Az Érsekújvár a MOL Liga favoritja

   

Olvasóink erre a véleményre jutottak, legalábbis az alapszakasz végeredményét illetően. A tippek alapján a DAB gyengült, a 3. és 5. helyet elfoglaló csapatok közötti különbségek nőttek egy év alatt.

Két hete arra kértük olvasóinkat, hogy tippeljék meg a MOL Liga 2014/15-ös alapszakaszának végeredményét. 173 regisztrált felhasználónk szavazott, az eredmények meglepően tiszta sorrendet jelölnek ki. Olvasóink többsége szerint a címvédő Érsekújvár az idei MOL Liga alapszakaszának toronymagas esélyese, ezt jelzi az 1,8-as értékű pontszáma. Második helyre a szezont szűkebb légióskerettel kezdő Dab.Doclert várják tippelőink, viszonylag jelentős hátránnyal, 2,4 ponttal. Akárcsak tavaly, idén is nagyobb különbséggel követik a két legerősebbnek gondolt csapatot a többiek: harmadik a Brassó, melynek 3,4 pontja jobb mint a tavalyi 3,8. Negyedik helyre a Miskolcot várják olvasóink, amelynek 4-es pontátlaga viszont rosszabb a tavalyi 3,6-nál. Idén a Fradit a HSC elé jósolja az olvasók többsége: 5 vs 5,9 pont. Az utolsó helyen érdekes módon a tavalyihoz hasonlóan holtverseny alakult ki, ezúttal a jelentős erősítésen átesett UTE és a ligaújonc Debrecen osztozik a sereghajtó pozíción.

M. Stefanka NZA 2

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Összehasonlításképpen megnéztük, hogy tavaly mennyire bizonyultak jó tippelőnek olvasóink és cseppet sem meglepő módon azt találtuk, hogy a hektikus szezon és a kiegyenlített erőviszonyok ellenére igen nagy pontossággal találták el az alapszakasz végeredményét. Egy évvel ezelőtt 289 szavazatot kaptunk, toronymagas favoritként a Dab.Docler lett a tippverseny győztese, 1,5 pontos átlaggal. Az eredmény igazolta is a várakozásokat, Stephan Lundh csapata fordulókkal az alapszakasz vége előtt megnyerte a playoffhelyekért folytatott versenyfutást. Olvasóink akkor az Érsekújvárt tippelték a második helyre (2,4 pont), ez is viszonylag simán bejött.

A dolgok innentől váltak igazán érdekessé, hiszen roppant szoros hármas verseny alakult ki a másik két kiadó rájátszáshelyért a Brassó, a Miskolc és a HSC között. Olvasóink számítottak rá, hogy a Brassó eléri a rájátszást, de negyedik helyre tették a végül harmadikként végző csapatot, míg a Miskolccal éppen fordított volt a helyzet. A tippelők azonban nem nyúltak nagyon mellé, hiszen eleve nagyon szorosan követte egymást a két csapat, a Miskolc 3,6, míg a Brassó 3,8 pontot kapott. És a szezon előtt egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy a Csíkszereda végül nem kerül a legjobb négy közé, de a szavazók e tekintetben is szakavatottnak bizonyultak. A tippsoron és a valóságban is az 5. helyen zárt a HSC Csíkszereda (4,2 pont).

A másik apró tévedés olvasóink részéről az volt, hogy már tavaly szerették volna, ha az UTE-nél eljön az áttörés ideje, így fordulhatott elő, hogy az FTC és az UTE között holtverseny alakult ki az utolsó helyen (6,2 pont). A valóságban ez másként történt, az örvendetes áttörés a zöld-fehéreknél következett be, és szinte végig ott voltak a rájátszásért küzdő ellenfeleik nyakán, az UTE pedig ismét a legalsó polcon zárt.

Ha tehát a tavalyi eredményekkel együtt vizsgáljuk az idei tippelés eredményeit, akkor a legfontosabb változás, hogy az élen helyet cserélt az Érsekújvár és a DAB, míg az őket követő mezőny rangsorát valamivel tisztábbnak látják olvasóink, ezt jelzik a pontszámban elért nagyobb különbségek. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy tavaly egy hónappal később kezdtük a szavazást, ami meglátszik a szavazók számában és talán a találatok pontosságában is. Ezt azonban már csak február elsején fogjuk megtudni.

Mi lesz a sorrend a MOL Liga alapszakaszában?

  • Debrecen (6,8)
  • UTE (6,8)
  • HSC Csíkszereda (5,9)
  • FTC (5,0)
  • Miskolc (4,0)
  • Brassó (3,4)
  • Dab.Docler (2,4)
  • Érsekújvár (1,8)

Összes szavazat: 173

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum