Kész a jégcsarnok, indul a Gepárd

 

A tervezett augusztus 4-i időponthoz képest ugyan egy hét csúszással, de hétfőn megkezdte a jeges szezont a Gepárd JE is. Külön öröm az egyesület és az egész magyar jégkorongsport életében, hogy mindezt a frissen elkészült Óbudai Gepárd Jégcsarnokban tehette.

A Gepárd ugyanakkor nem csak létesítményhelyzetben lépett előre, de a szakmai garnitúrát is frissítette. Az alapító Péter Róbert és Doór András, valamint a hozzájuk később csatlakozó Hegedüs Zoltán májusban egy szakmai igazgatót igazolt, Keresztury Kristóf személyében. Az évekig a MAC-nál és az utánpótlás-válogatottaknál is tevékenykedő szakember segítségével mostanra egy komoly kis edzői stábot rakott össze a Gepárd.

Az alsóbb korosztályokban továbbra is Péter Róbert, Doór András és Hegedüs Zoltán az edző, míg a felsőbb korosztályoknál Fekecs Norbert, Gergely Zsombor, Deák Csaba és Majoross Dániel. A kapusedző Várady Csaba. Keresztury Kristóf a teljes szakmai felügyeletet végzi, ezért ő az összes csapat és tréner munkáját koordinálja, a stábbal együttműködve egységes szakmai irányvonalat és edzésprogramot alakít ki. A tervek nem nőnek az égig, de fontosnak tartják, hogy már az első évben is átlátható, nyomon követhető, szakmailag modern időszak alapjait rakják le.

gepard obuda

“Jelenleg 4 korosztályunk van, az U8-tól az U14-ig, azaz szuperminitől kölyökig indítunk csapatokat a bajnokságban ? tájékoztatta a Jégkorongblogot az aktuális helyzetről Keresztury Kristóf. ? Nagy hangsúlyt fektetünk a toborzásra, hiszen a hosszú távú célok eléréséhez nélkülözhetetlen a komoly játékosbázis kialakítása szupermini-mini korban. Legfőbb céljaink a kicsiknél, hogy megszerettessük velük a sportot, ösztönözzük őket arra, hogy a felsőbb korosztályokba érve is szeressenek jégkorongozni és nem utolsósorban akkor is hozzánk járjanak edzésre.

Játékalapú képzési modellt alkalmazunk, mely során természetesen az igazán jó képességű hokissá váláshoz szükséges technikai képességek elsajátítására is odafigyelünk. A felsőbb korosztályokban is fontos a játék élvezetének, szeretetnének megtartása, de nagyobb hangsúly kerül az erőfejlesztése, a technikai képességek csiszolására és a játékelméleti tudás elsajátítására, a “profibb” jégkorong felé való hangolódásra.”

gepard

Keresztury hozzátette, nem csak a fizikai készségeket tartják fontosnak, hiszen már U8-tól felfelé, a korosztálynak megfelelő szinten alkalmaznak olyan módszereket, melyek a csapatszellemet, önbizalmat, büszkeséget és további, a sporthoz nélkülözhetetlen emberi készségeket fejlesztik.

“Mindezt nem csak gondoljuk és mondjuk, hanem írásos formában, fejlesztési, képzési és működési tervben dokumentáljuk, és folyamatosan frissítjük, javítjuk. Az edzők folyamatos képzéséről is gondoskodunk, úgy véljük, a tanulás és a továbbképzés alapvető fontosságú egy edző életében is.”

A fenti változások mellett a Gepárd JE megújult honlappal és Facebook-oldallal is gazdagodott, ahol az egyesület életéről részletesen és aktuálisan tájékozódhatnak a játékosok, a szülők és az érdeklődők.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum