A BL-ben veretlen Capitals vendége a Fehérvár

   

Idei mind az öt tétmeccsét megnyerte a Vienna Capitals, a hibátlan bécsiek otthonában mutathatja meg a Fehérvár, hogy a legjobbak vendégeként is képes komoly ellenállásra.

A Vienna Capitals óriási formában játszik már augusztus óta. A Bajnokok Ligájában egy kifejezetten nehéz csoportban áll az élen. A svéd Farjestadot és a norvég bajnok Valerengent oda-vissza legyőzte, nem nevezhető problémának, hogy Svédországban csak a ráadásban diadalmaskodott. Az EBEL-rajt is jól sikerült, Znojmóban nyert a Capitals 3-2-re.

A Vienna Capitals a megszokott recept szerint dolgozik idén is. Az EBEL egyik krőzusaként bombaerős játékoskeretet alakított ki. 11 kiemelkedő képességű légiósa van, melléjük kipróbált osztrák harcosok és néhány feltörekvő fiatal került. Meglepően jól vészelték át azt a helyzetet, hogy az évekig biztos első soruk Fortier Villachba igazolása és Gratton sérülése miatt gyakorlatilag megszűnt. Talán még nem fordult elő a hokitörténelemben, de nyáron magyar csapattól igazolt a Bécs, az előző szezont Fehérváron töltő Adam Naglich a második sor centere lett. Az első meccsen kapott maga mellé egy KHL-ből igazolt tengerentúli szélsőt és egy osztrák olimpikont. (Tavalyi képünkön még a Capitals kapuját támadja.)

Naglich AVSVIC

A Fehérvár fantasztikus győzelemmel mutatkozott be az EBEL-szezonban. A sokkal esélyesebb Villachot múlta felül. Rob Pallin vezetőedzőként élete első mérkőzését megnyerte, érthető, hogy némi szentimentalizmus tükröződött szavaiban: “Igen különleges este ez számomra. Korábban már dolgoztam megbízott vezetőedzőként, de akkor is hivatalosan másodedző voltam. De nem rólam szól ez, hiszen minden érdem a csapaté. A fiúk remekül teljesítettek. Kiváló a csapatszellem, egész nyáron a jeges és erősítő edzéseken is keményen dolgoztak. Mindenki egy irányba húzza a szekeret, és a lényeg. Ma volt olyan 18-19 éves srác, aki 10 perc jégidőt kapott és a lefújás előtt egy perccel is játszott. Bízom a fiatalokban, és az új generáció újfent bizonyított. Nem féltem bevetni őket, elvégre a bizalom vezet a fejlődéshez. Viszont ez csak egy meccs volt a 44-ből, még van 43, úgyhogy nem szállhatunk el magunktól. Mindenesetre biztató kezdet volt ez.”

A lényeg az utolsó előtti mondatban olvasható, a szekeret sikerült jól betolni, de magától nem fog menni, ugyanerre a játékra és hozzáállásra lesz szükség továbbra is. Pallin nem is mondhat mást, mint hogy vasárnap is a két pont megszerzése a cél, de mindenki tudja, ez még keményebb meccs lesz, mint a pénteki. A bécsi játékosok mondták is, látható, a magyar csapat mindenkire veszélyes, ezért végig koncentrálniuk kell a 2. fordulóban.

Jelentős számú magyar szurkoló lesz a lelátón, ők is segíthetnek a csapatnak. Az itthon maradottaknak jó hír, hogy a megszokott szöveges online közvetítésen kívül online rádióadásban azonnal értesülhetnek a fejleményekről, az onlinehockey.hu műsorában Léderer Ákos helyszíni közvetítését hallgathatják. A mérkőzés 17:30-kor kezdődik.

Mindkét oldalnak vannak komoly hiányzói, a hazaiaknál Dustin Sylvester, Benoit Gratton és Niki Hartl, míg a Fehérvárnál Hetényi Zoltán, Varga Arnold és Benk András nem léphet jégre ezúttal.

A vasárnapi átmozgatás után eldőlt, egy helyen változik a magyar csapat összeállítása, a kapuban Robinson kezd Rajna helyett.

Vienna Capitals–Fehérvár 6-3

   

Az elején alig több mint egy, majd kevesebb mint fél percig tudta tartani a döntetlent a magyar EBEL-csapat. Négy gólt kaptunk emberhátrány következményeként. Az utolsó 15 percben megküzdött a Fehérvár a becsületéért.

Nem alakult jól ez a mérkőzés az óriási formában játszó Vienna Capitals otthonában, és igazából nem is végződött jól. Gyorsan kaptuk a hátrányokat és a gólokat, és még az sem jelentett lélektani helyreigazítást, hogy az első találat után nagyon hamar egyenlített a kapu előtt kőkeményen dolgozó Orbán Attila, Kovács Csaba passzából. Az első 20 perc 3-1-gyel ment el, és a középső harmadban tanácstalanság és a fordításba vetett hit hiánya érződött a Fehérvár játékosain.

A bécsiek lőttek még hármat, ez kellett ahhoz, hogy összeszedje magát Rob Pallin legénysége. 1-6 után nyilvánvalóan a Capitals is visszavett, de ahogy addig 45 percig, úgy eztán sem volt Banhaméknek szerencséjük. Talán éppen azért, mert nem dolgoztak meg érte elég keményen ezen a mérkőzésen vagy az ellenfél jobban megérdemelte azt. Mindenesetre sok kapuvasat ütött a Volán és többször is létszámfölényben támadott, de a lényeg, a gólszerzés ezúttal nem jött össze, már csak akkor, amikor elment a meccs.

Nagy gond nem történt, Bécsben ki lehet kapni három góllal bárkinek bármikor. A folytatásban viszont kevesebb kiállításra és kapott gólra lesz szükség. Ennek megoldása a következő hetek feladata.

Az elején belealudtunk a meccsbe

   

Egyik csapat edzője sem volt elégedett a Fehérvár bécsi vendégjátéka után.

Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője pénteken pályafutása első győzelmét élte át vezetőedzőként, ezúttal az első vereséggel kellett megbarátkoznia.

Egy helyen változtatott a pénteki győztes csapaton. Miért és miért pont ott?

Tudtam, hogy Bécsben nagyon erős ellenféllel fogunk játszani, úgyhogy arra gondoltam, Rajna keményen dolgozott pénteken, megérdemli a pihenést. Két kapusunk van, ha ma ő véd és nem megy neki, akkor ő is elbizonytalanodik és Robinsonnak sem tesz jót, ha nem látja a bizalmat az irányába. Láthattuk, hogy ellenfelünk is a második számú kapusával állt ki, a bajnoki sorozatokat egyszerűen nem lehet egy kapussal lehozni. De a Klagenfurt ellen megint Rajna Miki kezd majd.

Mennyire volt elégedett az emberhátrányos védekezéssel?

A hokiban az egész csapat támad és az egész csapat védekezik, különösen igaz ez az emberhátrányos szituációkra, amikor négy embernek kell levédekezni az ellenfél öt játékosát. Ezzel meggyűlt a bajunk az első harmadban, de a szünetben változtattunk néhány dolgot, és a meccs hátralévő részében már sokkal jobban ment ez is. A vereség ellenére csináltunk szép dolgokat, különösen a második és a harmadik harmadban. De csak akkor leszünk jók, ha az első pillanattól készen állunk a góllövésre. Ezúttal ez nem így volt, az első harmadban nem pörögtünk azon a fordulatszámon, amin kellett volna. A liga talán legjobb csapatával szemben nem lehet ekkora előnyt adni, elhúztak három góllal, amin el is ment a meccs. Mint mondtam, azért csináltunk szép dolgokat, de az elején belealudtunk a meccsbe. Ez egy jó lecke volt a számunkra, különben is azt szoktam mondani, hogy egy vereségből gyakran többet lehet tanulni, mint egy győzelemből. Azért ha az EBEL és a Bajnokok Ligája egyik legjobb formában lévő csapatát két harmadon keresztül felülmúljuk kapura lövésben, akkor el lehet mondani, hogy voltak biztató jelek a jövőre nézve.

Tom Pokel (vezetőedző, Vienna Capitals): Nem lehetek teljesen elégedett, ma este nagyon hamar visszavettünk a játékunkból. Azt hittük, már megnyertük a meccset. Előzetesen éppen erre figyelmeztettem a csapatomat: a Fehérvár mostanában nagyon jól játszik, ezt a Villach elleni meccsük elemzéséből is láttuk. Az emberelőny nagyon jól működött, de a többi játékelemben még bőven tudunk javulni.

EBEL, 4700 néző. Játékvezetők: Kincses, Ettlmayr, Hofstätter.
Kickert: 85,7% (Zaba)
K
Robinson: 76,9% (Rajna)
Iberer, Carson, Foucault, Watkins, Ferland
1
Tokaji, Szirányi, Kóger, Bartalis, Banham
Fraser, Peter, Fischer, Naglich, Jessiman
2
Ejdepalm, Wehrs, LoVecchio, Sarauer, Marino
Klimbacher, Schlacher, Puschnik, MacArthur, Rotter
3
Orbán, Kiss, Kovács, Sikorcin, Magosi
Hackl, Lakos, Bauer, Schiechl, Grosslercher
4
Hetényi P., Reiter, Kocsis, Erdély, Vincze
Tom Pokel, Phil Horsky
E
Rob Pallin, Sille Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:22 VIC PP Rotter Fraser Peter
1-1 04:36 FHA Orbán Sikorcin Kovács
2-1 05:01 VIC Foucault Naglich Ferland
3-1 18:37 VIC Klimbacher Watkins
4-1 29:36 VIC PP Carson Foucault Iberer
5-1 41:01 VIC Ferland Foucault Watkins
6-1 46:06 VIC PP Fischer Jessiman Klimbacher
6-2 54:15 FHA PP LoVecchio Wehrs Ejdepalm
6-3 55:31 FHA PP LoVecchio Sarauer Marino
26 Kapura lövések száma 21
18 Kiállításpercek 8

A Vienna Capitals–Fehérvár összefoglalója

   

A vasárnapi mérkőzés góljait itt nézhetik meg.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum