Beindult a nagyüzem az előszezonban

 

Összesen 12 mérkőzést rendeztek az NHL-csapatoknak, több klub kétszer is jégre lépett hétfőn.

Hajnalban két meccset játszott egymással az Islanders és a Senators, az Avalanche és a Ducks, valamint a Kings és a Coyotes. Minderre az előszezonbeli bő keret ad lehetőséget. Az Islanders mindkét meccsét megnyerte az Ottawa ellen, mindkettőt 3-2 arányban, az egyiket a rendes játékidőben, a másikat szétlövések után. Az első találkozón kétszer szerzett vezetést az Islanders, de a Senators kétszer is egyenlíteni tudott, másfél perccel a vége előtt Jack Skille találatára azonban már nem volt válasza a vendégeknek. A második találkozón az Ottawa jobban kezdett és 13 perc után kétgólos előnyre tett szert. A New York a záró harmadban két gólt szerezve kiharcolta a hosszabbítást, majd a szétlövést, ahol Cal Clutterbuck szerezte a győztes találatot.

Akárcsak az Islanders, az Anaheim is oda-vissza legyőzte a Coloradót, azzal a különbséggel, hogy egy meccset otthon, egyet idegenben nyert meg. A Denverben rendezett találkozón a harmadik harmad jelentette a különbséget, amikor 2-1-es hazai vezetés után a Ducks négy gólt szerzett a játékrészben. Anaheimben még simább mérkőzést láthattak a nézők, ugyanis Frederik Andersen vezetésével a Ducks lenullázta ellenfelét, a dán kapus 27 védéssel ért el shutoutot.

Az Arizona?Los Angeles mindkét találkozóját a hazai csapat nyerte büntetőlövések után. Glendale-ben már 3-1-re is vezetett a bajnoki címvédő, azonban a Coyotes innen is tudott fordítani, de nem tudta megőrizni az előnyét, Mike Richards egy emberelőnyös találattal kiharcolta a hosszabbítást a befejezés előtt öt perccel. A rávezetésekben Henrik Samuelsson és Max Domi is betalált a hazaiak részéről, megszerezve ezzel a győzelmet számukra. A Los Angeles-i visszavágón Marián Gáborík duplájának köszönhetően ismét 3-1-es vezetésre tett szert a Kings, de előnyét most sem tudta megtartani, Michael Stone bő egy perccel a rendes játékidő vége előtt egalizált. A büntetőlövések a negyedik körben hozták meg a döntést, Nick Shore vette be Devan Dubnyk kapuját, megszerezve a győzelmet a Kingsnek.

Akárcsak a fent említett csapatok, a Philadelphia is kétszer lépett jégre, először az “A” csapat fogadta a Washingtont, majd a “B” a Torontót. A Capitals elleni mérkőzés nagyon érdekesen alakult, a vendégek első két góljára a Flyers öttel felelt, amiből négy emberelőnyben született. A négy emberfóros találatból Mark Streit egy góllal és három assziszttal vette ki a részét. 5-2 után a Caps keretbe foglalta a mérkőzést, még két gólt szerzett, 5-4-re módosítva az eredményt. A Philly a második mérkőzésen kétgólos előnyt leadva büntetők után kapott ki a Leafstől. 2-0 után Nazem Kadri és Tom Nilsson emberelőnyös góljaival jött vissza a Toronto, majd David Booth győztes rávezetésével a győzelmet is megszerezte.

A Detroit 2-1-es győzelmet aratott a Pittsburgh otthonában Tomas Tatar és Pavel Dacjuk emberelőnyös góljaival. A siker azonban vezéráldozattal járt, ami sokkal fontosabb a Red Wings szurkolói számára, ugyanis a győztes találatot szerző Pavel Dacjuk ismét megsérült. A Detroit játékosa Rob Scuderivel ütközött, egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia.

A két Islanders-mérkőzés mellett New Yorkban egy harmadik találkozót is rendeztek hajnalban, a Rangers a Devilst fogadta. A Gardenben a vendégek kétszer is kétgólos előnyt adtak le, a Kékek 0-2 és 2-4 után is egyenlítettek. 52 másodperccel a vége előtt azonban Adam Henrique góljára már nem tudtak válaszolni, így a Rangers vereséggel, a Devils győzelemmel kezdte az előszezont.

A nap egyetlen Kanadában rendezett meccsén a Winnipeg 2-1-re győzött a Minnesota ellen. A Jetsben a Pavelec, Hutchinson kapustandemnek kevesebb mint egy perc hiányzott a shutouthoz, Tyler Graovac mindössze 14 másodperccel a vége előtt vette be a Winnipeg kapuját, elrontva ezzel a hálóőrök hibátlan teljesítményét.

A Dallas harmadik harmadbeli remek játékának köszönheti a győzelmet a St. Louis ellen. A Stars a záró játékrészt 3-1 arányban nyerte meg úgy, hogy három találatát bő hét perc alatt szerezte. A Dallasban jégre lépett az új szerzemény, Jason Spezza és a magyar származású Patrik Nemeth. Előbbi gólpasszt jegyzett a győztes találatnál, utóbbi egész magas 19:37-es jégidőt ért el.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum