Folytatódhat a gólzápor

   

Az előző szezonban nyolcszor találkozott a Dab.Docler és a Ferencváros a MOL Ligában, és szinte mindig változatos – átlagban több mint 9 gólos – meccset láthattak a nézők. Ezúttal is erre lehet számítani.

A Dab.Docler baja már tavaly is többször meggyűlt a Ferencvárossal, egy alkalommal például Dunaújvárosban is nyerni tudtak a zöldek rendes játékidőben, ami az alapszakasz során nem sokszor fordult elő. A felkészülés során kétszer is játszottak egymás ellen, mindkétszer csak rávezetésekkel dőlt el a meccs, egyszer az egyik, egyszer a másik oldal javára. Kiélezett csatára számíthatunk tehát kedd este.

A rajt az Acélbikáknak sikerült jobban, ők az első két meccs alatt 5, míg a Fradi 2 pontot gyűjtött be. Mindkét csapat 4-3-ra végzett a Brassó ellen, a DAB hosszabbításban, az FTC büntetőkkel nyert saját otthonában. A zöld-fehérek viszont kikaptak Miskolcon, míg Donald MacLean tanítványai magabiztosan gyűjtötték be a három pontot a ligaújonc Debrecen ellen. A hazaiaknál a tavalyi gyengébb szezon után többen újra régi önmagukat idézik, közülük is az élre kívánkozik az egyaránt három-háromgólos Szappanos Dávid és a Lundh idejében többnyire a fiatalokkal egy sorban játszatott Kiss Ákos, aki az első sorban kapott helyet az új rendszerben.

DABFTC2

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A Fradinak nehezebb volt az elején a sorsolása, de Novak három gólpassza így is önmagáért beszél, és meg kell említenünk Horváth András gólerős játékát is, hiszen az egykori válogatott bekk, aki idén nyáron igazolt az UTE-ból a Fradiba, már két gólnál jár. A DAB-nál apróbb sérülése után Sevela kapus hétfőn elkezdte az edzésmunkát, a kapuban azonban ezúttal is a lett tehetség, Janis Kalnins kezd. A hátvédeknél elképzelhető, hogy Dörök helyett ezúttal ismét Hruby játszik majd, de más változtatást nem tervez a sorokban a szakvezetés. A Ferencváros kicsit megkevert sorokkal érkezik Dunaújvárosba, a beharangozó írásának idején még több lehetséges variáció is elképzelhető volt, Dobos Tamás csak délután dönti el, hogyan néz majd ki a végleges összetétel.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Kemény ellenfél a Ferencváros, egyszerű, hatékony játékot játszanak. Jó légiósaik vannak, ugyanakkor úgy érzem továbbra is, hogy ha a saját tempónkat tudjuk játszani, akkor mi vagyunk az esélyesebbek. Egyre jobban azt érzem, hogy sikerül a taktikai és strukturális elemeket elsajátítaniuk a srácoknak, azt kéne már csak elérni, hogy mindenkiben tudatosuljon, hogy egy mérkőzés hatvan percen keresztül tart.

Dobos Tamás (vezetőedző, FTC): A Brassó ellen négy sorral kezdtünk, csak később álltunk át három sorra, de nagyon jól ment így a játék, sokkal jobban, mint a Miskolc ellen, arra a meccsre valamiért nem sikerült felkészülnünk. De a Brassó ellen kis túlzással egy bajnokságra való helyzetet kihagytunk. Az eddigi meccsekből azt lehet látni, hogy nem lehet nagy arányú győzelmekre számítani idén, tényleg nagyon kiegyenlített a liga, a meccsek többségében a pillanatnyi forma és néhány kulcsmomentum fog dönteni, bizakodóak vagyunk tehát a dunaújvárosi mérkőzés előtt.

Dab.Docler–FTC 4-3

   

Hatalmas iramú, mindkét oldalon agresszív támadójátékot hozó, ezzel együtt nagyon sportszerű mérkőzésen minimális különbséggel, de nyert a végig négy sorral játszó DAB.

A várakozásoknak megfelelően nagy iramban kezdődött a mérkőzés, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A hatodik percben Szappanos ugrott ki teljesen egyedül, az utolsó húzás előtt azonban élére állt a korong, így lőni már nem tudott. A kapu előtt elkorcsolyázva azonban végül megszelídítette a korongot, visszapasszolta azt Somogyinak, aki a már talán kicsit korán fellélegző hazai védelemtől kevéssé zavartatva kihasználta a második lehetőséget. A gól után a csapatok ott folytatták, ahol azelőtt abbahagyták, azzal a különbséggel, hogy a Ferencváros idővel átvette a meccs irányítását. Sijka egymaga legalább hatszor tüzelhetett kapura, de Novak és Mikusovic is állandó veszélyt jelentett a hazaiak kapujára. Gólt azonban a hazaiak szereztek, a 18. percben újra az újdonsült csapatkapitány Gröschl Tamás sora villant, egy végletekig kijátszott kombináció végén ő maga fejezte be góllal az akciót.

A második harmadra úgy jöttek ki a zöld-fehérek, mint akik vért ittak, az első percekben kapujukhoz szögezték az újvárosiakat, igaz emberelőnyben is kezdték a játékrészt. Próbálkozásaikat végül az ötödik percben koronázta siker, Mikusovic nem sokkal azután, hogy egy tiszta ziccert hibázott, újra üresen kapta a korongot és ezúttal már a bombaformában védő Kalnins is tehetetlen volt, szépített a Fradi. Megállás azonban nem volt egy pillanatra sem, hiszen a szenzációs szezonkezdetet produkáló Kiss Ákos 28 másodperc múlva beköszönt, demoralizálóan hamar visszaállítva a kétgólos különbséget. Ezen a meccsen azonban egyik oldalnak sem számított semmi, az iram egy másodpercre sem csökkent, illetve amikor a harmad felénél érezhető lett volna egy kisebb visszaesés, érkezett a hátvéd létére igen gólerős játékot mutató veterán Horváth András és újra egy gólra hozta fel csapatát.

Hatalmas elánnal kezdték a vendégek a harmadik játékrészt is, rövid időn belül két óriási ziccert is elhibáztak Dobos Tamás tanítványai. A túloldalon ennél sokkal okosabban gazdálkodtak a helyzeteikkel a játékosokkal, előbb Somogyi veszélyeztetett, majd sikerült bent tartani a korongot, és egy kapu előtti tülekedés végén Szappanos kotort a hálóba a 43. percben. A meccs továbbra is magas hőfokon pörgött, a lövés nélkül vagy technikai hibával befejezett támadások mellett pedig mindkét oldalon bőven nyílt lehetőség kontrákra is. Az egyik ilyen kontra végén Papp Csaba tálalt a kapu torkában üresen álló Croteau-hoz, aki a 49. perc végén ismét egy gólra hozta fel a vendégeket. Galanisz a meccs felénél összeszedte a mérkőzés negyedik kiállítását, de a Fradi nem tudott élni az előnnyel. A mérkőzés végét jobban bírta a végig négy sorral játszó Dunaújváros, Dobos Tamás az 57. percben ki is kérte az idejét, majd két perccel a vége előtt Marton kapus helyett is mezőnyjátékos állt be a Fradinál. Az eredmény azonban már nem változott, nagy küzdelemben 4-3-ra nyert a Dab.Docler.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): A három pont mindig nagyon jó természetesen. Jó teszt volt az utolsó harmad arra, hogy hogyan tudjunk megtartani a vezetést. Janis Kalnins remek formában volt, sokszor megmentett minket. Örülök, hogy a kilencből nyolc pontot megszereztünk a három forduló alatt. Most pedig izgatottan várom az első idegenbeli túránkat!

Dobos Tamás (vezetőedző, FTC): Jó meccs volt, rászolgáltunk volna egy pontra, mert rengeteg helyzetet kidolgoztunk. Igaz, rengeteget ki is hagytunk.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Wolf, Sós, Abonyi, Timár.
Kalnins: 94,3% (Hajek)
K
Marton: 89,5% (Budai)
Martine, Hüffner, Galanisz, Azari, Kiss Á.
1
Horváth, Cerny, Németh, Novák, Croteau
Martinka, Pozsgai, Somogyi, Gröschl, Szappanos
2
Kramar, Hegyi, Dubek, Pál, Rafaj
Nagy, Mestyán, Pavuk, Papp V., Peterdi
3
Lencsés, Revák, Borbás, Sijka, Mikusovic
Hruby, Erdélyi, Kovács, Magosi, Léránt
4
Lévai, Géczi, Farkas, Mach, Papp Cs.
Donald MacLean, David Leger
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:08 DAB Somogyi Szappanos Azari
2-0 17:35 DAB Gröschl Somogyi Szappanos
2-1 24:58 FTC Mikusovic Kramar Rafaj
3-1 25:26 DAB Kiss Á. Hüffner Galanisz
3-2 30:03 FTC Horváth Kramar Pál
4-2 42:29 DAB Szappanos Somogyi Gröschl
4-3 48:55 FTC Croteau Papp Cs. Novák
38 Kapura lövések száma 53
8 Kiállításpercek 4

A DAB–FTC képei

   

A DAB–FTC góljai

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum