Kezdődik a magyar juniorbajnokság

   

Története első juniorbajnoki mérkőzését játssza a Miskolc. A DAB Fehérvárra látogat.

Három mérkőzést játszanak szerdán az U20-asok, a legnagyobb kérdés, hogy rangadó lesz-e a Fejér megyei csapatok találkozása.

A Fehérvár, a MAC és a Vasas már elkezdte a szezont az EBEL juniorligájában, mi több, a Vasas már két meccset is játszott. Nem vallott szégyent a magyar trió, négyből csak egy meccset buktunk rendes játékidőben. Most egymás ellen is játszanak az EBYSL-csapatok, ez mindkét ligába beszámít. Ezért a MAC?Vasas mérkőzésen a szigorúbb, azaz a magyarországi szabályzás az irányadó, tehát csak 3 túlkoros játszhat vissza. Értelemszerűen csak az itthoni bajnokságba számít majd az UTE?Miskolc és a Fehérvár?DAB eredménye.

Hruby Sarpatki

A Magyar Kupa után az U20-as bajnokságban is egymásnak feszülhet Sárpátki Tamás és Hruby Gellért. Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A három EBEL-es csapatot korábban bemutattuk, előbb a Vasast, majd a Fehérvárt és a MAC-ot, most álljon itt a több 4 klub játékoskerete és rövid bemutatása.

A DAB felnőttkeretében 3-4 junior is alapemberként játszott eddig a felkészülés során, és számos visszajátszó meghatározó a MOL Ligában. Ugyanakkor a túlkorosok közül csak hárman nevezhetők egy meccsre. Ez valamelyest megköti David Leger ? a felnőtt csapat másodedzője is egyben ? és Strenk Hunor edző dolgát.

DAB U20

A Debrecen játékoskerete a túlkorosokkal és a légiósokkal igen bőnek mondható. György József és György István edző négy orosz fiatalembert is kapott a csapatba ? jellemzően az MHL-ben játszottak korábban, kisebb részben az orosz felnőtt harmadosztályban ? a MOL Liga-keretből kikerülőkkel együtt. Inhomogén a társaság, szép szakmai feladat lesz egybegyúrni.

Debrecen U20

Miskolcon mindig érdekes kérdés lesz, hogy a háromsornyi junior mellett kik jutnak szóhoz a túlkorosok és az U18-asok közül. Mivel az U20-as bajnokság játéknapja a szerda, így az ifjúságiak gond nélkül, a MOL ligások pedig szerencsés sorsolás esetén szerepeltethetők. Nagy Zoltán és a felnőtteknél is tevékenykedő észt Mart Eerme emlékezetes feladatot kapott, hiszen a miskolci jégkorongsport első juniorcsapatát kell felépíteniük.

Miskolc U20

Ránézésre sajnos vékony az UTE kerete. Mint írtuk, a lilák az U18-as bajnokságba önállóan nem is tudtak nevezni, játékosaik a Miskolc színeiben vesznek részt a versengésben. A jelenlegi nevezési lapon mindössze 6 juniorkorú és 6 ifjúsági korú játékos található, a többiek túlkorosak. Ez azt jelenti, hogy legjobb esetben is 15 játékossal tudnak kiállni a meccsekre. Remélhetőleg a helyzet javul az idők folyamán, esetleg új igazolásokkal. Nem lesz könnyű dolga az edzői stábnak, Pék Györgynek és Baróti Zsoltnak.

UTE U20

A mérkőzésekre legalább 10 mezőnyjátékost és 1 kapust kell nevezni. A 18 meccses alapszakasz március 4-én ér véget.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum