Nyerni kell, nem csak jól játszani

   

Tabellaszomszédok találkoznak Pesterzsébeten, a minden ellenfele által dicsért Ferencváros fogadja az eggyel előtte, a hatodik helyen álló Debrecent.

A Ferencváros az első három forduló után a hetedik a tabellán, ami a világtörténelem egyik legérdemtelenebb módon “megszerzett” utolsó előtti helye. Az első fordulóban minimális arányú vereséget szenvedtek Miskolcon, majd hosszabbításban győztek a Brassó ellen, aztán jött egy újabb minimális arányú vereség, ezúttal Dunaújvárosban. A Fradi ezen a három meccsen összesen 143 alkalommal találta el a kaput, ellenfelei 108-szor, a rendes játékidőben 9 gólt lőtt és 10-et kapott, ami mindössze két pontra volt elég. A jó hír az, hogy nem az egész támadójátékot kell új alapokra helyezni, hiszen a lehetőségek megvannak, szemre is tetszetős az, amit és ahogy a zöld-fehérek játszanak, a befejezéseknél viszont határozottan növelni kell a koncentrációt.

Nem sikerült túl jól a rajt tehát Dobos Tamás és Hakan Nygren tanítványainak, bár minden meccsük rendkívül szoros volt eddig. Nagyon kellenek tehát a pontok a Ferencvárosnak, írja a felvezető sajtóanyaguk, és nehéz lenne ezzel az állítással vitatkozni. Eddig ugyanis mindössze csak kettőt sikerült szerezni, ha nem akar leszakadni a mezőnytől a budapesti klub, akkor mindent ki kell adnia magából. A DAB elleni mérkőzéshez képest nem sok változás lesz a csapatban, ám Revák Zoltán helyett ezúttal Lévai Máté és Géczi Gergely játszik majd többet.

Novak FTC 2014_15

Václav Novák első ferencvárosi góljára vár a publikum. Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Győri Tamáson kívül – aki gyakorlatilag az egész szezonra kidőlt – Kiss Gábor játéka hiányozhat, egyelőre kérdéses, hogy jégre léphet-e pénteken. Ő a DAB ellen nem játszott, mert elkezdett vizesedni a térde, az orvosok döntenek erről a meccséről. Mindenki más bevethető a következő fordulóban.

Senki nem várta az újonc Debrecentől, hogy uralni fogja a MOL Ligát az első idényben, ez elsősorban a tanulás éve lesz nekik. Álomkezdés után két vereség következett, a Dunaújváros otthonában nagyon egyértelműen, a Brassó ellen hazai jégen drámai fordulatokat követően, szoros meccsen kapott ki Jevgenyij Muhin társulata. Az máris látszik, hogy az újonc legnagyobb gondja a rövid kispad lehet. Az első két sor, Ladányi Balázsék és a légiósok, jól muzsikálnak, a fiataloknak még kell szokniuk a légkört, és eddig még egyszer sem sikerült négy komplett sort nevezni a mérkőzésekre. Ha a kulcsemberek közül többen is megsérülnek, akkor nehéz lesz tartani a lépést a többiekkel. Ehhez képest Vaszjunyin egy időre máris kidőlt, ami egy fiatalnak lehetőséget jelent az előrelépésre, Muhin edzőnek pedig megoldandó feladatot.

Dobos Tamás, a zöld-fehérek vezetőedzője nagyon csalódott a dunaújvárosi keddi mérkőzés miatt, de a következő meccseken pontokat szeretne. “Nagy szükségünk lenne a győzelemre pénteken, kellenek a pontok, miután jó párat elhullattunk. A DAB ellen annyi helyzetünk volt, amivel kis túlzással egy bajnokságot meg lehet nyerni, de hiába játszottunk jól, a győzelem nem jött össze. Ezen mindenképpen változtatnunk kell, nem hibázhatunk ennyit a helyzetekben. A Debrecenről – bár még nem találkoztunk vele – vannak elképzeléseink, de a saját játékunkat szeretnénk játszani, és kijavítani a hibáinkat. Egyelőre erre a meccsre koncentrálunk kizárólag, a hétvégivel majd utána foglalkozunk.”

“A legfontosabb feladat, hogy az elmúlt mérkőzések hibáit ne kövessük el a következő találkozókon – nyilatkozta Jevgenyij Muhin a hajdúságiak előzetesében. – Minden hibánkért megbüntet az ellenfél. Úgy érzem, hogy a fiúk hozzáállása hibátlan, meg vagyok elégedve az eltökéltségükkel. Nagyon szeretnénk győzni a Fradi és a Miskolc ellen is. Nehéz mérkőzés lesz mindkettő, kiegyenlített erőviszonyokra, szoros csatára számítok. De mindent meg fogunk tenni, hogy mi kerüljünk ki győztesen. A fiatalok is kezdik felvenni a MOL Liga tempóját, reméljük, hogy a sebesség felfokozása nem hoz hibákat. Sokat dolgoztunk, egyre jobban összeáll a  csapat. Mentálisan is felkészültek a játékosaim, az edzéseken is keményen dolgoznak. Már csak be kell érnie a munkánknak. Ha sikerül pontosan és fegyelmezetten végrehajtaniuk a taktikai utasításaimat, akkor reális esélyünk van pontokat szerezni.”

FTC–Debrecen 3-2

   

A ferencvárosiak egy izgalmas találkozón egygólos sikert arattak a remekül küzdő ligaújonc, a debreceniek ellen.

A mérkőzés óvatos játékkal indult, mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek. Néhány perc után viszont főleg a Ferencváros nyomott, de Gyatlov mindegyik próbálkozást védte, viszont a másik oldalon Martonnak is akadt dolga. Az 5. percben a debreceneiek emberelőnybe kerültek, az öt a négy elleni játék során főleg a korábbi FTC-játékosok remekeltek, közülük Berta előtt adódott a legnagyobb lehetőség. Nem sokkal később Croteau is kétperces büntetést kapott, újabb vendég emberelőny következett, ami szintén kimaradt. A 11. percben Croteau hibázott, Dancsfalvi korongot szerzett és belőtte azt korábbi csapata, a Ferencváros kapujába. A vendéggól után nem sokkal emberelőnybe kerültek a zöld-fehérek, ahol Dubek kihagyott egy komoly ziccert. A 15. percben egyenlített az FTC, Croteau bulija után az egyik debreceniről bekerült a korong a saját kapujába. A második emberelőnyt jobban megnyomta a hazai csapat, majd öt az öt ellen is domináltak egy cserén át. A harmad utolsó percében Jemeljanov büntetése nyomán emberelőnybe került az FTC, viszont nem éltek a lehetőséggel, sőt Kaszkov révén majdnem a Debrecen szerzett gólt.

A második harmad elején Rafaj kiállítása után négy a négy ellen játszhattak a felek, aminek az FTC látta hasznát, Croteau góljával megszerezték a vezetést a zöld-fehérek. A mérkőzés felénél Wéber kiállítása után emberelőnybe került a Ferencváros, nyomott a hazai csapat, viszont gól nem született. A 34. percben Lencsés Tamás ült ki bottal akasztásért, de nem esett emberelőnyös találat.

A harmadik harmad egy ferencvárosi kiugrással indult, Croteau lövését védte Gyatlov. A 43. percben a vendégcsapat egyenlített egy védhetetlen Ladányi Balázs-lövéssel, miután Kaszkovval összejátszott a debreceni csapatkapitány. Két és fél perccel később Géczi kapott kisbüntetést, a DHK felállt öt a négy ellen, gól nem esett. A kiegészülés után néhány percig nyomott az FTC, a Debrecen főleg kontrázott. A zöld-fehérek fölénye Novák értékesített kipattanójával ért góllá az 55. percben, Horváth András lövését hiába védte Gyatlov, a cseh csatár duplázott. A végén kimaradt debreceni részről egy Könczei-szóló, illetve a zöld-fehérektől Novák ziccerét fogta Gyatlov. Az FTC 3-2-re nyert, ezzel megszerezte idei első hárompontos sikerét.

Dobos Tamás (vezetőedző, Ferencváros) “Taktikus meccset játszottunk. Egy gond volt, hogy lelassultunk az ő tempójukra, és nem a saját játékunkat nyomtuk végig. Ez rányomta a mérkőzésre a bélyegét, de ettől függetlenül egy érdekes meccset láthatott a közönség, színes volt a játék, oda-vissza voltak helyzetek. Az ellenfél hibáira próbált mindenki apellálni, mi is, ők is. Alapveten szórakoztató, jó meccs volt, és megszereztük a három pontot.”

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debreceni HK) “Szerintem jó meccset játszottunk összességében, az egyedüli gond az volt, hogy nem tudtuk a helyzeteinket belőni. Ennek köszönhetjük a vereséget.”

MOL Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 400 néző. Játékvezetők: Haszonits, Sós, Soós, Somos.
Marton: 94,3% (Budai)
K
Gyatlov: 91,9% (Tőke)
Horváth A., Cerny, Borbás, Novák, Croteau
1
Jemeljanov, Csíki, Ladányi, Könczei, Berta
Kramar, Hegyi, Dubek, Pál, Rafaj
2
Voronov, Szagyikov, Kaszkov, Odnoga, Kuriljuk
Lencsés, Géczi, Kiss, Sijka, Mikusovic
3
Wéber, Tőkési, Dancsfalvi, Okos, Barabás
Lévai, Revák, Farkas, Németh P., Papp
4
Orosz
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:18 DHK Dancsfalvi
1-1 14:32 FTC Croteau
2-1 20:40 FTC Croteau Novák
2-2 42:10 DHK Ladányi Kaszkov Berta
3-2 54:52 FTC Novák Horváth A. Croteau
37 Kapura lövések száma 35
10 Kiállításpercek 8

Fotóalbum

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , ,

Összes (59)

Utolsó hozzászólások

 1. technojedi
    #55
  technojedi,   

  @kegyetlen: ha már a klub színeket megváltoztatták, hogy egységes legyen a város arculatával, akkor szerintem pont belefér. Ahány sportágban megy oda a Fradi annyiszor gyűlnek mégszebb számban össze, hogy győzelem után rajtunk kárörvendjenek :) lefogadom azt is, hogy fordított esetben ugyanez várt volna ránk. Szerintem rendben van ez így. Újpesten is meccse végén megkapjuk a magunkét, pedig az se hokihoz illő. A többi csapatnak nem szólunk be, úgyhogy tessék ezt külön kezeleni.
  A kollégának meg nézd el! Elég idegesítő ez a szlogen, mégis ez a folyik még a csapból is, a "cenzúra" körül forog most minden, értelmetlenül, ártó módon, és még idegesítőbb a sok médiától okos rettegő, akik ehhez a hisztihez társulnak. (a halmazon kívülre helyezd most magadat, nem téged minősítettelek :))

 2. blackiii a rezidens DJ
    #56
  blackiii,   

  Várom már a pillanatot, mikor az Arénába is vénaszkennert szereltetnek. :P :D Nálunk is a gyerekek a legnagyobb huligánok, így befoglalni a B középet! :D

 3. blackiii a rezidens DJ
    #57
  blackiii,   

  @blackiii, @technojedi: Ezt így, az mi? Lefagyott a lapozgatóm. :D

 4.   #58
  kegyetlen,   

  @peterszky: akar a tököm. barom vagy.

 5.   #59
  kegyetlen,   

  @blackiii: a "speciális szószos"? :) ja, 1 jutott. micsoda kiskölkek szállják meg a melegedőt, beszarás. :D az egyiknek olyan dumája volt, h végigvihogtam a szünetet.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
CEHC 18:30 AVSOHC 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
U18 19:40 KMHUTE 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk