Négy szilárd sorunk van

   

A Fehérvár három jó ellenféllel találkozott Zólyomban. Rob Pallin vezetőedző elégedetten nyilatkozott, a legnehezebb meccsen csapata uralta a játékot.

Mit várt a HKM Zvolennel játszott meccstől és hogy értékeli a látottakat?

Egy nagyon erős csapat volt az ellenfelünk, amelyik a szlovák Extraligában játszik, úgyhogy csapatom nagy dicséretet érdemel, hiszen egy nagyon jó képességű játékosokból álló ellenfél otthonában játszott 1-1-et. Az eredménynél sokkal fontosabb, hogy a meccs jó részében domináltunk, uraltuk a játékot.

Látta a zólyomiak pénteki meccsét. Azt kapta tőlük, amire számított?

A HKM Zvolen pénteken egy közvetlen riválisa ellen játszott. Ilyenkor teljesen mindegy, hogy az előszezonban vannak-e vagy már a bajnokiságban, a mérkőzés mindenképpen forró hangulatú lesz. És ez azért sokat kivett belőlük szombatra. De ezen a tornán mindenkinek három meccset kellett játszania három nap alatt. Ezen a tornán mi végig négy sorral mentünk, és ez látszott is a harmadik meccsen, jóval több erőnk maradt szombatra, mint nekik.

A zólyomi torna három meccse alapján hogy látja a folytatást?

Vasárnap a fiúk egy nap pihenőt kapnak, aztán hétfőn két edzésünk lesz, kedden pedig már Nyitrán játszunk egy újabb meccset, hasonlóan nehéz ellenféllel. Mint korábban mondtam, nem az eredmény az elsődleges, jelenleg minden döntést úgy hozunk meg, hogy megtaláljuk a legjobb csapatot. Sok jó dolog történt velünk eddig, négy szilárd sorunk van jelenleg. Minden sorunk képes játszani, és ha mindenki egészséges lesz (a tornát Varga Arnold, Sikorcin Ladislav és Benk András hagyta ki ? HBlog), akkor jelentősen nő a variációs lehetőségeink száma is. A legfontosabb, amire oda kell figyelnünk most, az a védelem. Az öt legjobb védőnkből kettő máris harcképtelen. Varga Arnold a hátát fájlalja, Szirányi Bence a térdén sérült meg, pillanatnyilag nem tudom, mikorra épülnek fel, és emiatt nagy kérdőjeleket látok jelenleg a védelemben.

Mint vasárnap reggelre világossá vált, az 1-1-es végeredmény utáni büntetőlövés szorosan nem tartozott a mérkőzéshez, mégsem szeretnénk elvenni Orbán Attila győztes gólját. Blogunk a lefújást követő negyedórában 4 egymástól független forrást talált, ebből 3 szlovák volt, és egy kivételével mind 2-1-re adta a meccset a Fehérvárnak, de a negyedik is megjegyezte, hogy 1-1 után 1-0-ra a Fehérvár nyerte a büntetőket. Valójában ez már csak játék volt, a pont- és gólarányazonosság esetén hivatott eldönteni a végső sorrendet. A Fehérvár végül 4. helyen végzett a 6 csapatos tornán, ahol az elsőt és az utolsót 2 pont választotta el. Ha a rendes játékidőben még egy gólt lőtt volna a magyar csapat, megnyeri a tornát.

“Szombaton végre jól játszottunk, ráadásul a torna egyik legjobb csapata ellen ? mondta Orbán Attila a lefújás után. ? Örülök, hogy négy sorral játszottunk végig, a fiatalok is sok lehetőséget kaphattak így, ráadásul nagyon jól is játszottak. Nagyon sok lehetőségünk volt a zólyomiak ellen végig, azt láttuk, hogy az ellenfél a végére kezdett kimerülni, és így nem sok kellett ahhoz, hogy rendes játékidőben nyerjünk. Végre a játék képe is mutatta, hogy mit is tudunk igazán, végig megálltuk a helyünket. A zólyomiak csapata technikás és gyors is, de mi végig tudtuk tartani a tempót. Amikor az edző mondta, hogy büntetőt lövök, nagyon örültem a lehetőségnek. Megvolt a tervem, nem kockáztattam, egy lövőcselt csináltam, majd a botos alsót lőttem meg. Ma különösen örültünk, hogy ennyi szurkoló jött ki megnézni minket, köszönjük, hogy ott voltak és köszönjük a biztatást.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum