Láday Tamás keményen edződik

   

A kanadai juniorligában szereplő Spokane Chiefsnél véget ért az előszezonra hangoló tábor, vasárnap lejátszották a hagyományos házi rangadót, a Red?White game-et.

A 18 éves magyar hátvéd, Láday Tamás a fehér csapatban kapott helyet, s bár vezettek 2-0-ra, majd 4-2-re is, a végén fordított a vörös csapat és 5-4-re nyert.

Laday Tamas Spokane

Alakul a játékoskeret a szezonra, a felkészülést 63 játékos kezdte meg, az első napokban 3 csapatra osztva játszottak egymás ellen ? az első Magyarországról draftolt CHL-mezőnyjátékos, Láday Tamás ekkor a kék csapat 24-ese volt ?, majd a hét megkoronázása volt a Red?White game. Komoly érdeklődés kíséri ezt a házi mérkőzést, ezúttal is több mint 3000 néző volt kíváncsi a régi és az új arcokra.

A munka komolyodik, egyelőre 12 hátvéd található a csapatnál, köztük kell Láday Tamásnak utat törnie magának, ráadásul légiósként még tán többet is vár tőle a szakvezetés. A Chiefs pénteken Portlandben indítja a 7 meccses WHL-előszezont, nem egyszerűsíti a csapatépítést, hogy csak egy találkozóra kerül sor hazai jégen.

“Sajnos a Red?White game legelső cseréjében kaptam egy olyat a fejemre, hogy felrepedt a szemöldököm, ezért ki kellett hagynom az első harmadot ? kezdte Láday Tamás élménybeszámolóját. ? Tudni kell, hogy itt teljesen más a játék, mint amihez eddig szoktam. Sokkal nehezebb, mert gyorsabb és kevesebb a hely, miközben rengeteg az ütközés. Őszinte vagyok, úgy érzem, egyelőre nem megy valami jól nekem a játék, még hozzá kell szoknom ehhez a stílushoz és fordulatszámhoz. De szerencsére az edző biztat, türelmes velem, azt mondta, ne törődjek ezzel, dolgozzak csak keményen és sokat. Azt mondta, még nem is edzettem velük igazából, még nem tanítottak nekem semmit, ez még hátravan, és annak reményeink szerint meglesz az eredménye.”

Team White Spokane

Spokane red_white

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum