Tönkreverték az EBEL-győztest a BL-ben

   

A CHL második napján a 44 csapatos mezőny maradék része is bemutatkozott. Hibátlanok maradtak a skandinávok, viszont nem termett babér a DEL- és EBEL-csapatoknak.

Az élre mindenképpen a Bolzano Turkuban elszenvedett hatalmas pofonja kívánkozik. A nyári cirkusz egyenes folyományaként egy rendkívül felkészületlen gárda utazott Finnországba, amelynek ? ahogy azt Dieter Knoll interjújában előre jelezte is ? ez a meccs leginkább csak a bajnoki felkészülését szolgálta. Hogy ez segít-e a CHL lábra kapásában, vagy sem, esetleg lesz-e hatása az EBEL számára helyből biztosított 4 rajthely fennmaradásában, vagy sem, az majd később kiderül. Egyelőre annyi biztos, hogy a rendkívül egyoldalú csata végül 9-0 arányú turkui győzelemmel fejeződött be.

A Bolzano 16 mezőnyjátékossal és két kapussal érkezett, a Hübl ? Egger, Oberdorfer, Hofer, Crowley, Lee, Miglioranzi ? Pance, Bernard, Gander ? de Simone, Insam, Schofield ? Zisser, Zanette, Sisca ? Frank összeállításban kezdett, cserekapusként szóhoz jutott Hell is. Az első harmad végi 2-0 még elfogadható volt, a második 20 percben szerzett hat turkui gól viszont biztosan nem volt jó reklám a CHL-nek.

Szerencsére ennél sokkal jobb meccseket játszottak a többiek. A magyar szurkolókat a Bolzano mellett minden bizonnyal a Salzburg debütálása érdekelheti. Az EBEL krőzusa a JYP Jyvaskyla ellen idegenben kezdett, és szoros meccsen szenvedett 3-2 arányú vereséget. A finn csapatok tökéletes pénteki mérlegéhez a Lukko a brit Nottingham Panthers idegenbeli 4-2-es legyőzésével járult hozzá. Szintén idegenben nyert a Lulea a Hamburg  (1-4), és a PSG Zlín az Eisbaren Berlin ellen (3-4 bü.). Hogy a svédek se maradjanak le a finnektől, a Linköping a Pardubicét verte 2-1-re, a HV 71 pedig a Klotent 3-2-re hazai pályán.

A gólösszefoglalókat itt nézhetik meg.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum