Túl az első csapatátalakításon

   

Egy hazai győzelem és egy vereség vendégként, a Klagenfurt és a Fehérvár is így kezdte az EBEL-szezont. Rob Pallin két forduló után belenyúlt a csapatba, változtatott a sorokon, kihagyott több játékost.

Az osztrák szakírók szerint a KAC-nak a fegyelmezettségen kell sokat javítania, mert Innsbruckban is azzal bukták el a meccset, hogy számolatlanul kapták a kiállításokat. Ressmann másodedző a Volán játékáról is beszélt a hivatalos honlap előzetesében: “A videóelemzéseken azt vettük észre, hogy a Fehérvár megváltoztatta a harcmodorát az előző évekhez képest. Nagyon fontos lesz, hogy fegyelmezettek legyünk, mert ha sok kiállítást kapunk, az megtöri a játékunk ritmusát, és akkor nem tudjuk érvényre juttatni a korcsolyázótudásunkat.” Korábban a Vienna Capitals edzője, a Bolzanót sikerre vezető Tom Pokel nyilatkozta, hogy a videózás alapján nagyon komolyan kellett készülniük a magyar csapat ellen.

AVSKAC2

Rob Pallin, a Fehérvár AV19 vezetőedzője elismerte, a Klagenfurtnak rendkívül jó csatárai vannak, és a piros-fehérek jól játsszák az emberelőnyt. “Nagyon kompakt védőmunkát kell nyújtsunk, emellett fegyelmezetteknek is kell lennünk. Döntő lehet, hogy a speciális helyzetekben (emberelőny, emberhátrány) hogy teljesítünk.” Legutóbb Bécsben épp ezzel volt baj, 4 gólt is hátrányban kapott csapata.

A 6 kapott gól megpecsételte Robinson kapus sorsát a pénteki meccsre, ezúttal újra Rajna Miklós kezd. Kóger Dániel és Kovács Csaba sort cserél, míg a 4. sorból a 3 junior korú csatár ezúttal pihen, először kezd a szezonban a Németh, Nemes, Sárpátki trió.

Klagenfurtba nem nyerni járnak a csapatok, de az előző idényben a Volánt nem várhatták nyugodtan arrafelé. A hazaiak eltiltás miatt nem számíthatnak Siklenkára, a Volánból továbbra is Hetényi Z., Benk és Varga hiányzik sérülés miatt.

A mérkőzést helyszíni online rádióközvetítés keretében követhetik, ha ide kattintanak.

Klagenfurt–Fehérvár 3-6

   

Második idegenbeli meccséről óriási győzelemmel tér haza a Volán, Klagenfurtban sikerült nagyon magabiztosan nyerni.

Elég régen lőtt vendégként az első harmadban 3 gólt a magyar EBEL-csapat, ezúttal azonban nagyon belekezdtek a csapatok. Az első harmadban 12 perc alatt 5 gól esett, számunkra kedvező eloszlásban, 3-2 volt ide az első szünetben. Míg a hazaiak csak fórból voltak eredményesek, addig Banham, Sarauer és Szirányi is 5 az 5 ellen volt eredményes.

A középső játékrész olyan volt, mint ha a magyar szurkolók rendezték volna. Egy kivédekezett hátrány és egy kihasználatlanul hagyott előny után a 33. percben LoVecchio a negyedik gólunkat szerezte, majd néhány perccel később általános meglepetésre kettős emberelőnybe kerültünk, amit Banham révén ki is használtunk. 5-2-vel várta a Fehérvár az utolsó 20 percet.

Ügyes és okos játékkal folytatta a vendégcsapat, de az előnyök kihasználása egyik oldalon sem ment már ekkor. A hajrában a KAC eggyel közelebb tudott lépni, de pánikra nem volt ok, 2 perc volt vissza. A végén Kovács Csaba üres kapus gólja kozmetikázta szívünknek igazán kedvessé a végeredményt. Az újjáépített Fehérvár a Villach hazai legyőzése után ismét komoly skalppal gazdagodott, Klagenfurtban nyerni fantasztikus érzés.

Az egyetlen negatívum, hogy Szirányi Bence sérülést szenvedett. Édesapja tájékoztatása szerint a mérkőzés végét már a kórházban töltötte, kitört a hátulsó bölcsesség foga, nem kizárt, hogy eltört az állkapcsa, röntgenre vár.

Ezt a meccset hétfőtől csütörtökig nyertük meg, az edzéseken

 

Még csak 3 mérkőzés telt el a szezonból, van még 41, de erre a meccsre azért most néhány pillanatig büszkék lehetnek a játékosok.

“Sikerült kontrollálnunk a játékot a mérkőzés legnagyobb részében, és a KAC rengeteget hibázott a védekezésben – vágott a 6-3-as győzelem értékelésébe Rob Pallin, a Fehérvár AV19 vezetőedzője. – Ezek egy részét a magunk javára tudtuk fordítani. Jól járattuk a korongot. Nagyon nehéz, amikor egy csapat elveszti az egyik legjobb védőjét, ahogy ez most Szirányi sérülése miatt velünk megtörtént. Megnyertük a meccset, de elvesztettünk egy remek játékost, és ez még fájni fog. De nem szabad ezt problémaként felfogni. Úgy kell tekinteni, mint egy kihívást. Egy olyan dolgot, amit meg kell oldani. Ez egyben egy újabb lehetőség egy fiatal játékosnak arra, hogy előrelépjen. Most feladata lesz. Lehet, hogy a későbbiekben kiharcolta volna magának, hogy megnézzük, befér-e már a csapatba, most viszont biztosan játszania kell. Úgy tudunk megfelelni a kihívásnak, ha még jobban dolgozunk. A csapatszellem remek, a játékosokat a kihívások összekovácsolják. Együtt sírunk, együtt nevetünk.

A legfontosabb, amivel nyerni tudtunk, az volt, hogy a kapusunk, Rajna Miklós hatalmasakat védett, amikor szükség volt rá, ezzel a meccs a mi szánk íze szerint alakulhatott. Nagyon fegyelmezettek voltunk és kulcsfontosságú emberelőnyös gólokat szereztünk.  A legjobb játékosoknak képeseknek kell lenniük húzni a szekeret, és nagyon fontos volt, hogy mindenki azt játszotta, amit a rá kiszabott feladat szerint tennie kellett. Még csak 3 mérkőzés telt el a szezonból, van még 41, de erre a meccsre azért most néhány pillanatig büszkék lehetnek a játékosok. 6-3-ra nyertünk idegenben a Klagenfurt ellen. Ez nem az én sikerem, hanem az ő sikerük. Hiszek abban, hogy ezt a meccset hétfőtől csütörtökig nyertük meg, az edzéseken. A hétvégén azt tudod megcsinálni a meccseken, amikre hét közben az edzéseken felkészültél. Remek edzéseink voltak hét közben, és elmondhatom, úgy érkeztünk ide, hogy készek voltunk a csatára.”

Az edzője által is kiemelt Rajna Miklós elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után: “Úgy gondolom, hogy jól játszottunk, főleg a meccs második felében. Megbeszéltük az elején, hogy odafigyelünk az emberhátrányos védekezésre, ez sajnos az első harmadban nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna. Egy-két megpattanó korong és kapu előtti kavarodás megzavart minket. Sokat voltunk emberhátrányban az első harmadban, mégis fel tudtunk állni vesztett helyzetből. Ez mutatja a csapat erejét, hogy az ellenfél vezetett és mi ugyanúgy támadtunk tovább, vissza tudtunk jönni a meccsbe. A második harmad elején kicsit beragadtunk, de öt perc után újra jól kezdett játszani a csapat. Átvettük az irányítást, el tudtunk menni pár góllal, pedig előtte kiegyenlített volt a küzdelem. A harmadik harmadra megbeszéltük, fegyelmezettek leszünk, próbáltuk magunkat ahhoz tartani, hogy magasan marad a harmadik ember, s együtt kompaktan támadunk és védekezünk. Úgy gondolom, ez sikerült is, a srácok sokszor tényleg önfeláldozóan blokkoltak, nagyon jól védekeztünk. Az egész csapat megérdemelte a sikert. Nagyon erős együttessé válhatunk, ha ezt tovább tudjuk vinni a jövőben.”

Martin Stloukal, a Klagenfurt cseh edzője érthető módon kevésbé lelkesen beszélt: “Nem kérdés, hogy pénteken rendkívül rosszul játszottunk. Nem lehet sem kifogás erre, sem pedig bocsánat. Néhány játékos megpróbált mindent megtenni, mások teljesen láthatatlanok voltak. Az nem fordulhat elő, hogy ennyi párharcot elveszítsünk, és hogy ennyire ne használjuk ki azt, hogy tudunk gyorsan is játszani. Amikor két szabadnapot követően hétfőn újra találkozunk az edzésen, egy egészen másmilyen KAC-t akarok látni, olyat, amelyikkel kellő összpontosítással és a lehető legoptimálisabban készülünk a következő ellenfél, a Linz ellen.”

EBEL, 3420 néző. Játékvezetők: Kellner, Dreier, Hofstätter.
Tuokkola: 80,6% (Swette)
K
Rajna: 90,0% (Robinson)
Schumnig, Wharton, Koreis, Hundertpfund, Jacques
1
Orbán, Hetényi P., Kóger, Sikorcin, Magosi
Reichel, Furey, Lundmark, Koch, Strömberg
2
Wehrs, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Marino
Pöck, Isopp, Geier, Geier', Ban
3
Tokaji, Szirányi, Kovács, Bartalis, Banham
Cirtek, Vallant, Witting, Harand, Kreuzer
4
Kiss, Németh, Nemes, Sárpátki
Martin Stloukal, Gerald Ressmann
E
Rob Pallin, Tomas Sille
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:32 KAC PP Hundertpfund Pöck Schumnig
1-1 05:22 FHA Banham Kovács Bartalis
1-2 09:29 FHA Sarauer LoVecchio
2-2 13:09 KAC PP Hundertpfund Jacques Lundmark
2-3 14:17 FHA Szirányi Magosi
2-4 32:12 FHA LoVecchio Sarauer Marino
2-5 36:15 FHA PP2 Banham Bartalis Kovács
3-5 58:02 KAC Koreis Geier' Schumnig
3-6 59:25 FHA PP Kovács Bartalis Banham
30 Kapura lövések száma 31
12 Kiállításpercek 14

A Fehérvár 6 gólja videón

   

A Klagenfurt–Volán gólösszefoglalója máris megtekinthető ide kattintva.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum