A Kisstadion jövője elemzéseken múlik

   

A Kisstadion mellett, helyett egy multifunkciós aréna épül, amelyikben lesz hely a jeges sportoknak. Két hete mutatták be az új Puskás Ferenc Stadion látványterveit, de a több mint 100 milliárdos projekt ismertetésekor nem esett szó a jégcsarnokról. Utánajártunk.

Az nso.hu vonatkozó cikke részletesen tárgyalja a Puskás Stadion melletti terület sorsát, de ez sem tesz említést a Kisstadionról és a jégkorongról, pontosabban utóbbiról annyiban, hogy a Millenáris felújítása kezdetén a mobil jégpályának nyilván költöznie kell onnan: “A Nemzeti Olimpiai Központ 38 hektáros területén a tornászok, a vívók, az asztaliteniszezők, az öttusázók, a dzsúdósok, a birkózók, az úszók, a vízilabdázók és az atléták is megtalálják majd a helyüket, akiknek nemzetközi versenyekre alkalmas létesítményeik is lesznek. Az atlétika nem fér el a régi és az új stadion között, ennek önálló épületegyüttest építenek. A beruházás további részei: ? a Körcsarnok és a Millenáris Velodrom felújítása ? a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok átépítése ? egy multifunkcionális edzéscsarnok kialakítása ? egy atlétikai versenyek megrendezésére alkalmas pálya megépítése, valamint egy fedett atlétikai edzőpálya létesítése ? kiszolgáló létesítmények, parkolók kialakítása.”

Kisstadion_oktober_6

A Nemzeti Sportközpontok tájékoztatása szerint nem változott az eredeti koncepció, vagyis a Puskás Ferenc Stadion körül felépülő Nemzeti Olimpiai Központban mindenképpen lesz egy csarnok, amelyik alkalmas a jeges sportok kiszolgálására.

A Kisstadion jövőjét firtató kérdésünkre a projekt tervezői az alábbi hivatalos választ küldték: “Jelenleg zajlik a Kisstadion helyén felépítendő új ? jeges sportok kiszolgálására is alkalmas ? multifunkciós csarnok műszaki megvalósíthatósági elemzése, amely alapján dől majd el, hogy a jelenlegi stadion bármely része megtartható-e.”

Ennél többet jelenleg nem lehet tudni a projektről, sem az új csarnok méretéről, sem az építkezés várható kezdetéről, sem arról, mégis mekkora teret kap majd benne a jégkorong. Mindenesetre ha elkészül, akkor a Papp László Budapest Sportaréna és a Tüskecsarnok után Budapesten a harmadik olyan multiaréna lesz, amelyben van telepített jég. Hogy ez és a Tüske mennyire lesz a jégkorong számára elérhető, azt majd meglátjuk. Mindenesetre az NSK eddig nyitottan állt sportágunkhoz, az új projekteket támogatta, többek között egy budapesti EBEL-csapat indulásában is együttműködő partnernek mutatkozott, más kérdés, hogy ez nem miattuk hiúsult meg.

Amíg az elemzések zajlanak, addig marad az egész évben jégpályaként működő Kisstadion és marad a sátras fedés, amely alatt már augusztus elejétől kezdődően minőségi jeget tudnak készíteni.

Puskas Stadion Uj

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum