9/30 Tampa

   

30 napos sorozatunkban az NHL egy-egy csapatát tesszük alapos vizsgálat tárgyává az nhl.com beharangozói alapján. Bemutatjuk a változásokat és hogy mire számíthatunk a 2014/15-ös szezonban.

Az elmúlt szezonban minden úgy alakult, hogy a Tampa nem juthatott be a Stanley Kupa rájátszásába. Novemberben eltört a csapatkapitány Stamkos sípcsontja, a helyébe lépő Martin St. Louist az átigazolási határidő utolsó napján elcserélték, az első számú kapus, Ben Bishop három meccsel az alapszakasz vége előtt karsérülést szenvedett, a csapatban nem kevesebb mint kilenc újonc jutott szóhoz.

Tampa Bay

Mindennek ellenére a Tampa bejutott a rájátszásba, ahol azonban az első körben alulmaradt a Montréal Canadiens-szel szemben. A feladat tehát adott volt a nyárra, jól eltalált igazolásokkal némi rutint kellett vinni a csapatba. Steve Yzerman general manager nem is tétlenkedett, leigazolta Jason Garrison és Anton Stralman hátvédeket, a csatársorba pedig Brian Boyle-t és Brenden Morrow-t. A kapusposztra érkezett Jevgenyij Nabokov. Az év üzletét azonban Ryan Callahannel kötötte, a New York Rangers egykori csapatkapitánya hat évre 34,8 millió dollárért írt alá.

A fiatalok közül Jonathan Drouin, a 2013-as draft harmadik választottja említhető, akit a legnagyobb csatártehetségek egyikeként tartanak számon. A védelemben is jelentős tartalékok vannak, hiszen a Tampa játékosa a 203 centis Andrej Sustr és 2012 draftjának elsőkörös választottja, Slater Koekkoek.

Mindazonáltal a legnagyobb kérdés, hogy Stamkos milyen állapotban tér vissza a nyári alapozásból. Habár a szezon végén játszott már meccseket, érezhető volt a lemaradása. A nyári erősítés után azonban feltehetően egy egészen más Stamkost láthatunk majd, aki playoffba vezetheti csapatát. A védelem egyik legfontosabb kulcsjátékosa az a svéd Hedman lehet, aki annak ellenére maradt le a válogatottságról, hogy karriercsúcsot jelentő 13 gólt szerzett, ami mellé nem kevesebb, mint 42 gólpasszt adott. Mindezt az újonc Sustr párjaként érte el, az előttünk álló szezonban pedig a jóval rutinosabb honfitársa, Stralman lesz a bekktársa.

Röviden összefoglalva, a Tampa legnagyobb kérdőjelei a kapus, a fiatalok, valamint Stamkos és sora. Ben Bishop fantasztikus szezont tudhat maga mögött, 2,23-as kapott gólátlagával, 37 győzelmével, öt shutoutjával és 92,4%-os védési hatékonyságával úgy lett a Vezina-trófea jelöltje, hogy a szezon végét sérülés miatt kihagyta. A klub kétéves hosszabbítást kínált a játékosnak, akinek idén meg kell mutatnia, hogy stabilan képes a jó teljesítményre.

A Lightning tavaly a legtöbb fiatal játékost adta a ligának, Tyler Johnson és Ondrej Palat versenyben volt a Calder-trófeáért, de Radko Gudas, Nyikita Kucserov, Alex Killorn és J.T. Brown szintén hozzátették a magukét a rájátszásba kerülésért. Hatalmas potenciál van ezekben a játékosokban, a nyári igazolásokkal pedig a rutin is megérkezett a csapathoz, tehát minden feltétel adott a további fejlődéshez. A fiatalok közül is kiemelkedik Jonathan Drouin, aki a QMJHL-ben annak ellenére szerzett 46 meccsen 108 pontot, hogy egész szezonban apróbb sérülésekkel bajlódott. A kanadai juniorválogatott A betűse első NHL-es szezonjára készül, nagyon sok múlik azon, hogy megállja-e helyét a felnőttek között.

A szeptemberi edzőtábor legnagyobb feladata az lesz, hogy megtalálják a legtökéletesebb első sort. Stamkos egykori sortársa, Martin St. Louis már nincs a csapatnál, a szezon végén szinte mindenki megfordult a szélein, kulcsfontosságú lesz, hogy kivel működik majd legjobban a kémia. A Tampa éppen 10 évvel ezelőtt nyerte eddigi egyetlen Stanley Kupáját, azóta mindössze négyszer került rájátszásba és csak egyetlen alkalommal élte túl az első kört. A következő szezonban szeretnének egyet előre lépni és erre minden esélyük meg is van.

Várható kezdőcsapat

Csatárok:
Jonathan Drouin, Steven Stamkos, Tyler Johnson
Ondrej Palat, Valtteri Filppula, Ryan Callahan
Alex Killorn, Brian Boyle, J.T. Brown
Brenden Morrow, Brett Connolly, Nyikita Kucserov
Jerome Samson

Hátvédek:
Victor Hedman, Anton Stralman
Matthew Carle, Radko Gudas
Jason Garrison, Eric Brewer
Andrej Sustr, Mark Barberio

Kapusok:
Ben Bishop
Jevgenyij Nabokov

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum