Nyerni kell, nem csak jól játszani

   

Tabellaszomszédok találkoznak Pesterzsébeten, a minden ellenfele által dicsért Ferencváros fogadja az eggyel előtte, a hatodik helyen álló Debrecent.

A Ferencváros az első három forduló után a hetedik a tabellán, ami a világtörténelem egyik legérdemtelenebb módon “megszerzett” utolsó előtti helye. Az első fordulóban minimális arányú vereséget szenvedtek Miskolcon, majd hosszabbításban győztek a Brassó ellen, aztán jött egy újabb minimális arányú vereség, ezúttal Dunaújvárosban. A Fradi ezen a három meccsen összesen 143 alkalommal találta el a kaput, ellenfelei 108-szor, a rendes játékidőben 9 gólt lőtt és 10-et kapott, ami mindössze két pontra volt elég. A jó hír az, hogy nem az egész támadójátékot kell új alapokra helyezni, hiszen a lehetőségek megvannak, szemre is tetszetős az, amit és ahogy a zöld-fehérek játszanak, a befejezéseknél viszont határozottan növelni kell a koncentrációt.

Nem sikerült túl jól a rajt tehát Dobos Tamás és Hakan Nygren tanítványainak, bár minden meccsük rendkívül szoros volt eddig. Nagyon kellenek tehát a pontok a Ferencvárosnak, írja a felvezető sajtóanyaguk, és nehéz lenne ezzel az állítással vitatkozni. Eddig ugyanis mindössze csak kettőt sikerült szerezni, ha nem akar leszakadni a mezőnytől a budapesti klub, akkor mindent ki kell adnia magából. A DAB elleni mérkőzéshez képest nem sok változás lesz a csapatban, ám Revák Zoltán helyett ezúttal Lévai Máté és Géczi Gergely játszik majd többet.

Novak FTC 2014_15

Václav Novák első ferencvárosi góljára vár a publikum. Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Győri Tamáson kívül – aki gyakorlatilag az egész szezonra kidőlt – Kiss Gábor játéka hiányozhat, egyelőre kérdéses, hogy jégre léphet-e pénteken. Ő a DAB ellen nem játszott, mert elkezdett vizesedni a térde, az orvosok döntenek erről a meccséről. Mindenki más bevethető a következő fordulóban.

Senki nem várta az újonc Debrecentől, hogy uralni fogja a MOL Ligát az első idényben, ez elsősorban a tanulás éve lesz nekik. Álomkezdés után két vereség következett, a Dunaújváros otthonában nagyon egyértelműen, a Brassó ellen hazai jégen drámai fordulatokat követően, szoros meccsen kapott ki Jevgenyij Muhin társulata. Az máris látszik, hogy az újonc legnagyobb gondja a rövid kispad lehet. Az első két sor, Ladányi Balázsék és a légiósok, jól muzsikálnak, a fiataloknak még kell szokniuk a légkört, és eddig még egyszer sem sikerült négy komplett sort nevezni a mérkőzésekre. Ha a kulcsemberek közül többen is megsérülnek, akkor nehéz lesz tartani a lépést a többiekkel. Ehhez képest Vaszjunyin egy időre máris kidőlt, ami egy fiatalnak lehetőséget jelent az előrelépésre, Muhin edzőnek pedig megoldandó feladatot.

Dobos Tamás, a zöld-fehérek vezetőedzője nagyon csalódott a dunaújvárosi keddi mérkőzés miatt, de a következő meccseken pontokat szeretne. “Nagy szükségünk lenne a győzelemre pénteken, kellenek a pontok, miután jó párat elhullattunk. A DAB ellen annyi helyzetünk volt, amivel kis túlzással egy bajnokságot meg lehet nyerni, de hiába játszottunk jól, a győzelem nem jött össze. Ezen mindenképpen változtatnunk kell, nem hibázhatunk ennyit a helyzetekben. A Debrecenről – bár még nem találkoztunk vele – vannak elképzeléseink, de a saját játékunkat szeretnénk játszani, és kijavítani a hibáinkat. Egyelőre erre a meccsre koncentrálunk kizárólag, a hétvégivel majd utána foglalkozunk.”

“A legfontosabb feladat, hogy az elmúlt mérkőzések hibáit ne kövessük el a következő találkozókon – nyilatkozta Jevgenyij Muhin a hajdúságiak előzetesében. – Minden hibánkért megbüntet az ellenfél. Úgy érzem, hogy a fiúk hozzáállása hibátlan, meg vagyok elégedve az eltökéltségükkel. Nagyon szeretnénk győzni a Fradi és a Miskolc ellen is. Nehéz mérkőzés lesz mindkettő, kiegyenlített erőviszonyokra, szoros csatára számítok. De mindent meg fogunk tenni, hogy mi kerüljünk ki győztesen. A fiatalok is kezdik felvenni a MOL Liga tempóját, reméljük, hogy a sebesség felfokozása nem hoz hibákat. Sokat dolgoztunk, egyre jobban összeáll a  csapat. Mentálisan is felkészültek a játékosaim, az edzéseken is keményen dolgoznak. Már csak be kell érnie a munkánknak. Ha sikerül pontosan és fegyelmezetten végrehajtaniuk a taktikai utasításaimat, akkor reális esélyünk van pontokat szerezni.”

FTC–Debrecen 3-2

   

A ferencvárosiak egy izgalmas találkozón egygólos sikert arattak a remekül küzdő ligaújonc, a debreceniek ellen.

A mérkőzés óvatos játékkal indult, mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek. Néhány perc után viszont főleg a Ferencváros nyomott, de Gyatlov mindegyik próbálkozást védte, viszont a másik oldalon Martonnak is akadt dolga. Az 5. percben a debreceneiek emberelőnybe kerültek, az öt a négy elleni játék során főleg a korábbi FTC-játékosok remekeltek, közülük Berta előtt adódott a legnagyobb lehetőség. Nem sokkal később Croteau is kétperces büntetést kapott, újabb vendég emberelőny következett, ami szintén kimaradt. A 11. percben Croteau hibázott, Dancsfalvi korongot szerzett és belőtte azt korábbi csapata, a Ferencváros kapujába. A vendéggól után nem sokkal emberelőnybe kerültek a zöld-fehérek, ahol Dubek kihagyott egy komoly ziccert. A 15. percben egyenlített az FTC, Croteau bulija után az egyik debreceniről bekerült a korong a saját kapujába. A második emberelőnyt jobban megnyomta a hazai csapat, majd öt az öt ellen is domináltak egy cserén át. A harmad utolsó percében Jemeljanov büntetése nyomán emberelőnybe került az FTC, viszont nem éltek a lehetőséggel, sőt Kaszkov révén majdnem a Debrecen szerzett gólt.

A második harmad elején Rafaj kiállítása után négy a négy ellen játszhattak a felek, aminek az FTC látta hasznát, Croteau góljával megszerezték a vezetést a zöld-fehérek. A mérkőzés felénél Wéber kiállítása után emberelőnybe került a Ferencváros, nyomott a hazai csapat, viszont gól nem született. A 34. percben Lencsés Tamás ült ki bottal akasztásért, de nem esett emberelőnyös találat.

A harmadik harmad egy ferencvárosi kiugrással indult, Croteau lövését védte Gyatlov. A 43. percben a vendégcsapat egyenlített egy védhetetlen Ladányi Balázs-lövéssel, miután Kaszkovval összejátszott a debreceni csapatkapitány. Két és fél perccel később Géczi kapott kisbüntetést, a DHK felállt öt a négy ellen, gól nem esett. A kiegészülés után néhány percig nyomott az FTC, a Debrecen főleg kontrázott. A zöld-fehérek fölénye Novák értékesített kipattanójával ért góllá az 55. percben, Horváth András lövését hiába védte Gyatlov, a cseh csatár duplázott. A végén kimaradt debreceni részről egy Könczei-szóló, illetve a zöld-fehérektől Novák ziccerét fogta Gyatlov. Az FTC 3-2-re nyert, ezzel megszerezte idei első hárompontos sikerét.

Dobos Tamás (vezetőedző, Ferencváros) “Taktikus meccset játszottunk. Egy gond volt, hogy lelassultunk az ő tempójukra, és nem a saját játékunkat nyomtuk végig. Ez rányomta a mérkőzésre a bélyegét, de ettől függetlenül egy érdekes meccset láthatott a közönség, színes volt a játék, oda-vissza voltak helyzetek. Az ellenfél hibáira próbált mindenki apellálni, mi is, ők is. Alapveten szórakoztató, jó meccs volt, és megszereztük a három pontot.”

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debreceni HK) “Szerintem jó meccset játszottunk összességében, az egyedüli gond az volt, hogy nem tudtuk a helyzeteinket belőni. Ennek köszönhetjük a vereséget.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 400 néző. Játékvezetők: Haszonits, Sós, Soós, Somos.
Marton: 94,3% (Budai)
K
Gyatlov: 91,9% (Tőke)
Horváth A., Cerny, Borbás, Novák, Croteau
1
Jemeljanov, Csíki, Ladányi, Könczei, Berta
Kramar, Hegyi, Dubek, Pál, Rafaj
2
Voronov, Szagyikov, Kaszkov, Odnoga, Kuriljuk
Lencsés, Géczi, Kiss, Sijka, Mikusovic
3
Wéber, Tőkési, Dancsfalvi, Okos, Barabás
Lévai, Revák, Farkas, Németh P., Papp
4
Orosz
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:18 DHK Dancsfalvi
1-1 14:32 FTC Croteau
2-1 20:40 FTC Croteau Novák
2-2 42:10 DHK Ladányi Kaszkov Berta
3-2 54:52 FTC Novák Horváth A. Croteau
37 Kapura lövések száma 35
10 Kiállításpercek 8

Fotóalbum

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum