A Debrecen első idegenbeli meccse

   

A Dab.Docler otthonában nem vár könnyű mérkőzés Könczeiékre, de az UTE elleni sima győzelem önbizalmat adhat az újoncnak. A DAB-ban egy újonnan igazolt csatár is bemutatkozik.

A DAB-nál is örülhettek a pénteki mérkőzés után, még ha kicsit kisebb intenzitással is, néhány egyéni hiba miatt ugyanis egy pontot veszítettek a Brassó ellen az Acélbikák. De Donald MacLean vezetőedző időarányosan elégedett a csapat teljesítményével, mint a mérkőzés után elmondta, már eddig is többet látott viszont az általa megálmodott játékrendszerből, mint remélte. A sorokban két változtatás lesz, a negyedik sorban Hardi Richard helyén bemutatkozik az UTE-ból érkező Kovács Viktor. A 22 éves, 189 centis szélső nem régen érkezett Dunaújvárosba, fiatal kora ellenére már 160 MOL ligás meccs van a háta mögött. Eddig két teljes MOL ligás szezonon van túl, az elsőben 47 meccsen 15 pontot ért el, a másodikban 44 meccsen 11-et. A másik cserére a védelemben kerül sor, ahol Hruby Gellértet Dörök Bence váltja.

Gyatlov DHK

Oleg Gyatlov. Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Mint említettük, a Debrecen az UTE 5-1-es legyőzése után jó hangulatban várhatja az összecsapást. A ligaújonc számára nem lesz ismeretlen az Eszperantó utcai pálya, hiszen a felkészülés során már játszott egy meccset egymással a két gárda, akkor 30 percen keresztül szívós ellenállást tudott kifejteni a Debrecen, végül 4-1-re nyert az Újváros. A vendégek számára kulcsfontosságú lehet, hogy Gyatlov kapus folytatja-e kiváló formáját, aki az UTE ellen 97,9%-os hatékonysággal védett. Muhin mester számára kevesebb variálási lehetőség van az összetételt illetően, a DHK egyelőre három teljes sorral versenyzik. A túloldalon Sevela hiányozni fog, ugyanis a Brassó ellen kisebb sérülést szenvedett, le is kellett cserélni, hétfőn kezdheti meg az edzéseket.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Nagyon örülök, hogy sikerült győzelemmel bemutatkoznunk egy erős ellenféllel szemben, egy jó tempójú mérkőzésen. Úgy érzem, ahogy már korábban is mondtam, hogy a mérkőzés nagyobbik felében a srácoknak sikerült betartaniuk azt a taktikát, amit kértünk tőlük, fizikailag is remekül bírták a csatát. A Debrecennel már korábban is találkoztunk, s mint azt az Újpest elleni eredmény is mutatja, nem szabad őket félvállról venni. Ha ugyanolyan energikusan, ugyanakkor taktikusan játszva tudunk vasárnap este hokizni, mint pénteken, akkor azt hiszem, hogy a miénk lesz a három pont. A kapuban Janis Kalnins kezd majd, a negyedik sorban két változás lesz, egyebekben ugyanabban a felállásban várjuk az újoncot, mint ahogy pénteken pályára léptünk.

Dab.Docler–Debrecen 6-3

   

Nem sikerült komolyabb ellenállást kifejteni a debreceni csapatnak a jóval masszívabb erőkből álló dunaújvárosiak otthonában, akik egy felejthető meccsen könnyedén gyűjtötték be a három pontot.

Alaposan lerontotta a Dab.Docler támadógépezete Gyatlov kapus első forduló utáni,98%-os mutatóját, hiszen tíz és fél perc alatt négyszer köszönt be. Az első gólt a nevelőegyesületébe idén visszatért Mestyán lőtte, a másodikat szintén egy hátvéd, a kanadai Martine, a harmadikat a pénteken is eredményes Kiss Ákos, emberelőnyből, a negyediket pedig újfent az első sor, azon belül is Azari Zsolt jegyezte. A harmadik és negyedik gól között a Debrecennek is volt egy előnye, amelyet ki is használt Csíki révén. Gólzáporos első 10 percet láthatott tehát a publikum, Gyatlovot a 13. perc elején le is kellett cserélni.

A második harmadban kiderült, nézői szempontból rosszabb nem is történhetett volna a háromgólos hazai vezetésnél, a DAB-nál látványosan elfogyott a játékkedv, a Debrecenben pedig nem volt annyi, hogy kihasználja az újvárosiak hibáit, pedig a harmad első hat percéből négyet emberelőnyben játszhatott. Az első tíz perc utolsó négy percét a DAB játszotta előnyben, de ők sem voltak pontosabbak. A 31. percben aztán újra villant a hazaiak első sora, egy Galanisz, Azari, Kiss összjáték után utóbbi avatta fel Tőkét. Két és fél perc múlva Ladányi módosított az eredményjelzőn, lágyan középre tett korongját nézte be Kalnins. Ez volt Ladányi idei első gólja. Nem sokkal később újra emberhátrányba került a Debrecen, az egész meccsen nagy kedvvel játszó Pozsgai pedig kilőtte a hosszút. Az utolsó percekre javult valamit a sebesség és a színvonal, az eredmény azonban nem változott, 6-2-re vezetett a DAB.

A harmadik harmad képe nagyban hasonlított a másodikéra, nem túl magas színvonalú meccset játszottak a csapatok. Előbb a Dab.Docler, majd a Debrecen került emberhátrányba, de egyik alkalommal sem sikerült kihasználni a létszámfölényt. A harmad utolsó öt perce ismét pörgősebb hokit hozott. A legnagyobb helyzet négy és fél perccel a mérkőzés vége előtt alakult ki, azonban egy 2-1 elleni szituáció végén hiába kapta Barabás egyedül a korongot a dunaújvárosi kapu előtt, nem sikerült eltalálnia a korongot. Nem sokkal később Ladányi robbant be az újvárosi védelem számára váratlanul a kapu elé, ám Kalnins hihetetlen bravúrral hárítani tudott. A túloldalon Peterdi lövésébe értek bele jól, azonban a korong megállt a hanyatt fekvő Tőke alatt. Egy perccel a vége előtt nem sikerült egy korongot kiemelni a hazaiak védekező harmadából, amely éppen Ladányi elé pattant, aki elemi erővel lőtte azt Kalnins hálójába, kialakítva a 6-3-as végeredményt.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Húsz percet játszottunk jól, akkor lőttünk négy gólt alig hat perc alatt. Mindenki a pontokat vadászta a pályán később, ennek is köszönhető, hogy lejjebb esett a koncentrációnk, nem játszottunk fegyelmezetten. A három pontnak örülök.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Tudtuk, hogy a Dunaújváros jó csapat, sajnos az első tíz percben kaptuk három gólt, ez meg is pecsételte a sorsunkat!

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 850 néző. Játékvezetők: Kincses, Gangel, Berger, Vas.
Kalnins: 90,3% (Hajek)
K
Gyatlov: 55,6% (Tőke: 92,3%)
Martine, Hüffner, Galanisz, Azari, Kiss
1
Jemeljanov, Csíki, Ladányi, Könczei, Berta
Martinka, Pozsgai, Somogyi, Gröschl, Szappanos
2
Szagyikov, Voronov, Vaszjunyin, Kaszkov, Szicsov
Nagy, Mestyán, Pavuk, Papp, Peterdi
3
Orosz, Tőkési, Dancsfalvi, Okos, Barabás
Dörök, Erdélyi, Kovács, Magosi, Léránt
4
Wéber, Odnoga
Donald MacLean, David Leger
E
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:13 DAB Mestyán Somogyi Nagy
2-0 05:21 DAB Martine Gröschl Szappanos
3-0 05:50 DAB PP Kiss Galanisz Azari
3-1 09:43 DHK PP Csíki Berta Ladányi
4-1 10:39 DAB Azari Galanisz Kiss
5-1 30:25 DAB Kiss Azari Galanisz
5-2 32:59 DHK Ladányi
6-2 35:49 DAB PP Pozsgai Gröschl Somogyi
6-3 58:51 DHK Ladányi
35 Kapura lövések száma 31
18 Kiállításpercek 18

A DAB–Debrecen képes összefoglalója

   

A DAB–Debrecen góljai

   

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum