Kapusok napja az NHL-előszezonban

   

Négy csapat is hibátlan teljesítményt nyújtott.

Columbusban a Jackets 2-0-ra verte a Penguinst, ahol a játéknap legjobb kapusteljesítménye született, a Bobrovszkij, Dansk páros összesen 42 lövést hárított. A hazaiak ezzel továbbra is hibátlanok az előszezonban, ami jelzésértékű lehet a magát nagyon sokra és nélkülözhetetlennek tartó Ryan Johnsonnak és az ügynökének.

Akárcsak a Jackets, a Buffalo is 2-0 arányban nyert, mégpedig a Carolina ellen. A Sabres kapujában Jhonas Enroth 34 lövést fogott, a Drew Stafford, Tyler Ennis páros pedig egyaránt góllal és gólpasszal zárta a mérkőzést. A Hurricanes szurkolóinak a vereség mellett jobban fájhat, hogy Jordan Staal lábtörést szenvedett, ami miatt akár több hónapot is kihagyhat.

A Leafs két nap alatt kétszer győzte le a Flyerst. Hétfőn egy szoros meccsen szétlövések után, kedden viszont simán 4-0-ra, úgy, hogy az utolsó játékrészben három gólt szerzett. A Toronto kapujában a Bernier, Bibeau duó 27 védéssel ért el shutoutot.

A nap utolsó hibátlan teljesítménye az Arizonához fűződik, ahol a Louis DomingueMarek Langhamer kettős nullázta le az Anaheimet. A két kapuson kívül Justin Hodgman játszott nagyot, a korábbi KHL-es csatár két góllal járult hozzá a könnyed győzelemhez.

Egyaránt első mérkőzését az előszezonban a Bolts és a Preds, ahol a harmadik harmadban hét perc alatt három gólt szerezve fordított és győzött a Tampa. A 4-2-es hazai sikerből Jonathan Marchessault és Vlagyiszlav Namesztnyikov egyaránt három ponttal vette ki a részét, előbbi két góllal és egy gólpasszal, utóbbi három assziszttal.

A Tampához hasonlóan bemutatkozott a Boston és a Montreal is. A Bell Centreben rendezett meccsen hiába épített kétgólos előnyt a Bruins, a Canadiens az egy plusz egyig jutó Christian Thomas, Drayson Bowman kettősnek köszönhetően fordított és 3-2-re győzött. A győztes találatot Bowman szerezte 48 másodperccel a befejezés előtt.

A nap egyetlen hosszabbításos mérkőzést Chicagóban rendezték, ahol a Detroit lépett fel. A Hawks hátrányból tudott fordítani és győzni Duncan Keith remeklésének köszönhetően. A hazaiak bekkje gólpasszt jegyzett az egyenlítő találatnál, a ráadásban pedig ő szerezte csapata győztes találatát.

Duplázott a Vancouver és a San José, ahol mindkét esetben a hazai csapat győzött. A kanadai városban hiába vezetett kétszer is a Sharks, Linden Vey két gólpasszának köszönhetően a Canucks mindkét esetben egalizált. Vey az utolsó percben is főszereplővé lépett elő, 25 másodperccel a vége előtt egy üres kapus találattal biztosította be a győzelmet. A kalifoniai visszavágó nagyon simán alakult a Sharks és a Canucks között, a hazaiak 25 perc játék után már négy góllal vezettek, a vége 5-2 lett. A hazaiak győzelméhez Joe Thornton két találattal, a Joe Pavelski, Nyikolaj GoldobinBarclay Goodrow trió egy – egy góllal és gólpasszal vette ki a részét.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum