A Sparta nyerte a prágai rangadót

 

A tavalyi alapszakaszgyőztes összekapta magát a Slavia elleni összecsapásra.

Csehországban vasárnap a Slavia a Spartát fogadta a prágai rangadón. A vendégek egy győzelemmel és három vereséggel álltak a mérkőzés előtt, a jégen ez viszont nem látszott, hiába szereztek vezetést a hazaiak a 2. percben, az első harmad végén 4-1-re vezetett a Sparta. A Slavia kapujában Dominik Furch pocsék napot fogott ki, 8 lövésből 4 gólt kapott, a helyére beálló Adam Svoboda pedig hiába védett 94%-kal, a Sparta 5-2-re nyert. Még így is a Slavia van előrébb, Vas Jánosék 6.-ok.

A Liigában izgalmas csatát vívott egymással a Karpat és a Blues. Az első harmad után hiába vezettek 3-1-re a vendégek, a 27. percre egyenlítettek a hazaiak. A második játékrész végén Kai Kantola megszerezte a Blues negyedik gólját és önmaga negyedik pontját. A záró húsz percben viszont fordított a Karpat, előbb Patrick Davis egyenlített, majd az utolsó előtti percben Joonas Donskoi fordított, így az ouluiek 5-4-re diadalmaskodtak.

Németországban elszaporodtak a nagy arányú győzelmek. A Schwenningen 6-1-re verte a Straubingot, az Adler Mannheim 7-3-as győzelmet aratott a Wolfsburggal szemben, míg a Thomas Sabo Ice Tigers 5-1-re nyert az Augsburg ellen.

Az NLA-ban öt forduló után pont nélkül áll a Kloten Flyers. A legutóbbi szezon döntőse mind az öt meccsét elbukta, szombaton Bernben szenvedett 5-4-es vereséget. Egyik kapus sem lehet büszke a teljesítményére, fővárosi részről Marco Bührer 82,6%-kal védett, míg a vendégeknél Jonas Müller 83,3%-os teljesítményt nyújtott.

Svédországban nagyot hajrázott a Farjestad. A karlstadiak három perccel a rendes játékidő előtt még 3-1-es vesztésre álltak, ám az 58. percben 30 másodperc alatt két gólt lőttek és egyenlítettek. A hosszabbításban nem esett találat, a büntetőkből pedig a vendégek jöttek ki jobban, így 4-3-ra nyert a Farjestad.

Szlovákiában hatgólos verést kapott a HK 36 Skalica. A szakolcaiak hazai jégen szenvedtek 7-1-es vereséget szenvedtek a pöstyéniektől, a vendégek hét gólját hét különböző játékos lőtte. Az SHK 37 Piestanyban a vb-ezüstérmes Pavol Rybar húszéves fia, Patrik Rybár 96,9%-kal védett.

Extraliga (Csehország)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Liiga (Finnország)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

DEL (Németország)
aktuális forduló
tabella
kanadai táblázat

NLA (Svájc)
aktuális forduló
tabella
kanadai táblázat

SHL (Svédország)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Extraliga (Szlovákia)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum