Beágyazni a jégkorongot Debrecen mindennapjaiba

 

A közönségnek két dolog kell. Egy csapat és a játék. Egy olyan csapat, ami szerethető, amit a sajátjának érez a város, amiről folyamatosan hall és így megismer. A MOL Ligás klubvezetőket bemutató sorozatunk zárásaként az újonc részéről Mocsári Attila, a Debreceni HK klubelnöke mondja el véleményét.

Megítélése szerint milyen debreceni játékoskeretet sikerült összerakniuk elsőre?

Ha óvatosan akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy majd kiderül szeptemberben az első mérkőzéseken. Ha viszont őszintén, akkor azt kell mondanom, hogy az előzetes várakozásaimat felülmúlja az összeállt csapat. Mind a magyar, mind a légiós játékosok jó formát mutatnak eddig. Szerintem igazán jó csapat leszünk. Ami szerintem igazán fontos, hogy azt lehet érezni, együtt és külön-külön is rendkívül motiváltak. Egyrészt mindenkiben működik egy egészséges egyéni ambíció, ami egy új csapat esetében különösen felfokozottan van jelen. Másrészt — és remélem, hogy ezt nem csak a szentimentalizmusom láttatja velem —, ez az egyszeri alkalom, hogy egy város, egy közösség életében valami újnak lehetnek részesei, a játékosokat is doppingolja.

Nem volt könnyű dolgunk a csapat összerakásánál. Volt olyan pontja a szervezésnek, mikor azt láttuk, hogy az “új csapat” hívószó nem igazán működik. A játékosok, akiket szívesen láttunk volna a DHK mezében, bizalmatlanok voltak és sokáig hezitáltak megkeresésünkön. Azt pedig látni kellett, hogy ahhoz, hogy Debrecenben összeálljon egy kellően erős gárda, a légióskeret feltöltése mellett rutinos hazai játékosokra is szükség van. Márpedig őket sajnos néhány esetben csak más MOL ligás csapat rovására tudtuk leigazolni. De július elején valami átfordult. Már nem én kerestem a játékosokat, hanem ők minket. Érdekes tapasztalatokra tettünk szert. Egy igazi hullámvasút volt az elmúlt három hónap. Nem tagadom, hogy újoncként ez a feladat roppant megerőltető és sokszor nyomasztó is volt.

Új vezetőedzőt igazoltak. Milyen típusú tréner ő?

A KHL-t is megjárt Jevgenyij Muhin 2 hete foglalkozik a srácokkal. Mivel kevés idő telt még el, csak benyomások alapján tudok véleményt mondani. Magabiztos, kemény, rendíthetetlen embernek tűnik. Ugyanakkor érdeklődő nyitottsággal fordul a stáb és az egyesület vezetői felé. Sok fog rajta múlni ebben a szezonban, az biztos. De a hozzáállásán már látszik, hogy ez a csapat már az ő csapata.

Milyen volt eddig a felkészülés?

Július utolsó hetében kezdtük meg a felkészülést szárazon. Komoly erőnléti edzési terv mentén vágott a csapat az alapozásba, amit végigviszünk az egész felkészülés alatt. Második hete már jégen is vagyunk. Mint minden más csapatnál, úgy nálunk is nagyon kemény időszak ez. A napi 3-4 edzés estére kiüti a fiúkat. És Muhin edző elvárásai igen magasak. De láthatóan egyre jobban belerázódnak nemcsak a játékosok, de a stáb is. A felkészülő edzőmérkőzések és tornák majd teljesebb képet adnak a csapatról. Láttatja majd, hogy mink is van valójában. Kiderül, hogy jó vagy rossz döntéseket hoztunk-e.

mocsari_attila

Mi a véleménye a többi csapatról, milyen szezont vár?

Ahogy látom, igen jó szezonunk lesz. Most mindenki hamarabb nekikezdett az építkezésnek, mint a korábbi években. Nagyon harcos évre számítok. A DHK első idénye lesz ez a MOL Ligában, amiből egyértelműen adódik, hogy nekünk lesz a legnehezebb ez a szezon. És nem áltatom magam, mi is át fogunk esni valamennyi gyerekbetegségen, amivel ez jár. Nem fogjuk megúszni.

Érezni-e már az érdeklődést a közönség részéről Debrecenben a jégkorong iránt?

Az érdeklődés nem most születik. Debrecen egy igazi sportváros. Ennél jobb és táplálóbb közeg nem is kell egy új csapatnak. A kérdést, hogy “mikor mentek már a MOL Ligába”, évek óta, rendszeresen nekünk szegezték a legkülönbözőbb fórumokon. Hát most. És lehet velünk jönni. A debreceniek pedig jönni is fognak!

Hogy készül a szezonra a klub, mivel akarja megnyerni a közönséget?

A közönségnek két dolog kell. Egy csapat és a játék. Egy olyan csapat, ami szerethető, amit a sajátjának érez a város, amiről folyamatosan hall és így megismer. És egy olyan játék, amiben benne van minden, ami sport, ami küzdelem, ami jég, ami hoki. Ha jó a csapat, és itt nem csak a teljesítményre gondolok, akkor jó lesz a játék. És akkor Debrecen szeretni fogja a hokit, a srácokat és a klubot, a jeget. Ez mindannyiunk érdeke és feladata. Ha a két fő dolog rendelkezésre áll, akkor nekünk már csak annyi a feladatunk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy a mérkőzések sportszerű hangulatban, minden szabálynak, elvárásnak megfelelve kerüljenek megrendezésre. Már önmagában egyébként ez is nagy feladat az első évben. Természetesen rengeteg tervünk van a jövőre nézve. Boltot szeretnénk nyitni, ami nem csak sportolóink, de szurkolóink igényeit is hivatott lesz kiszolgálni. Marketingmunkánkat szeretnénk városi tervekkel is összekapcsolni, illetve más sportágak első osztályú csapatainak mozgásával. A lényeg, hogy beágyazzuk Debrecen mindennapjaiba a jégkorongot úgy, hogy mindenki azt lássa ebben a sportban, amit látni kell, amiért mi is ennek élünk.

DHK 2

A Debreceni HK 2014/15-ös játékoskerete:

Kapusok:

Oleg Gyatlov (RUS; Molodaja Gvargyija, MHL)
Tőke Zoltán

Hátvédek:

Bagdács József
Csíki Zoltán
Andrej Jemeljanov (RUS; Avto Jekatyerinburg, MHL)
Orosz Szilveszter (Miskolci Jegesmedvék)
Valerij Szagyikov (RUS; CSZK VVSZ Szamara, RUS-3.)
Tamás Nándor
Tőkési Lajos (Ferencváros)
Alekszej Voronov (RUS; Mecsel Cseljabinszk, VHL)

Csatárok:

Balázs Zsombor
Barabás László (Progym, ROM-1.)
Berta Ákos (Ferencváros)
Dancsfalvi Norbert (Ferencváros)
Elekes Darabont Hunor Csaba
György Róbert (Miskolci Jegesmedvék U18)
Horváth Dávid (Ferencváros)
Kaszkov, Danyil (RUS; csatár, CSZK VVSZ Szamara, RUS-3.)
Könczei Áron
Kuriljuk, Artur (RUS)
Ladányi Balázs (csatár, Dab.Docler)
Mocsári Attila
Németh Árpád (MAC U20)
Odnoga Mátyás
Okos Csanád
Szicsov, Vitalij (RUS; csatár, Bejbarisz Atirau, KAZ-1.)
Vaszjunyin Artyom (Ferencváros)

Vezetőedző:

Jevgenyij Muhin (RUS; vezetőedző, Avto Jekatyerinburg, MHL)
Igor Razov

Távozott:

Vlagyimir Scseglov (RUS; vezetőedző)

Jelmagyarázat: Az idegenlégiósoknál a név után zárójelben szerepel az állampolgárságuk. Az érkezőknél az előző csapatukat és ligájukat tüntettük fel, a távozóknál pedig az új klubjukat és ligájukat, ahol már lehet ezt tudni.

Cimkék: , , , , , ,

Összes (49)

Utolsó hozzászólások

 1.   #44
  kerusz,   

  @Gus Legend: Véletlen az egybeesés biztos, de pont most kezdődik a harmadik szezon azóta, hogy bevezettük, megválogatjuk, ki jöhet és ki nem... :-)

 2. Gus Legend
    #45
  Gus Legend,   

  @kerusz: a sors útjai kifürkészhetetlenek.. és minden okkal történik:D

 3. Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit
    #46
  Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit,   

  @Gus Legend: olyan is volt, hogy mindenki jott ment. felek ez a fejlodes nem a sors, hanem a tudatos munka, tervezes gyumolcse. na ezt akarjak most paran lepetni, es jatszadozni vele, csak mert megvan hozza az erejuk.

 4. Bujdy
    #47
  Bujdy,   

  @kerusz, @Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit: "Majd a csapatok eldontik, hogy az a Farmcsapat, aki anno cserben hagyta a Ligat, tud e olyan perspektivat felmutatni, hogy megerje bevenni oket maguk koze..."

  Ebben biztos vagyok! Meg abban is, hogy lesz sok előkészítés, meg előzetes kommunikáció a pályázók és a Liga között!

  Úgy finomítanám, hogy szerintem nem lesz elutasítva a Volán a MOL Ligából, mert ha nem sikerül közös nevezőt kialakítani, jelentkezni sem fognak.

  Nem tudom, hogy mennyi a realitása a jelentkezésnek, de ha nem lesz új főszponzor, akkor szerintem kevés. Viszont, ha jól emlékszem, akkor a MOL Ligás tervek még egy potenciális szponzor reményében születtek, szóval lehet, hogy most per pillanat a Volán sem tudja betervezni a 2015-ös MOL Liga indulást...

  @dzsymm(#180262): Hidd el, én nagyon szívesen leszarnám őket! És nem azért, mert annyira hiányoznak a régi jó megyei rangadók (de, azért is! :)), hanem mert baromira nem korrekt brigád! :(

  @kerusz(#180253): Természetesen nem tudom, mi lesz jövőre! De én - abszolút kívül állóként - azt látom, hogy hasít a MOL Liga színvonala felfelé, hogy a DHK bevétele nagyon jó döntésnek tűnik és maga a csapat is megalapozottnak tűnik...

  Mivel nem engedtétek nekik, hogy legyen 15 légiósuk, jó eséllyel nem nyernek ligát idén, de nem is szűnnek meg jövőre! :D

 5. Bujdy
    #48
  Bujdy,   

  @Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit: "csak mert megvan hozza az erejuk"
  Biztos, hogy megvan? Egyáltalán nem vagyok már ebben olyan biztos, nagyot fordult a magyar hoki az elmúlt 10 évben, szerintem...

 6. Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit
    #49
  Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit,   

  @Bujdy: na meg egy optimista derulato hokiszurkolo :)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 6-2VÉGE
EBYSL 17:40 VASEHL 5-8VÉGE
CEHC 18:30 AVSOHC 6-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 3-2VÉGE
EBJL 19:00 MACDMJ 2-1VÉGE
U18 19:00 TVSSCC 1-14VÉGE
U18 19:40 KMHUTE 1-8VÉGE
MK 20:40 HKBDHK 3-7VÉGE
október 27., csütörtök
U18 16:30 PEFKMH 1-2VÉGE
MOL 17:00 SCCDAB 2-4VÉGE
MOL 17:30 BRATIT 2-4VÉGE
EBYSL 18:00 AVSOLL 6-1VÉGE
U18 18:30 SCCMIS 2-0VÉGE
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
ROM 17:30 SSTBRA 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
  • M4 Sport
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
ROM 10:30 SSTBRA 
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBYSL   HDJVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 11:45 DMJSLL 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
EBJL 14:40 DMJETO 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
U18 17:50 MACVAS 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
november 3., csütörtök
U20 15:00 HUNSLO 
EIHC 15:30 AUTITA 
U16 18:00 HUNSLO 
EIHC 19:00 HUNPOL 
U18 19:10 HUNITA 
november 4., péntek
U16 14:40 HUNITA 
NŐI 15:00 FRADEN 
EIHC 15:30 ITAKOR 
NŐI 18:10 HUNNOR 
EIHC 19:00 POLDEN 
U20 19:00 HUNITA 
U18 19:10 HUNAUT 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk