A héten kezdődnek a topligák

 

A KHL után elsőként a szlovákok kezdenek. A hét folyamán a többi nagy európai bajnokság is beindul.

A szlovák Extraliga kedden veszi kezdetét, Szlovákia U20-as válogatottja a HK Poprad ellen lép jégre. Csütörtökön a juniorok Zsolnára látogatnak, majd pénteken és vasárnap már teljes fordulót rendeznek mind a 10 klubcsapat részvételével. A mezőny összetételében nem történt változást, az MsHK Zilina megőrizte első osztályú tagságát a Bardejov ellen. A szlovák élvonal közönségmágneseit az egyik szakportál vette számba.

Csehországban pénteken indul a szezon. Az Extraligában idén már érdekeltek leszünk, miután a nyáron Vas János a Slavia Prahához igazolt. A magyar támadó csapata az első fordulóban az újonc HC Olomouchoz látogat, majd vasárnap a Bílí Tygri Liberecet fogadja. A mezőnyben két helyen történt változás, az osztályozó során kiesett a Piráti Chomutov és a Rytíri Kladno, a helyükre a BK Mladá Boleslav és a HC Olomouc érkezett.

Finnországban szerdán a bajnoki döntő visszavágójával, a Karpat?Tappara összecsapással kezdődik az új idény. A Liigában egyelőre nem leszünk érdekeltek, mivel Hári János távozott a HIFK-től, Sebők Balázst pedig egyelőre a mestises farmcsapathoz irányította a Karpat. A klubok körében egy csere történt, a KHL-be távozott Jokerit helyét a Vaasan Sport vette át.

A DEL-ben pénteken dobják be először a korongot, Sofron István és a Krefeld Pinguine az első körben Iserlohnba látogat, majd vasárnap az Adler Mannheimet fogadja. A mérkőzéseket a Servus Tv továbbra is közvetíti, pénteken 19.15-től Adler Mannheim?ERC Ingolstadt, míg vasárnap 17.30-tól Düsseldorf?Hamburg meccset ad.

Szerdán Svájcban a címvédő Zürich Lions és az elmúlt szezon alapszakaszának legrosszabb csapata, a Rapperswil-Jona Lakers találkozik. A nagyüzem pénteken indul, ugyanis aznap és szombaton mind a 12 csapat jégre lép. Az osztályozón a Biel legyőzte a Vispet, így a mezőny változatlan.

Az SHL-ben szerdán kezdődnek a küzdelmek, a Luleához a legutóbbi két szezon győztese, a Skelleftea látogat. Hári János visszatért a Modóhoz, csütörtökön az Örebrót fogadják az örnsköldsvikiek, majd szombaton Skellefteába utaznak. A Kvalserien során az Örebro megőrizte SHL-tagságát, az AIK helyét viszont egy másik stockholmi csapat, a Djurgarden vette át.

A minket érintő ligák közül Láday Tamás szeptember 20-án kezd a WHL-ben, Sebők Balázs és a Hokki szeptember 10-én lép először jégre a finn másodosztályban a SapKo otthonában, Szélig Viktor kedden Ligakupa-mérkőzést játszik Lyonban a Briancon színeiben, a Ligue Magnus első körére szombaton kerül sor, akkor az Amiens-t fogadják. Vas János és a Löwen Frankfurt pedig pénteken a Riessersee ellen kezd a DEL2 újoncaként.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum