésbé legyenek feszültek a jégen.”

Robert Spisák (vezetőedző, Érsekújvár): “Jó csapatunk van, taktikusan és okosan játszottunk ma este. Nagyon fontos volt ez, mert ezzel tudtunk fölényt kiharcolni. Rendkívül hatékonyak voltunk ezen a mérkőzésen. A legfontosabb az ötödik gólunk volt, ezzel nőtt háromra a különbség, ez már jelentős volt.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1500 néző. Játékvezetők: Csomortani, Toparceanu, Keresztes, Butucel.
Polc: 75,0% (Fülöp)
K
Blazícek: 90,9% (Krajcovic)
Filip, Nagy, Saluga, Mihály, Klouda
1
Hrudík, Král, Podstavek, Uram, Chrenko
Imecs, Hietamaki, Molnár, Antal, Virág
2
Huba, Kames, Hurtaj, Frolík, Faith
Piszarenko, János, Fodor, Péter R., Petres
3
Siska, Duris A., Stefanka M., Caladi, Uhnák
Dumitru, Péter Zs., Bálint, Márton
4
Dubec Marek
Miroslav Ihnacak, Kovács László
E
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:38 BRA Piszarenko Péter R. Fodor
1-1 09:24 NZÁ Podstavek Chrenko
1-2 12:22 NZÁ Kames Hurtaj
1-3 16:24 NZÁ Uram
2-3 18:37 BRA Saluga Nagy Klouda
2-4 36:05 NZÁ Chrenko Caladi Faith
2-5 45:25 NZÁ Dubec Marek Caladi
2-6 46:45 NZÁ Faith Frolík Hurtaj
2-7 56:10 NZÁ Frolík Kames
22 Kapura lövések száma 28
8 Kiállításpercek 12

A Brassó–Érsekújvár képei

   

A Brassó–Érsekújvár góljai

   

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum