Az Érsekújvár a legnehezebb ellenfelét fogadja

   

A Miskolc az elmúlt két szezon alapszakaszában 16-ból 12-szer legyőzte a felvidéki csapatot. A tavalyi elődöntőben aztán a HC Nové Zámky diadalmaskodott, a vártnál nehezebben.

A címvédő nem kezdte olyan jól a szezont, ahogy azt várni lehetett. Újpesten négygólos hátrányba kerültek negyven perc után, ahonnan ugyan hősiesen visszaküzdötték magukat, de egy pontot így is a tavalyi utolsó otthonában hagytak. A HSC Csíkszeredát is csak a meccs végén szúrták le, sokáig azonos erők harcoltak az újvári jégen. Egyelőre tehát nem működik a tavaly látott kíméletlen üzemmódban Robert Spisák csapata. Ne feledjük ugyanakkor, az újváriak két fronton harcolnak, a MOL Liga mellett a szlovák harmadosztályt is meg akarják nyerni. Nem állnak rosszul, eddig mind a négy meccsüket kiütéssel nyerték, jobbára a MOL Liga-csapattal felállva.

“A Miskolc nagyon sokat erősödött, ahogy a többi csapat is – vágott bele a kedd délelőtti edzés után mondandójába Spisák mester. – Nem lehet senkit félvállról venni, ahogy ezt az UTE ellen meg is tapasztalták a játékosaink. A Miskolc már évek óta az élmezőnyben van, ráadásul remekül kezdett, ezért attól most nem félek, hogy ne vennénk komolyan az ellenfelet. Két jó csapat találkozik, remélem, hogy színvonalas összecsapást láthat a közönség, de természetesen bízom az érsekújvári győzelemben.” Egy sérültjük van, Andrej Sucharda még mindig térdproblémákkal küzd. Rajta kívül mindenki hadra fogható, és a tervek szerint a Csíkszereda ellen látott csapattal állnak fel.

NZAMIS

A Miskolc két hazai győzelemmel nyitotta a szezont. Majoross Gergely csapata kapta eddig messze a legkevesebb gólt a ligában, miután 4-3-ra verte az FTC-t és 7-0-ra a HSC Csíkszeredát. Két pihent együttes találkozik, 3-4 napja nem játszott egyikőjük sem.

Ha jó a védelmed, nem veszíthetsz, ezzel a címmel érezett a Miskolc sajtóelőzetese, és ezt igazolják is az eddigi események. A Jegesmedvék vezetőedzője úgy látja, az eddigi meccseken mindig egy kicsit előrébb lépett csapata. “Folyamatosan merülnek fel hibák, amelyeket azonban eddig mindig ki tudtunk javítani. Természetesen 42 mérkőzésen keresztül nem lehet folyamatosan felívelő szakaszban játszani, nem fogunk mindig győzni, de arra törekszem, hogy a csapat a korábbi hibákat még egyszer ne kövesse el. Az összkép azonban biztató.”

Majoross Gergely elmondta, sok időt töltöttek az emberhátrányos játék gyakorlásával ennek is köszönhető, hogy elég jól megy, az eddigi két meccsen öt kettős hátrányt is sikerült kivédekezniük. ”Osztom azt a nézetet, hogy ha jól támadsz, akkor nyerhetsz, de ha kitűnő a védekezésed, akkor nem veszíthetsz. Éppen ezért ez egy kiemelt fontosságú terület nálam, és már megtaláltam azokat a játékosokat, akik ezekben a szituációkban jól helyt tudnak állni. Ezt a kört szeretném fokozatosan növelni, hogy minél több játékost be lehessen vetni ilyen helyzetekben.”

A fiatal magyar szakember azt várja, hogy csapata kedd este is keményen dolgozik majd és kevés lesz az átlagos teljesítmény a miskolci játékosok között.

Érsekújvár–Miskolc 3-4

   

Kettős emberhátrányban egyenlített a Miskolc az utolsó percben. A ráadásban pedig nagyon megérdemelten szerzett két pontot.

Teljesen kiegyenlített mérkőzést láthatott az érsekújvári publikum. Nagy iramban, jól játszottak a csapatok. Bár a hazaiak nagyon gyorsan vezetést szereztek világbajnok csatáruk, Marek Uram révén, az első harmadban is jól mentek a Jegesmedvék játékosai.

Ennek gyümölcse a szünet után érett be, Gőz Balázs révén gyorsan egyenlített a vendégcsapat. Aztán kimaradt minden, ami kimaradhatott, és érkezett az a perc, ami a HSC Csíkszereda ellen is, amikor is hirtelenjében két gólt lőtt az Érsekújvár. A duplából a másodikat éppen a Miskolcról igazolt Faith szerezte. Menet közben a hazaiak elvesztették Uramot, akit a játékvezetők többször figyelmeztettek sportszerűtlen magatartás miatt, végül kizárták a meccsből. Hogy kevésbé legyen reménytelen a záró 20 perc, arról Becze Tihamér gondoskodott a 40. percben, előnyből szépített, megszolgálta csapata ezt.

Mindkét csapat javuló játékot mutatott a mérkőzés és a szezon alatt is. Ebből gyors, folyamatos, sok helyzetet eredményező mérkőzés kerekedett, szünet nélküli izgalmakkal. A gól azonban nem jött, sőt Dudas az 56. percben végleges fegyelmit kapott a Dubec elleni, sérülést okozó szabálytalanság miatt. Bár Dubec is kiült 2 percre, de amikor Popovics odacsapott ellenfelének 59:07-nél, lefőni látszott a borsodi kávé, merthogy kettős emberelőnyben támadott a hazai csapat. Sagertön kívül mindenki így gondolta. Ám ő nem törődött bele a megváltoztathatatlanba, egy hazai bizonytalankodás után korongot szerzett, végigrobogott, és Huba csak büntetőt érően akadályozta meg a gólszerzésben. Kalvin Sagert pedig nem hibázott, 29 másodperccel a meccs vége előtt egyenlített. De továbbra is maradt a kettős fór. A HC Nové Zámky megzavarodott, nem tudta kihasználni a lehetőséget.

MISHSC2

Fotó: Bán Olivér

Sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban. Majd fordult a kocka, a Miskolc került 4 a 3 elleni szituációba egy rossz csere miatt, de a légiósok nem tudták lezárni a mérkőzést, Dansereau csak kapuvasig jutott. A büntetők következtek, és két sorozat után el is dőlt az extra pont sorsa, mivel a hazaiaktól Chrenko és Frolík is hibázott, a vendégeknél viszont Tóth Adrián és Dansereau is a hálóba talált, így 4-3-ra a Miskolc nyerte a tavaly MOL Liga-elődöntő visszavágóját. Majoross Gergely csapata így továbbra is az Érsekújvárnak legkevésbé fekvő alakulat maradt, megerősítette vezető helyét a táblázaton.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék): ”Tudtuk, hogy az Érsekújvár kitűnő játékosokból áll, ezért nyomás alatt kell őket tartani. Ezt a mérkőzés alatt meg tudtuk valósítani, de ahogy hagytuk őket kontrázni, azonnal büntettek. A csapat azonban olyan karaktert mutatott, olyan akarással játszottunk, hogy a sírból is vissza tudtuk hozni a mérkőzést, így rászolgáltunk a két pontra.”

Robert Spisák (vezetőedző, HC Nové Zámky): “Nagyon jó mérkőzésen rutinos játékosaim olyat hibáztak a végén, amelyet nem tudok megmagyarázni. Azt kértem, hogy tartsuk a korongot, ám ehelyett fejetlenül mentünk előre, és egy eladott korong megfordította a meccs menetét.”

Erste Liga, Érsekújvár, 826 néző. Játékvezetők: Varjú, Kincses, Soltész, Vas.
Blazícek: 90,9% (Krajcovic)
K
Bálizs: 89,3% (Duschek)
Hrudík, Kowalczyk, Podstavek, Uram, Polcík
1
Gőz, Sagert, Metcalfe, Cohen, Becze
Huba, Kames, Hurtaj, Frolík, Faith
2
Boyle, Dudas, Nagy, Láda B., Dansereau
Král, Siska, Stefanka M., Caladi, Uhnák
3
Vojtkó, Dósa, Hajós, Popovics, Tóth
Baron, Lesko, Stefanka O., Dubec Marek, Chrenko
4
Ritó, Budai, Roczanov, Szilágyi, Fliszár
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
E
Majoross Gergely, Mart Eerme
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:29 NZÁ Podstavek Uram Polcík
1-1 20:30 MIS Gőz Becze Metcalfe
2-1 33:05 NZÁ Stefanka M. Dubec Marek Chrenko
3-1 33:42 NZÁ Faith Huba
3-2 39:00 MIS PP Becze Dudas
3-3 59:31 MIS PS Sagert
3-4 65:00 MIS GWS Tóth
28 Kapura lövések száma 44
50 Kiállításpercek 37

Az Érsekújvár–Miskolc képei

   

Az Érsekújvár–Miskolc összefoglalója

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum