Nagy energiabefektetéssel és magabiztosan

   

Kétarcú, nyeretlen csapatok találkoznak a MOL Liga-szezon második tévés meccsén.

Az UTE és a HSC Csíkszereda is jó játékkal kezdte a szezont, de végül mindketten alulmaradtak. A második fordulóban aztán sima verést kaptak. Egymás ellen javíthatnak, valakinek megszakad a rossz sorozata. Tegyük hozzá, míg az erdélyiek pont nélkül az utolsók a táblázaton, addig az UTE egy bravúros pontszerzésen már túl van, a címvédő Érsekújvárt kapta el a nyitányon. Mivel mindkét társaság célja a rájátszásba jutás és ehhez legalább két csapatot meg kell előzni, minden pontnak fontos szerepe van, már most is.

UTENZA2

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Egyelőre a HSC helyzete aggasztóbb, a szeredaiak átalakított és megfiatalított csapata mindössze egy gólt lőtt két óra játékidő alatt. Az UTE megszórta ugyan az Újvárt, de a védekezés a liláknál sincs még a helyén, mindkét csapat 11 gólt szedett be két meccsen.

Az UTE egyik legveszélyesebb hátvédje, a lett bajnokság legponterősebb bekkje, az Érsekújvárnak nagy gólt ragasztó Reinis Demiters egyszerű receptet kínál csapatának a hétfő esti győzelemhez: “60 percen át nagy energiabefektetéssel és magabiztosan kell játszanunk. A győzelemhez jobb támadójátékra lesz szükségünk, elsősorban a hatékony helyzetkihasználásra gondolok. Szellemileg és fizikailag megfelelően felkészültünk a Csíkszereda elleni meccsre.”

UTE–HSC Csíkszereda 4-1

   

Ágoston Olivér nagyszerű teljesítménnyel és győzelemmel mutatkozott be a felnőttek között. 2014-ben az első hárompontos győzelmét aratta az UTE.

Ágoston Olivér személyében újoncot avatott Szilassy Zoltán. A Fehérvárról igazolt 19 éves kapus első felnőtt meccsét játszotta hétfőn. Ugyancsak először nevezték felnőtt meccsre Egyed Márk, a 17 éves csatár az előző szezont Finnországban játszotta végig.

A kiegyenlített első harmad utolsó perceit megnyomta a HSC. Előbb Mihály Ede lépett ki egyedül, Sommer hátulról bottal akadályozta, a csatár elesett, de a játékvezetők a várt büntető helyett – mondjuk úgy szokatlan módon – páros kiállítást ítéltek. Ez nem vetette vissza a HSC-t, megérdemelten szerzett vezetést a vendégcsapat 40 másodperccel a dudaszó előtt. A kiválóan bemutatkozó Ágoston elvesztette ütőjét, a kapu mögé került a segédeszköz, Spady pedig ügyesen játszotta át a bekket, Sátek gyakorlatilag üres kapura lőhetett gólt.

UTENZA3

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Sajnos újabb játékosát vesztette el az első harmad végén a Szereda, ezúttal Marek Curilla dőlt ki a sorból, már a kispadon sínbe tették a kezét.

Rákapcsolt az UTE, Turbucz, majd Dömötör harcolt ki magának nagy helyzetet, de Ruczuj Gellért a helyén volt. Az egyenlítés emberelőnyben jött össze, nagy nyomás előnyben végén a kapus alól kotorta be a korongot Mihalik a 25. percben.  A meccs feléhez lila-fehér vezetéssel értünk, Coleman kerülte meg a kaput ügyesen, szépen tálalt Virág Tamás elé, aki okos gólt lőtt. A folytatásban a kezdő szerencséjére is szükség volt, így kerülte el az UTE az egyenlítést, Ágostont többször az égiek segítették, a legjobban Spady bombájánál, amikor a vas belső feléről pattant vissza a korong a mezőnybe.

A harmadik harmad elején a sokadik jó támadást vezette a többiekkel egyenértékűt nyújtó negyedik UTE-sor. Gágyor Péter kontrázott, szinte egyedül vitte végig, majd nagy erővel a bal felsőbe lőtt. A 20 éves csatár a 10. MOL Liga-mérkőzésén a 2. gólját szerezte. Az UTE rutinosan tartotta az előnyt, a Csíkszereda próbálkozott, de nagy helyzete nemigen akadt. A végén a légióssor Tapio révén kihasznált egy emberelőnyt, így 4-1-gyel zárult a találkozó.

A HSC Csíkszereda leginkább a tavalyi UTE-re emlékeztet. Elég jól összerakott sorok szimpatikusan játszanak, de a kapura nem elég veszélyesen, a védekezésben a megengedhetőnél több hibával. Ez egyelőre 3 mérkőzésen 0 pontra volt elég az idei MOL Ligában, mert egyelőre a fiatalok mellé igazolt légiósok sem tudnak igazán eredményesen játszani, két gólt szerzett a csapat összesen.

Az UTE játéka pedig ezen a meccsen azt bizonyította, hogy inkább a debreceni mérkőzés jelentette a kivételt, mint az Érsekújvár elleni produkció. 2013 decemberében nyert utoljára a rendes játékidőben a lila-fehér csapat, akkor is a HSC Csíkszereda volt az ellenfél.

Ha ez kell, több negrót eszem

   

Hiába nyert az UTE, vezetőedzője a nem vagyok elégedett, mérgesek voltunk, felháborító, üvöltözés szavakat is használta nyilatkozatában.

Szilassy Zoltán (UTE, vezetőedző): A látottak alapján az első három meccsen kilenc pont megszerzése reálisnak tűnt volna, de hatot legalább terveztem, ezért nem vagyok elégedett a rajtunkkal. Utálok veszíteni, mindig győzelemre játszom. Mérgesek voltunk az Érsekújvárral játszott meccs után. Amit Debrecenben műveltünk, az pedig felháborító volt. Ugyanúgy, mint a mai első harmad. Emiatt volt is egy kis hangoskodás az első szünetben. Nem az én formám az üvöltözés, de ha ez kell, több negrót eszem ezután. Tele vagyunk fiatalokkal és egy fiatalnak végig mennie kell, komoly energiaszinttel. Vannak rutinos játékosaink is, erre kell szabni a játékunkat, akár soronként különböző stílust tudunk jégre vinni. Ez még azért nem megy tökéletesen, de dolgozunk rajta, a jó dolgokat forszírozni kell. Bár korábbi vezetőedzőmmel, Stephan Lundh-dal most 1500 kilométerre dolgozunk egymástól, folytatjuk a hagyományt, mindketten kondizunk egyet a mérkőzések előtt. Ez feldob minket. Meg fontos, hogy beleférjek a ruháimba, és ha még hiteles is tudok lenni a játékosaim előtt, akkor pláne megéri. Ágoston Olivér első Mol ligás meccsén kiválóan teljesített. A csapatnak nagyon sokat jelent a győzelem, számukra is egy jó visszaigazolás, hogy az elmúlt 7 hétben, mióta jégen vagyunk, a munkánk jó irányba tart.

Szilassy UTE

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Christer Dreberg (HSC Csíkszereda): Jól kezdtünk, vezettünk is, aztán volt 3-4 nagy lehetőségünk, amiket rendre elszalasztottunk. Visszajöhettünk volna többször is a meccsbe egy 2-2-vel, de ehelyett 1-3 lett, majd háromgólos hátrányba kerültünk. Ekkor már nem volt megfelelő energiamennyiségünk ahhoz, hogy visszajöjjünk. Egyelőre nagyon hiányzik a sikeres támadójáték, kevés gólt lövünk, egy góllal nem lehet meccset nyerni. Minden meccs egy új történet, nem kell azzal foglalkozni, mi történt korábban, mindig a következő mérkőzésre kell koncentrálni. Most már az első hazai meccsünk az igazán fontos, ami előttünk áll.

Erste Liga, Megyeri út, 325 néző. Játékvezetők: Babic, Juhász, Abonyi, Muzsik.
Ágoston: 96,8% (Pleszkán)
K
Ruczuj: 90,5% (Kozuch)
Zalavári, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
1
Bors, Spady, Sátek, Sjölund, Bíró T.
Demiters, Sommer, Feil, Reiter, Hegyi
2
Salló, Nagy, Curilla, Mihály, Farkas
Ványi, Garbacz, Coleman, Virág T., Turbucz
3
Papp, Gecse, Bíró M., Tranca, Bíró O.
Bereczki, Egyed, Dömötör, Pichler, Gágyor
4
Pál, Molnár Z., Rokaly, Hildebrand
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Christer Dreberg, Gál Sándor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:19 SCC Sátek Bíró T. Spady
1-1 24:56 UTE PP Mihálik Virág T. Tapio
2-1 29:36 UTE Virág T. Coleman Durák
3-1 44:09 UTE Gágyor Pichler
4-1 57:58 UTE PP Tapio Elomo Mihálik
42 Kapura lövések száma 31
10 Kiállításpercek 10

Az UTE–HSC képei

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum