Beágyazni a jégkorongot Debrecen mindennapjaiba

 

A közönségnek két dolog kell. Egy csapat és a játék. Egy olyan csapat, ami szerethető, amit a sajátjának érez a város, amiről folyamatosan hall és így megismer. A MOL Ligás klubvezetőket bemutató sorozatunk zárásaként az újonc részéről Mocsári Attila, a Debreceni HK klubelnöke mondja el véleményét.

Megítélése szerint milyen debreceni játékoskeretet sikerült összerakniuk elsőre?

Ha óvatosan akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy majd kiderül szeptemberben az első mérkőzéseken. Ha viszont őszintén, akkor azt kell mondanom, hogy az előzetes várakozásaimat felülmúlja az összeállt csapat. Mind a magyar, mind a légiós játékosok jó formát mutatnak eddig. Szerintem igazán jó csapat leszünk. Ami szerintem igazán fontos, hogy azt lehet érezni, együtt és külön-külön is rendkívül motiváltak. Egyrészt mindenkiben működik egy egészséges egyéni ambíció, ami egy új csapat esetében különösen felfokozottan van jelen. Másrészt — és remélem, hogy ezt nem csak a szentimentalizmusom láttatja velem —, ez az egyszeri alkalom, hogy egy város, egy közösség életében valami újnak lehetnek részesei, a játékosokat is doppingolja.

Nem volt könnyű dolgunk a csapat összerakásánál. Volt olyan pontja a szervezésnek, mikor azt láttuk, hogy az “új csapat” hívószó nem igazán működik. A játékosok, akiket szívesen láttunk volna a DHK mezében, bizalmatlanok voltak és sokáig hezitáltak megkeresésünkön. Azt pedig látni kellett, hogy ahhoz, hogy Debrecenben összeálljon egy kellően erős gárda, a légióskeret feltöltése mellett rutinos hazai játékosokra is szükség van. Márpedig őket sajnos néhány esetben csak más MOL ligás csapat rovására tudtuk leigazolni. De július elején valami átfordult. Már nem én kerestem a játékosokat, hanem ők minket. Érdekes tapasztalatokra tettünk szert. Egy igazi hullámvasút volt az elmúlt három hónap. Nem tagadom, hogy újoncként ez a feladat roppant megerőltető és sokszor nyomasztó is volt.

Új vezetőedzőt igazoltak. Milyen típusú tréner ő?

A KHL-t is megjárt Jevgenyij Muhin 2 hete foglalkozik a srácokkal. Mivel kevés idő telt még el, csak benyomások alapján tudok véleményt mondani. Magabiztos, kemény, rendíthetetlen embernek tűnik. Ugyanakkor érdeklődő nyitottsággal fordul a stáb és az egyesület vezetői felé. Sok fog rajta múlni ebben a szezonban, az biztos. De a hozzáállásán már látszik, hogy ez a csapat már az ő csapata.

Milyen volt eddig a felkészülés?

Július utolsó hetében kezdtük meg a felkészülést szárazon. Komoly erőnléti edzési terv mentén vágott a csapat az alapozásba, amit végigviszünk az egész felkészülés alatt. Második hete már jégen is vagyunk. Mint minden más csapatnál, úgy nálunk is nagyon kemény időszak ez. A napi 3-4 edzés estére kiüti a fiúkat. És Muhin edző elvárásai igen magasak. De láthatóan egyre jobban belerázódnak nemcsak a játékosok, de a stáb is. A felkészülő edzőmérkőzések és tornák majd teljesebb képet adnak a csapatról. Láttatja majd, hogy mink is van valójában. Kiderül, hogy jó vagy rossz döntéseket hoztunk-e.

mocsari_attila

Mi a véleménye a többi csapatról, milyen szezont vár?

Ahogy látom, igen jó szezonunk lesz. Most mindenki hamarabb nekikezdett az építkezésnek, mint a korábbi években. Nagyon harcos évre számítok. A DHK első idénye lesz ez a MOL Ligában, amiből egyértelműen adódik, hogy nekünk lesz a legnehezebb ez a szezon. És nem áltatom magam, mi is át fogunk esni valamennyi gyerekbetegségen, amivel ez jár. Nem fogjuk megúszni.

Érezni-e már az érdeklődést a közönség részéről Debrecenben a jégkorong iránt?

Az érdeklődés nem most születik. Debrecen egy igazi sportváros. Ennél jobb és táplálóbb közeg nem is kell egy új csapatnak. A kérdést, hogy “mikor mentek már a MOL Ligába”, évek óta, rendszeresen nekünk szegezték a legkülönbözőbb fórumokon. Hát most. És lehet velünk jönni. A debreceniek pedig jönni is fognak!

Hogy készül a szezonra a klub, mivel akarja megnyerni a közönséget?

A közönségnek két dolog kell. Egy csapat és a játék. Egy olyan csapat, ami szerethető, amit a sajátjának érez a város, amiről folyamatosan hall és így megismer. És egy olyan játék, amiben benne van minden, ami sport, ami küzdelem, ami jég, ami hoki. Ha jó a csapat, és itt nem csak a teljesítményre gondolok, akkor jó lesz a játék. És akkor Debrecen szeretni fogja a hokit, a srácokat és a klubot, a jeget. Ez mindannyiunk érdeke és feladata. Ha a két fő dolog rendelkezésre áll, akkor nekünk már csak annyi a feladatunk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy a mérkőzések sportszerű hangulatban, minden szabálynak, elvárásnak megfelelve kerüljenek megrendezésre. Már önmagában egyébként ez is nagy feladat az első évben. Természetesen rengeteg tervünk van a jövőre nézve. Boltot szeretnénk nyitni, ami nem csak sportolóink, de szurkolóink igényeit is hivatott lesz kiszolgálni. Marketingmunkánkat szeretnénk városi tervekkel is összekapcsolni, illetve más sportágak első osztályú csapatainak mozgásával. A lényeg, hogy beágyazzuk Debrecen mindennapjaiba a jégkorongot úgy, hogy mindenki azt lássa ebben a sportban, amit látni kell, amiért mi is ennek élünk.

DHK 2

A Debreceni HK 2014/15-ös játékoskerete:

Kapusok:

Oleg Gyatlov (RUS; Molodaja Gvargyija, MHL)
Tőke Zoltán

Hátvédek:

Bagdács József
Csíki Zoltán
Andrej Jemeljanov (RUS; Avto Jekatyerinburg, MHL)
Orosz Szilveszter (Miskolci Jegesmedvék)
Valerij Szagyikov (RUS; CSZK VVSZ Szamara, RUS-3.)
Tamás Nándor
Tőkési Lajos (Ferencváros)
Alekszej Voronov (RUS; Mecsel Cseljabinszk, VHL)

Csatárok:

Balázs Zsombor
Barabás László (Progym, ROM-1.)
Berta Ákos (Ferencváros)
Dancsfalvi Norbert (Ferencváros)
Elekes Darabont Hunor Csaba
György Róbert (Miskolci Jegesmedvék U18)
Horváth Dávid (Ferencváros)
Kaszkov, Danyil (RUS; csatár, CSZK VVSZ Szamara, RUS-3.)
Könczei Áron
Kuriljuk, Artur (RUS)
Ladányi Balázs (csatár, Dab.Docler)
Mocsári Attila
Németh Árpád (MAC U20)
Odnoga Mátyás
Okos Csanád
Szicsov, Vitalij (RUS; csatár, Bejbarisz Atirau, KAZ-1.)
Vaszjunyin Artyom (Ferencváros)

Vezetőedző:

Jevgenyij Muhin (RUS; vezetőedző, Avto Jekatyerinburg, MHL)
Igor Razov

Távozott:

Vlagyimir Scseglov (RUS; vezetőedző)

Jelmagyarázat: Az idegenlégiósoknál a név után zárójelben szerepel az állampolgárságuk. Az érkezőknél az előző csapatukat és ligájukat tüntettük fel, a távozóknál pedig az új klubjukat és ligájukat, ahol már lehet ezt tudni.

Cimkék: , , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
március 25., szombat
U20 12:15 DHKAVS 5-7VÉGE
U20 18:00 MACVAS 4-0VÉGE
március 26., vasárnap
ROM 17:30 SCCBRA 3-4VÉGE
U16 18:00 AVSMAC 3-1VÉGE
március 27., hétfő
U18 18:10 UTESCC 3-2 HVÉGE
március 28., kedd
U18 18:40 SCCUTE 3-8VÉGE
március 29., szerda
NHL 01:00 BOSNSH 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 SJSNYR 
  • SPÍLER TV
KHL 18:00 LOKSZK 
  • SPORT 2
március 30., csütörtök
U14   UTEAVS 
NHL 02:05 PITCHI 
  • SPÍLER TV
KHL 18:00 AKBMMG 
  • SPORT 2
március 31., péntek
NHL 02:05 NSHTOR 
  • SPÍLER TV
ROC 15:40 VSVAVS 
ROC 16:10 MISVIC 
április 1., szombat
NHL 01:05 NYRPIT 
  • SPÍLER TV
ROC 15:40 MÜNAVS 
ROC 16:10 MISSLL 
április 2., vasárnap
NHL 01:05 TBLMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 EDMANA 
  • SPÍLER TV
ROC 10:10 OLLAVS 
ROC 13:10 MISRIT 
NHL 21:05 BUFNYI 
  • SPÍLER TV
április 3., hétfő
U14   AVSUTE 
NHL 00:05 CBJWSH 
  • SPÍLER TV
U18 15:30 HUNSLO 
VÁL 19:00 HUNSWE 
április 4., kedd
U18 13:10 HUNSLO 
április 5., szerda
U14   UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk