Négynapos edzőtáborban készültek a játékvezetők

 

Az új jégkorongidényre nemcsak a csapatok és a szurkolók, hanem a játékvezetők is készülnek. A sípmesterek négy napon át elméleti és gyakorlati foglalkozásokon fejlesztették tudásukat.

Ahogy az már a korábbi években is bevált, az edzőtábort két részre bontotta a szervező Magyar Jégkorong Játékvezetők Egyesülete. A csütörtöki és pénteki napon a MOL Liga játékvezetői keretének (beleértve a romániai és szlovákiai bírókat is) és az abba törekvő tehetséges fiatal bíróknak, míg szombaton és vasárnap az utánpótlás-bajnokságok játékvezetőinek és a bíráskodást idén kezdőknek volt jelenése Székesfehérvárott.

A játékvezetői testület színes és tartalmas szakmai programot állított össze idén is mindkét csoportnak. Természetesen a szabályváltozások miatt előtérbe került a megújult szerkezetű szabálykönyv és az új szabályok alapos áttekintése és átbeszélése, amelyhez értékes segítséget nyújtott Joel Hansson, az EBYSL és EBJL ligák svéd bírófőnöke, valamint a tapasztalt Anders Zetterström, a svéd Allsvenskan játékvezetőinek egykori első embere. Nem hiányzott a programból a jégcsarnokban végzett munka sem: a MOL ligás játékvezetők két ízben, az utánpótlásbírók pedig háromszor vettek részt jeges edzésen.

edzotabor_futas

A kimerítő tantermi és jeges foglalkozások mellett a játékvezetőknek számot kellett adniuk az elméleti és a gyakorlati felkészültségükről is: online elméleti teszt, jeges felmérők, valamint Cooper-teszt várt a bírókra ? ez utóbbiakon a nemzetközi szövetség szintidejei voltak a mérvadóak. A fizikai tesztek eredményei igen biztatóak, a játékvezetők többsége jobb időt ért el a futás és jeges tesztek során, mint a korábbi években bármikor.

Beck Péter, a játékvezetői testület elnöke kérdésünkre elmondta, az edzőtáborban hasznos napokat töltött el a bírói kar: “Nagy örömömre szolgált, hogy fegyelmezett és aktív részvétel volt mindkét csoportban. Igazi kollegiális, baráti légkörben folytak az előadások, az új szabályok megismerésére való törekvés, amit tapasztaltam, igazi játékvezetői erény. Ezen fórumon is köszönetet mondok minden résztvevőnek és megköszönöm a szervezésben közreműködők áldozatos munkáját, amely sikeressé tette az edzőtáborunkat.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum