Sofronék és Széligék az első pontért küzdenek

   

A CHL harmadik játéknapján a Krefeld a HIFK-hez, a Briancon Villachba látogat. Mindkét csapat pont nélkül áll a csoportjába, Sofronék csütörtökön fél hatkor, Széligék fél nyolckor kezdenek.

Az A csoportban a Kassa libereci vendégjátéka lesz az igazi ínyencfalat, a szlovák csapat ráadásul eddig pont nélkül áll a csoportban, míg a Liberec otthon kikapott a Karpattől, viszont nyert Kölnben. A csoportot a Karpat vezeti, amely a Kölnnel odahaza játszik.

A B csoportot nem kis meglepetésre a Vienna Capitals vezeti, amely eddig veretlen. Csütörtökön ahhoz a norvég Valerengához látogat, amely viszont nem szerzett eddig pontot és amelyet az előző fordulóban 2-1-re győzött le Bécsben. A csoport rangadójának a Farjestad zürichi meccse ígérkezik.

A C csoportban Szélig Viktor csapata, a Briancon nulla ponttal utolsó, amin Villachban javíthatnak. Ebben a csoportban a játéknap legnagyobb meccsén a Frölunda fogadja a Geneve-Servette-et, a meccs odavágóját az előző fordulóban 4-2-re nyerték a genfiek.

A D csoportban minden csapatnak van már pontja. Csütörtökön az ötpontos Zlin fogadja a négypontos Fribourg-Gottéront, míg pénteken a kétpontos Djurgarden az egypontos Berlinnel játszik.

Az E csoport az egyik legkiegyenlítettebb, mind a négy csapatnak három pontja van. Bár a Trinec és a Tappara is hét gólt lőtt és nyert az első fordulóban, a másodikban mindketten kikaptak, előbbi a Kontinentális-kupa 2014-es győztesétől, a Stavanger Oilerstől, utóbbi a Berntől. A harmadik játéknapon a Trinec Bernbe, a Tappara Norvégiába utazik.

Ellentétben az E csoporttal, az F teljesen kettészakadt, a Turkunak és a Linköpingnek 6-6, a Pardubicének és a Bolzanónak 0-0 pontja van. A 3. fordulóban a finneknek lesz könnyebb dolguk, hiszen az EBEL címvédőjéhez látogatnak, míg a Linköpingnek Pardubicében kell majd helytállnia.

A G csoportban az előző forduló visszavágóit rendezik. Az idegenben 1-0-s vereséget szenvedő Mannheim, a KalPa csapatát fogadja. A visszavágás szinte kötelező, hiszen a német csapat egyelőre pont nélkül áll. A másik mérkőzésen az otthonában 5-2-es vereséget szenvedő Vaxjö utazik Prágába, a Spartához.

A H csoport a másik, ahol teljes pontegyenlőség van, itt a SaiPa fogadja a Vitkovicét, az Ingolstadt pedig a Zug csapatát.

Az I csoportot egyelőre a JYP vezeti, de ez pénteken megváltozhat, hiszen a Bécshez hasonlóan kiválóan teljesítő Salzburghoz látogatnak, amelyet az első fordulóban éppen csak megvertek 3-2-re és amely Jönköpingben is nyerni nyerni tudott 5-2-re az előző fordulóban. A HV71 ezúttal a Kloten Flyershez utazik, amely egyelőre pont nélkül áll és utolsó a csoportban.

A J csoportban Sofron István csapata, a Krefeld Pinguine szintén nulla ponttal utolsó és a harmadik fordulóban sem lesz könnyű dolga, hiszen a HIFK otthonába látogat, amely legutóbb éppen Krefeldben nyert 5-3-ra. A csoport másik mérkőzésén a dán SönderkyskE a svéd bajnok Skellefteához utazik, amely egyelőre pontveszteség nélkül áll. A dánoknak egy pontjuk van, ugyanis az első fordulóban Vojensben szétlövésre kényszerítették a HIFK-et.

Sofron Krefeld 3

A K csoportból a Lulea és a Lukko emelkedik ki, mind a svéd, mind pedig a finn csapat két győzelemmel áll, ráadásul mindketten két idegenbeli mérkőzéssel kezdtek a Nottingham és a Hamburg ellen. A következő két játéknapon e két csapatot látják vendégül viszont és ha begyűjtik a kötelező három pontot, akkor a csoportkör utolsó két meccsén egymás között dönthetik majd el, hogy melyikük lesz csoportelsőként biztos továbbjutó.

Három magyar játékvezető is feladatot kapott csütörtökre. A Gebei Péter, Nagy Attila, Németh Márton trió egy német vezetőbíróval kiegészülve dirigálja Szélig Viktorék, azaz a Briancon villachi vendégjátékát. Szombaton még izgalmasabb feladat vár Gebeire, Kassán vezeti a szlovák-cseh rangadót, azaz a HC Kosice-Liberec meccset. Németh pénteken majd a Salzburg-JYP-en vonalaz.

Négy nap alatt két teljes kört játszanak a csapatok. Az eredményeket itt tudják a legátláthatóbban követni.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 17., kedd
NU16 14:20 HUNJPN 1-0VÉGE
VÁL 18:00 POLJPN 5-2VÉGE
VB18 19:00 HUNUKR 3-4VÉGE
NU16 19:20 HUNAUT 0-1 BVÉGE
április 18., szerda
NU16 13:00 HUNNOR 5-2VÉGE
VB18 15:30 HUNJPN 2-3 BVÉGE
VÁL 17:30 HUNUKR 5-4 BVÉGE
  • SPORT 1
április 19., csütörtök
NU16 09:30 HUNGER 0-4VÉGE
április 20., péntek
VB18 15:30 HUNAUT 0-4VÉGE
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 
VB 16:00 HUNKAZ 
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk