15/30 Sabres

 

30 napos sorozatunkban az NHL egy-egy csapatát tesszük alapos vizsgálat tárgyává az nhl.com beharangozói alapján. Bemutatjuk a változásokat és hogy mire számíthatunk a 2014/15-ös szezonban.

Buffalóban a szezonzárón nem durrogtak a pezsgők. A Sabres az első húsz meccséből 15-öt elvesztett, ami után Ron Rolston edzőnek és Darcy Regier general managernek mennie kellett. Regier helyére érkezett Tim Murray, a főedző pedig a lettek szövetségi kapitánya, Ted Nolan (képünkön) lett. A lehetetlent azonban ők sem tudták véghez vinni, a Sabres 21 győzelme és 52 pontja a legkevesebb volt a ligában, összesen lőtt 150 góljuk pedig 1967, az NHL terjeszkedésének kezdete óta a legalacsonyabb. Murray azon a bizonyos szezonzárón a következőképpen értékelt: “A szezonban többnyire maga volt a rémálom nézni a meccseinket.”

Ted Nolan Buffalo

Murray ennek ellenére nem kért magának éveket, amíg felépít egy versenyképes csapatot, hanem július elsején akcióba lépett, és nem kevesebb, mint öt játékost igazolt le, majd később sem csökkentette jelentősen a tempót. A példa a Colorado lehet, ahol Roynak egy év alatt sikerült a liga második legrosszabb csapatából az alapszakasz harmadik legjobb teamjét összeraknia. A nagygenerál még az előző szezonban elkezdődött, amikor megszabadultak Thomas Vanektől, majd következett Miller kapus, Matt Moulson, Cody McCormick és Steve Ott. Ville Leino és a csapatkapitány, Christian Ehrhoff kedvezményes kivásárlásával pedig még nagyobb helyet teremtettek maguknak a fizetési sapka alatt.

A már említett július elsején Murray három évre, összesen 12,75 millió dollárért leigazolta Brian Giontát, visszahozta Moulsont (öt évre 25 millióért) és McCormickot (három évre 4,5 millió dollárért). Hosszabbított Marcus Foligno (két évre 3,75 millióért), a védelembe érkezett Andrej Meszaros (egy évre 4,125 millió dollárért) és egy második körös draftjogért Josh Gorges Montréalból. 23 millió dollárért öt évre írt alá a csapat házi gólkirálya, Tyler Ennis, és a hátvéd Andre Benoit is maradt még egy évre. Ezek az igazolások is jelzik, hogy Nolan személye és filozófiája sok játékos számára nagyon is vonzó. Erről az edző a következőképpen vélekedik: “A legfontosabb dolog, hogy mindig olyan környezet megteremtésére törekszem, ahol a játékosok ki tudnak virágozni, fejlődni tudnak és azt érzik, hogy szükség van rájuk. Nincs semmi a világon, ami jobb lenne annál, mint amikor azt érzi valaki, hogy szükség van rá, amikor tudja, hogy valami különlegesnek lehet a részese. Egy csomó jó oka van annak, hogy a játékosok a Buffalóban akarnak játszani, én pedig boldog vagyok, ha sikerül ehhez kreatív környezetet teremtenem.”

A frissen igazolt tapasztaltabb játékosok egy ígéretes fiatal magot vezetnek a következő szezonban, olyan játékosokkal, mint Ennis, Reinhart, Cody Hodgson és Zemgus Girgensons, vagy a védelemben Nyikita Zadorov, Rasmus Ristolainen és Jake McCabe.

Nolannek egy teljes szezonja lesz, hogy valami nagyot produkáljon Murray nyári munkájának eredményeiből, ami nem is tűnik lehetetlen küldetésnek, még ha sorozatban kétszer is utolsó helyen végeztek a ligában. Ehhez semmi másra nem lesz szükség, mint a támadóalakzat hatékonyabbá tételére, a veterán hátvédekre, akik stabilizálhatják a védelmet, és az eddig elmaradó kiemelkedő egyéni teljesítményekre. Utóbbi szempontból ki kell emelni Tyler Myerst, akit 2010-ben a szezon újoncának választottak és akivel 2011-ben hét évre szóló szerződést kötöttek, melynek összege 38,5 millió dollár volt. De szintén meghatározó lehet, hogy a második helyen draftolt Sam Reinhartnak mennyire sikerül belenőnie a szerepébe a felnőttek között, illetve hogy Enroth és Neuvirth csatája az első számú kapus posztjáért milyen teljesítményre ösztönzi a hálóőröket.

Várható kezdőcsapat

Csatárok:
Matt Moulson, Cody Hodgson, Drew Stafford
Tyler Ennis, Sam Reinhart, Chris Stewart
Marcus Foligno, Zemgus Girgensons, Brian Gionta
Matt Ellis, Brian Flynn, Torrey Mitchell
Cody McCormick, Patrick Kaleta

Hátvédek:
Josh Gorges, Tyler Myers
Mike Weber, Rasmus Ristolainen
Andrej Meszaros, Mark Pysyk
Andre Benoit

Kapusok:
Michal Neuvirth
Jhonas Enroth

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum