A Salzburg vezeti BL-csoportját

 

A Bajnokok Ligája csoportkör negyedik fordulójának második napjára kilenc mérkőzés maradt. Nyert a Salzburg, a Villach viszont kikapott, és bár közel állt az újabb bravúrhoz, végül a Bolzano is pont nélkül maradt.

A legnagyobb meglepetést talán a Köln szolgáltatta, amely hazai pályán győzte le 3-2-re a finn Karpat Oulu csapatát. A Karpat az ezt megelőző három fordulóban mindössze egyetlen pontot vesztett, igaz, azt is a Köln ellen, amikor Ouluban csak szétlövésben tudott nyerni a német bajnoki ezüstérmes ellen. Győzelmével a Köln feljött a második helyre, teljesen nyílttá téve a küzdelmet a csoportelső Karpat és a harmadik Liberec között.

A C csoportban a Frölundának nem okozott gondot a Villach legyőzése, a svéd csapat 5-2-re nyert a Scandinavium arénában és a Servette-tel holtversenyben 9 ponttal vezeti a tabellát. Magyar szempontból érdekes lehet, hogy a Villach két gólszerzője Fortier és Bacher voltak. McBride elvesztette a türelmét a meccs végén. A D csoport egyetlen vasárnapi mérkőzésén is szétlövések döntöttek, akárcsak a szombatin. Az Eisbaren Berlin és a Djurgarden legutóbb paprikásra sikerült találkozójának berlini visszavágóján mindhárom harmad 1-1-gyel ért véget és a hosszabbítás sem hozott eredmény, a büntetőkben viszont jobb volt a hazai csapat. Ennek a vendégek örültek kevésbé, hiszen egy esetleges győzelemmel feljöhettek volna az élre.

AZ F csoportban a Bolzanónak nem sok hiányzott ahhoz, hogy folytassa az előző fordulóban megkezdett jó szereplését. Az a Linköping volt az EBEL-bajnok vendége, amely a svéd bajnokságban tavaly elődöntőbe jutott. A svédek a második harmadban meg is szerezték a vezetést, amit azonban a Bolzano Hofer emberelőnyös találatával kiegyenlített. 65 másodperc választotta el a hazai csapatot a biztos pontszerzéstől, amikor a svédek meglőtték a győztes találatot, 2-1-re nyert a Linköping. A svédek pontveszteség nélkül vezetik a csoportot. A másik találkozón a pont nélkül álló Pardubice fogadta a második helyen kapaszkodó TPS Turkut. A finnek az első harmad 13. percében már 2-0-ra vezettek a Pardubice innen kapaszkodott vissza, az egyenlítő gólt emberhátrányból szerezték a 38. percben. A büntetőket azonban valamivel jobban lőtték a finnek, hiszen náluk öt próbálkozóból kettő is betalált, így övék lett a két pont.

Az I csoportban a Salzburg folytatta kiváló szereplését, hazai pályán győzte le 3-1-re a HV71 csapatát. A Red Bull szerezte meg a vezetést Raffl révén, amit a HV71 a második harmad 10. percében emberelőnyből kiegyenlített. Az utolsó játékrészben azonban a hazaiak speciális egységei is megvillantak, előbb Fahey, majd Sterling talált a hálóba emberelőnyből.

A salzburgiak azonban sokat köszönhetnek a három forduló után pont nélkül álló klotenieknek, akik szintén hazai pályán pontot raboltak a JYP-től, amely a nap egyetlen hosszabbításos győzelmét aratta. Így a harmadik forduló után három hatpontos csapatból csak a Salzburg szerzett hármat, a JYP kettőt, a HV71 egyet sem, vagyis a Red Bull átvette a vezetést. A K csoport eddigi négy fordulójának mind a nyolc meccsén papírforma eredmények születtek, a negyedik fordulóban a Lulea hazai pályán verte 9-1-re a Nottinghamet, míg a Lukko 5-0-ra a Hamburgot. Ebben a csoportban két 12 pontos és két pont nélküli csapat van, az utolsó két meccs dönt a csoportelsőségről.

A küzdelmek szeptember 23-án folytatódnak. A csoportállásokat itt böngészhetik, az gólösszefoglalókat pedig ehelyütt tekinthetik meg.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum