Becze Tihamér az övéi ellen

   

A profi sport sokszor kegyetlen, van amikor a nevelőegyesület, a legjobb barátok jönnek szembe a pályán. A Miskolc a HSC Csíkszeredát fogadja.

Jól indult a szezon a Miskolc számára. Az újonc edző, Majoross Gergely győzelmet húzott be, a Sport Clubtól húzóembernek igazolt Becze Tihamér 2 góllal – köztük a győztessel – és 1 gólpasszal indult meg a népszerűvé válás várhatóan nem túl rögös útján, Jesse Dudas pedig az előszezon után a MOL Ligában is eredményes játékra képes.

A HSC fiataljait is dicséret illeti, kiválóan helyt állt a nyáron a nulláról felépített erdélyi csapat a címvédő otthonában, még nem lehet a szemére vetni, hogy egy egyperces figyelmetlenségi hullám a vereségét okozta. Az egyetlen gólt Becze tavalyi sortársa, Tranca Dániel lőtte (a képen kettejük gólörömét idézzük fel).  Szombaton sem lesz könnyű dolga az elmúlt két napot jobbára utazással és jégkorongozással töltő csapat számára, de a feladat adott, meg kell nehezíteniük a Ferencvárost legyőző Jegesmedvék életét.

Becze Tranca

Miskolc–HSC Csíkszereda 7-0

   

Sosem állt még eddig az első két meccs után pont nélkül a Csíkszereda. Szombat este a Miskolc magabiztosan győzte le a kék-fehéreket, és hibátlan.

Nem kellett sokat várni a miskolci vezetésre, másfél perc elteltével Jesse Dudas lőtte ki a kék vonalról a kaput. A vendégek egy hazai kiállítás segítségével ocsúdhattak, de nem jutottak sokra, nem így a hazaiak, akik épp a lejárta előtt váltották gólra első emberelőnyüket. Egy perccel később pedig már harmadszor örülhetett a miskolci publikum. Hét és fél perc elteltével kapuscserére kényszerült Christer Dreberg, a megroggyant Kozuch helyett Ruczuj érkezett, és sikerült is stabilizálni a védekezést, több gól nem esett a szünetig.

A második harmad feléig aztán becsülettel állta az újabb miskolci rohamokat is a szeredai védelem, a 32. percben azonban 16 másodperc alatt kétszer is mattolta a csapatot a Miskolc. A meccs felénél 5 gól lett már az előny, és semmi nem jelezte, hogy a Szereda fel tudna támadni. Bár a lőlapon közel ugyanannyi kísérlet szerepelt mindkét oldalon, a miskolci támadások életveszélyesek voltak, a vendégek kísérleteiből viszont hiányzott az átütőerő. Ez a különbség a 36. percben újra megmutatkozott, ekkor már a hatodik gólt szerezte a fekete-sárga alakulat, az egyetlen kérdés jóformán az maradt, képes lesz-e szépíteni a megfiatalított Szereda.

mishsc0105csik05

A harmadik harmad elején érkezett a hetedik Jegesmedve-találat is, a vendégek viszont közel négy percnyi kettős emberelőnyt is kihagytak. A vérszegény támadójáték nem is hozhatott eredményt. A Miskolc elsősorban bombaformában játszó légiós sorának köszönhetően imponáló fölénnyel nyerte második mérkőzését is, a csíkiaknak pedig a vasárnapi pihenő alatt rendbe kell szedniük magukat az UTE elleni hétfői csatára.

Majoross Gergely (Miskolc, vezetőedző): Kulcsfontosságú, hogy a mérkőzéseken ne engedjük az ellenfelünket kibontakozni, azt, hogy a hibáinkat kihasználják. Ezt ma este nagyon jól megoldottuk. A harmadik harmadban fejben kiengedtünk, és emiatt sok kiállítást kaptunk. Ebből is lehet azonban tanulni, hogy még egyszer ne kövessük el ezeket a hibákat.

Christer Dreberg (HSC Csíkszereda, vezetőedző): Nagyon rosszul kezdtünk, hiszen nagyon hamar háromgólos hátrányba kerültünk. Sok problémával küzdöttünk ezen a mérkőzésen, de hétfőig fel kell javulnunk.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 750 néző. Játékvezetők: Haszonits, Sós, Pálkövi, Székely.
Bálizs: 100% (Duschek)
K
Kozuch: 50,0% (Ruczuj: 87,1%)
Gőz, Sagert, Metcalfe, Cohen, Becze
1
Salló, Nagy I., Curilla, Sátek, Mihály
Boyle, Dudas, Nagy K., Láda B., Dansereau
2
Bors, Spady, Molnár Zs., Sjölund, Tranca
Vojtkó, Dósa, Hajós, Popovics, Tóth
3
Papp, Gecse, Bíró M., Bíró O., Bíró T.
Ritó, Budai, Roczanov, Szilágyi, Fliszár
4
Rokaly, Pál, Molnár Z., Hildebrand, Farkas
Majoross Gergely, Mart Eerme
E
Christer Dreberg, Gál Sándor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:34 MIS Dudas Láda B. Nagy K.
2-0 06:33 MIS PP Boyle Hajós Tóth
3-0 07:29 MIS Cohen Metcalfe Becze
4-0 31:19 MIS Metcalfe Becze Dudas
5-0 31:35 MIS Fliszár Roczanov
6-0 35:51 MIS Cohen Becze
7-0 41:53 MIS Dansereau Boyle Dudas
37 Kapura lövések száma 35
24 Kiállításpercek 12

A Miskolc–HSC képei

   

Videó-összefoglaló

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum