Mindent megtettünk, amit lehetett

   

Pénteken 19:15-kor kezdetét veszi a Fehérvár AV19 első EBEL-mérkőzése a 2014/15-ös szezonban. Rob Pallin vezetőedző elárulta a kezdőcsapatot, van meglepetés benne, talán nem is egy.

“Öthetes edzőtáboron vagyunk túl – kezdte esélylatolgatását Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője –, és mindent megtettünk, amit lehetett.  Sikerült jól kihasználnunk ezt az időt. Úgy érzem, a szurkolók egy olyan csapatot látnak majd, amelyik az előző idényhez képest sokat fejlődött. Ez azonban nem elég, mert ugyanígy fejlődtek az ellenfelek is. A legfontosabb az lesz, hogy 100%-osan bele kell állnunk a versenybe,  keményen kell dolgoznunk, harcolnunk az első pillanattól az utolsóig minden meccsen.

Jelenleg a legnagyobb kérdőjel számomra a kapusposzton van, minden kapusunknak fel kell kötnie a gatyáját.

Pénteki ellenfelünk, a Villach a két legjobbját vesztette el a nyáron, 200 pont távozott a csapattól. Nagyon jó légiósokat igazoltak, de azért lássuk be, 200 pontot nem olyan egyszerű pótolni, ehhez már szerencse is kell a játékosok kiválasztásakor. Ugyanakkor a Villachnál nagyszerű edző dolgozik. Beszélgettem a szezonnyitó sajtótájékoztatón Hannu Jarvenpaavel, hiszen hasonló cipőben járunk, mindkettőnknek sok játékost kellett pótolnia, kiváló szakember.

Az előző szezonokban sok gólt engedélyeztünk az ellenfeleinknek, akik sokat is lőhettek kapura. Szeretnénk sokkal szorosabb védekezést bemutatni, az a célunk, hogy az aktuális ellenfelünk ne tudjon 24-nél többször kapura lőni. Ez adhat reális esélyt számunkra ahhoz, hogy nyerni tudjunk.”

AVSVSV

Rob Pallin vállalkozott arra is, hogy elmondja, milyen felállásban várjuk a Villachot.

A kapuban pénteken Rajna Miklós kezd. “Nagyon jó teljesítményt nyújtott a felkészülés során, azt remélem, hogy ott folytatja péntek este, ahol abbahagyta. A tapasztalatokat aztán szombaton értékeljük, és akkor döntünk arról, hogy vasárnap ki lesz a kezdő kapus.”

A védelemben a négy hátvédpár így kezdi a szezont:
Ejdepalm, Wehrs
Tokaji, Szirányi
Orbán, Kiss D.
Reiter A., Hetényi P.

A Villach elleni támadósorok pedig a következők lesznek:
Sarauer, LoVecchio, Marino
Kóger, Bartalis, Banham
Kovács Cs., Sikorcin, Magosi
Vincze, Erdély, Kocsis

“Meg akarjuk nyerni az első mérkőzésünket – mondta a liga honlapjának Benjamin Petrik, a Villach csatára –, de tudjuk, hogy sosincs könnyű dolgunk Székesfehérváron. Véleményem szerint a magyarok erősödtek tavaly óta, de mi is igyekeztünk megerősíteni a csapatunkat, immár négy olyan sorunk van, amelyik képes eldönteni egy meccset. Kompaktabbak vagyunk, mint az előző szezonban voltunk.”

Ahogy látható, magyar kapussal kezdjük a szezont, a fiatalok közül pedig a legfiatalabb csatárok kapnak bizonyítási lehetőséget, ráadásul egy sorban. A tavaly sokkal többet szereplő Nemes Benjámin, Németh Attila, Tóth Gergő, Sárpátki Tamás hármas ezúttal nem került a csapatba, miként az egyik próbaidős légiós bekk, Ray Macias is kimaradt. Pallin korábbi nyilatkozatai alapján bízni lehet abban, hogy idén valódi versenyhelyzet alakul ki a keretben a játéklehetőségért, és nem csak a fiatalok között. Ha így lesz, igencsak változatos szezonra van kilátás.

Ahogy Rob Pallin is említette és ahogy Benjamin Petrik is utalt rá, a Villach elvesztette két húzóemberét, akik a vállukon vitték a brigádot. John Hughes Salzburgban, Derek Ryan a svéd élvonalban folytatta pályafutását.

A VSV négy mérkőzést játszott az előszezonban a Bajnokok Ligája sorozatában. A meggyengült francia bajnok, a Briancon kétszeri legyőzésének köszönhetően a C jelű csoport 3. helyén áll. Svájcban 2, Svédországban 3 gólos vereséget szenvedett, de nyilvánvalóan kiváló tapasztalatokkal gazdagodott, megerősödve érkezik Fehérvárra a csapat. A bő játékoskeretben 13 osztrák és 12 külföldi játékos található. Az említetteken kívül elvesztették Markus Peintnert, aki visszavonult és edzőként dolgozik tovább, miként Curtis Fraser is szögre akasztotta a cipőt.

Hannu Jarvenpaa mester nem változtatott a sikeres recepten, az EBEL-ben jól bevált légiósokat csábított Villachba. Lammers Klagenfurtból, Fortier Bécsből, Santorelli Bolzanóból érkezett, a KHL-es Medvescakot elhagyó Waugh is szerepelt korábban a ligában, melléjük pedig Derek Ryan keltetője, a kanadai egyetemi liga legjobb csapatába választott Ringrose is érkezett. Ennek eredményeként az első két sorban alig játszik osztrák és a kapuban is nyilvánvalóan Lamoureux kezd Fehérváron.

A finn edző az udvariassági körök mellett elmondta, csapata képes legyőzni a Fehérvárt,  2 pont megszerzése és a jó rajt élménye reményében érkezik a Villach Magyarországra.

A Fehérvárból Hetényi Zoltán, Varga Arnold és Benk András hiányzik sérülés, betegség miatt, a vendégnél a negyedik soros kiegészítőember, Göhringer az egyedüli sérült.

Fehérvár–Villach 4-3

   

A magyar csapat megnyerte a 2014/15-ös EBEL-szezon első mérkőzését. Az izgalmas összecsapáson remekül játszottak a fehérvári fiatalok.

A magyar csapat kapujában Rajna Miklós kezdett. Az első komoly hazai helyzet másfél perc után adódott Kovács Csaba előtt, lövését Lamoreaux védte. A 3. percben Altmann korongkilövése nyomán emberelőnybe került a Fehérvár. A két perc során nyomott a Volán, az osztrák kiegészülés után fél perccel pedig újabb hazai előny következett, kimaradt ziccerekkel, néha talán túljátszva. A 9. percben bekövetkezett az első magyar kiállítás, Hetényi Péter ült ki két percre fogásért, viszont mindösszesen 7 másodpercig voltak előnyben a villachiak, ugyanis Lammers is kiállítást kapott. A négy a négy elleni játék során Fortier egyszer rávezethette a korongot Rajnára, ám a magyar kapus védte a próbálkozását, akárcsak a néhány másodperccel későbbi duplázását, majd a büntetőpadról visszatérő Lammers bombáját is hárította botos kesztyűvel. A 13. percben kétszer villant Reiter, előbb erős lövést eresztett el, majd a saját kapuja előtt blokkolt. A harmad közepén a Villach dominált, a 14. percben viszont emberhátrányba kerültek a vendégek. A harmadik fehérvári emberelőny már halványabbra sikerült, mint az előző kettő, a játék pontatlanabbá vált. Az utolsó előtti percben Ejdepalm eladta a korongot, McBride betört a fehérvári harmadba, az első lövését még védte Rajna, a kipattanót viszont értékesítette a VSV-csatár. A harmad végén emberhátrányba került a Fehérvár, de az első húsz percben több gól nem született.

A második harmad áthúzódó villachi emberelőnnyel indult, viszont Magosi megugrásával kezdődött a játékrész. A 22. perc végén Sarauer ziccerét még fogta Lamoreaux, viszont a következő másodpercekben nyomott a Fehérvár, Sarauer a kékről nem lőtt, hanem a kapu mellett álló Marinónak passzolt, aki belőtte a korongot a kapuba, egyenlített a magyar csapat. A 26. percben Lamoreaux a botjával a jég mentén testre ütött, amelyért a játékvezetők kiállítást ítéltek, fél percig hat az ötre játszhattak a fehérváriak késleltetett kiállítás során. A klasszikus emberelőnyben nem alakult ki komolyabb helyzet, viszont lendületbe került a Fehérvár. A 32. percben kiküldték Banhamet, az emberhátrányt kivédekeztük, sőt a büntetőpadról visszatérő Banham megszerzett egy korongot, betört a támadó harmadba, Kovács elé passzolt, aki gólt lőtt éles szögből, így vezetést szerzett a Fehérvár. A következő percekben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, hazai részről Kovács és Marino lehetőségeit érdemes kiemelni, illetve a remekül játszó negyedik sorunkat. Az első harmadhoz hasonlóan a második játékrész utolsó előtti percében is született Villach-gól, Jarrett lövését próbálta védeni Rajna, a korong viszont túljutott rajta és átment a gólvonalon, így váratlanul egyenlítettek a vendégek. Az utolsó szünetre 2-2-es állással vonultak a csapatok.

A 43. percben Orbán kiemelt korongja Kovács Csabát találta meg, aki lőtt, majd Magosi érkezett a kipattanóra és gólt szerzett, így újra vezetett a Fehérvár. A magyar találat utáni cseréket megnyomta a Villach, a 47. percben emberelőnybe kerültek a vendégek Kóger botfogása után. Az emberhátrányt remekül védekeztük ki, majdnem gólt is szerzett a Volán, ám a korong megállt a gólvonal előtt. A kiegészülés után nem sokkal LoVecchio is kiült fogásért. A második előnyt már kihasználták az osztrákok, Vaugh kék vonalas bombájával szemben tehetetlen volt Rajna. Az 52. percben Marino ziccerben tette LoVecchio elé a korongot, ám kihagyta a lehetőséget. A harmad utolsó előtti percében ismét született gól, most viszont végre hazai részről, Marino alapvonal magasságából leadott keresztpassza átjutott Lamoreaux-n, a korongot pedig a túloldalt Sarauer várta és belőtte, így harmadik alkalommal vezetett a Fehérvár. Másfél perccel a vége előtt lekorcsolyázott a villachi kapus, majd Marino kapuvasat lőtt, illetve LoVecchio és Marino egy-egy újabb lehetőséget kihagyott az üres kapura. A véghajrában remekül védekeztek a hazaiak, így a Fehérvár AV19 4-3-ra megnyerte idei első mérkőzését.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár AV19): “Megérdemeltük a győzelmet, a második harmadban változott meg minden, akkor kezdett el az kamatozni, hogy négy sorral játszottunk. A játékosok nagyon keményen harcoltak. Különleges az, amikor az ember megbízhat 18-19 éves játékosokban, ez egy nagyon pozitív dolog a jövőre nézve. Élvezzék ki a játékosok a győzelmet, ez a legfontosabb, vasárnap pedig dolgozunk keményen tovább.”

Hannu Jarvenpaa (vezetőedző, Villach): “A jobb csapat nyert ma, élesebbek voltak a hazaiak, hajtotta őket a remek közönség. Nagyfiúk vagyunk, nem sírunk, hazautazunk és aztán vasárnap megpróbálunk nyerni Bolzanóban.”

EBEL, 3381 néző. Játékvezetők: Dremelj, Hribar, Nagy.
Rajna: 90,0% (Robinson)
K
Lamoureux: 90,2% (Höneckl)
Szirányi, Tokaji, Kóger, Bartalis, Banham
1
Unterluggauer, Jarrett, Fortier, McBride, Santorelli
Ejdepalm, Wehrs, LoVecchio, Sarauer, Marino
2
Altmann, Pretnar, Lammers, Hunter, Petrik
Reiter, Hetényi P., Kocsis, Erdély, Vincze
3
Bacher, Waugh, Platzer, Ringrose, Nageler
Orbán, Kiss, Kovács, Sikorcin, Magosi
4
Brunner, Pewal, Alagic, Gelfanov
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Hannu Jarvenpaa, Markus Peintner
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 18:58 VSV McBride Santorelli Jarrett
1-1 22:12 AVS Marino Wehrs Sarauer
2-1 33:31 AVS Kovács Banham
2-2 38:37 VSV Jarrett McBride Santorelli
3-2 42:56 AVS Magosi Kovács Orbán
3-3 50:34 VSV PP Waugh Ringrose Nageler
4-3 58:10 AVS Sarauer Marino Ejdepalm
41 Kapura lövések száma 30
10 Kiállításpercek 10

A Fehérvár AV19–Villach képei

   

A teljes galériát ide kattintva tekinthetik meg.

A Fehérvár–Villach góljai

   

Cimkék: , ,

Összes (76)

Utolsó hozzászólások

 1. trollfeeder
    #71
  trollfeeder,   

  A Ljubljana-meccs után erősen kételkedtem abban, hogy lesz-e változás az elmúlt évekhez képest a fiatal támadók szerepeltetését illetően. Pallin elég tökös volt ahhoz, hogy egy sorban egy egész junior különítménynek lehetőséget adjon, ők meghálálták, és ezzel gyakorlatilag Jarvenpaaék nem is tudtak mit kezdeni. A szokásosan egymásnak feszülő két-két kombinatív ill. egy/két romboló sor helyett mi előrántottunk a cilinderből egy harmadik technikás sort. A villachi negyedik sor kétajtós szekrényei nem tudták Csanádékat palánkra tenni, mert egyszerűen nem értek oda. Néhány évvel ezelőtt hasonló lehetőséget kellett volna megadni a Hajós Roland - Kiss Dávid - Tóth Adrián sornak is. 4 lőtt gól nagyon bíztató, főleg, hogy az eredmény hízelgő lett a Villachra nézve. Még akkor is, ha a gólok jelentős hányada nem kidolgozott helyzetekből esett.
  Végül, de nem utolsó sorban, Rajna Miklós végre ismét megmutathatta, hogy igenis, számítani lehet rá, és számolni is kell vele! =)

 2. trollfeeder
    #72
  trollfeeder,   

  @Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit: A kis Reiternek nagyobb helyzetei voltak. Ejdepalmról nekem Dávidka ugrott be, a Bornhammar. Mikor az 51-es lekorizta, kicsit aggódtam. Pedig Wehrs tűnt bizonytalanabbnak. Remélem Tokaji/Jackman szintjét tudja hozni, és akkor nem lesz gond. =)

 3. HokiFan_Kv
    #73
  HokiFan_Kv,   

  @kokenyr3: Hát enyhén szólva is döcögött a Ljubljana ellen, de ezt akkor sem érdemli a csapat. :(

 4.   #74
  hoki1,   

  @Viexy: Láttad a meccset? Jól játszottunk, emellett fél pályán levő elcsúszást, ne keverd össze egy harmadon belülivel. Hibákat emelsz ki, amiből szinte helyzet se lett az ellenfélnek....

 5. Raon
    #75
  Raon,   

  Szuper ez a cikkösszevonósdi: minden egy helyen, ahogy kell. :)

  Így utólag nem sok mindent akarok hozzátenni (inkább magamban örültem a látottaknak), de az biztos, hogy sok biztató dolgot láthattunk. Amikor a játékosaink csúsztak-másztak a jégen, amikor sorra vetődtek be a lövések elé, amikor a harmadik gól előtt Magó extra bravúrral vette le a korongot a levegőből (tessék csak megnézni a videót) - EZ IGEN, erre nem lehet mást mondani. Ha ilyen szívvel és akarattal játszik a csapat, akkor rengeteg élményben lesz részünk idén is.
  Ezt a közönség is érzékelte, és a második harmad közepétől olyan szurkolás volt a csarnokban, amilyet rég érezhettünk már még nálunk is.
  Ilyen egy minden szempontból szuper idénykezdet. Remélem sokáig kitart a lendület!

  Hajrá Volán!

 6. DanZi
    #76
  danzirulez,   

  Az első két Volán gól igen tetszetős volt! Szuper meccs volt, hajrá Volán! :)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk