Beágyazni a jégkorongot Debrecen mindennapjaiba

 

A közönségnek két dolog kell. Egy csapat és a játék. Egy olyan csapat, ami szerethető, amit a sajátjának érez a város, amiről folyamatosan hall és így megismer. A MOL Ligás klubvezetőket bemutató sorozatunk zárásaként az újonc részéről Mocsári Attila, a Debreceni HK klubelnöke mondja el véleményét.

Megítélése szerint milyen debreceni játékoskeretet sikerült összerakniuk elsőre?

Ha óvatosan akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy majd kiderül szeptemberben az első mérkőzéseken. Ha viszont őszintén, akkor azt kell mondanom, hogy az előzetes várakozásaimat felülmúlja az összeállt csapat. Mind a magyar, mind a légiós játékosok jó formát mutatnak eddig. Szerintem igazán jó csapat leszünk. Ami szerintem igazán fontos, hogy azt lehet érezni, együtt és külön-külön is rendkívül motiváltak. Egyrészt mindenkiben működik egy egészséges egyéni ambíció, ami egy új csapat esetében különösen felfokozottan van jelen. Másrészt — és remélem, hogy ezt nem csak a szentimentalizmusom láttatja velem —, ez az egyszeri alkalom, hogy egy város, egy közösség életében valami újnak lehetnek részesei, a játékosokat is doppingolja.

Nem volt könnyű dolgunk a csapat összerakásánál. Volt olyan pontja a szervezésnek, mikor azt láttuk, hogy az “új csapat” hívószó nem igazán működik. A játékosok, akiket szívesen láttunk volna a DHK mezében, bizalmatlanok voltak és sokáig hezitáltak megkeresésünkön. Azt pedig látni kellett, hogy ahhoz, hogy Debrecenben összeálljon egy kellően erős gárda, a légióskeret feltöltése mellett rutinos hazai játékosokra is szükség van. Márpedig őket sajnos néhány esetben csak más MOL ligás csapat rovására tudtuk leigazolni. De július elején valami átfordult. Már nem én kerestem a játékosokat, hanem ők minket. Érdekes tapasztalatokra tettünk szert. Egy igazi hullámvasút volt az elmúlt három hónap. Nem tagadom, hogy újoncként ez a feladat roppant megerőltető és sokszor nyomasztó is volt.

Új vezetőedzőt igazoltak. Milyen típusú tréner ő?

A KHL-t is megjárt Jevgenyij Muhin 2 hete foglalkozik a srácokkal. Mivel kevés idő telt még el, csak benyomások alapján tudok véleményt mondani. Magabiztos, kemény, rendíthetetlen embernek tűnik. Ugyanakkor érdeklődő nyitottsággal fordul a stáb és az egyesület vezetői felé. Sok fog rajta múlni ebben a szezonban, az biztos. De a hozzáállásán már látszik, hogy ez a csapat már az ő csapata.

Milyen volt eddig a felkészülés?

Július utolsó hetében kezdtük meg a felkészülést szárazon. Komoly erőnléti edzési terv mentén vágott a csapat az alapozásba, amit végigviszünk az egész felkészülés alatt. Második hete már jégen is vagyunk. Mint minden más csapatnál, úgy nálunk is nagyon kemény időszak ez. A napi 3-4 edzés estére kiüti a fiúkat. És Muhin edző elvárásai igen magasak. De láthatóan egyre jobban belerázódnak nemcsak a játékosok, de a stáb is. A felkészülő edzőmérkőzések és tornák majd teljesebb képet adnak a csapatról. Láttatja majd, hogy mink is van valójában. Kiderül, hogy jó vagy rossz döntéseket hoztunk-e.

mocsari_attila

Mi a véleménye a többi csapatról, milyen szezont vár?

Ahogy látom, igen jó szezonunk lesz. Most mindenki hamarabb nekikezdett az építkezésnek, mint a korábbi években. Nagyon harcos évre számítok. A DHK első idénye lesz ez a MOL Ligában, amiből egyértelműen adódik, hogy nekünk lesz a legnehezebb ez a szezon. És nem áltatom magam, mi is át fogunk esni valamennyi gyerekbetegségen, amivel ez jár. Nem fogjuk megúszni.

Érezni-e már az érdeklődést a közönség részéről Debrecenben a jégkorong iránt?

Az érdeklődés nem most születik. Debrecen egy igazi sportváros. Ennél jobb és táplálóbb közeg nem is kell egy új csapatnak. A kérdést, hogy “mikor mentek már a MOL Ligába”, évek óta, rendszeresen nekünk szegezték a legkülönbözőbb fórumokon. Hát most. És lehet velünk jönni. A debreceniek pedig jönni is fognak!

Hogy készül a szezonra a klub, mivel akarja megnyerni a közönséget?

A közönségnek két dolog kell. Egy csapat és a játék. Egy olyan csapat, ami szerethető, amit a sajátjának érez a város, amiről folyamatosan hall és így megismer. És egy olyan játék, amiben benne van minden, ami sport, ami küzdelem, ami jég, ami hoki. Ha jó a csapat, és itt nem csak a teljesítményre gondolok, akkor jó lesz a játék. És akkor Debrecen szeretni fogja a hokit, a srácokat és a klubot, a jeget. Ez mindannyiunk érdeke és feladata. Ha a két fő dolog rendelkezésre áll, akkor nekünk már csak annyi a feladatunk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy a mérkőzések sportszerű hangulatban, minden szabálynak, elvárásnak megfelelve kerüljenek megrendezésre. Már önmagában egyébként ez is nagy feladat az első évben. Természetesen rengeteg tervünk van a jövőre nézve. Boltot szeretnénk nyitni, ami nem csak sportolóink, de szurkolóink igényeit is hivatott lesz kiszolgálni. Marketingmunkánkat szeretnénk városi tervekkel is összekapcsolni, illetve más sportágak első osztályú csapatainak mozgásával. A lényeg, hogy beágyazzuk Debrecen mindennapjaiba a jégkorongot úgy, hogy mindenki azt lássa ebben a sportban, amit látni kell, amiért mi is ennek élünk.

DHK 2

A Debreceni HK 2014/15-ös játékoskerete:

Kapusok:

Oleg Gyatlov (RUS; Molodaja Gvargyija, MHL)
Tőke Zoltán

Hátvédek:

Bagdács József
Csíki Zoltán
Andrej Jemeljanov (RUS; Avto Jekatyerinburg, MHL)
Orosz Szilveszter (Miskolci Jegesmedvék)
Valerij Szagyikov (RUS; CSZK VVSZ Szamara, RUS-3.)
Tamás Nándor
Tőkési Lajos (Ferencváros)
Alekszej Voronov (RUS; Mecsel Cseljabinszk, VHL)

Csatárok:

Balázs Zsombor
Barabás László (Progym, ROM-1.)
Berta Ákos (Ferencváros)
Dancsfalvi Norbert (Ferencváros)
Elekes Darabont Hunor Csaba
György Róbert (Miskolci Jegesmedvék U18)
Horváth Dávid (Ferencváros)
Kaszkov, Danyil (RUS; csatár, CSZK VVSZ Szamara, RUS-3.)
Könczei Áron
Kuriljuk, Artur (RUS)
Ladányi Balázs (csatár, Dab.Docler)
Mocsári Attila
Németh Árpád (MAC U20)
Odnoga Mátyás
Okos Csanád
Szicsov, Vitalij (RUS; csatár, Bejbarisz Atirau, KAZ-1.)
Vaszjunyin Artyom (Ferencváros)

Vezetőedző:

Jevgenyij Muhin (RUS; vezetőedző, Avto Jekatyerinburg, MHL)
Igor Razov

Távozott:

Vlagyimir Scseglov (RUS; vezetőedző)

Jelmagyarázat: Az idegenlégiósoknál a név után zárójelben szerepel az állampolgárságuk. Az érkezőknél az előző csapatukat és ligájukat tüntettük fel, a távozóknál pedig az új klubjukat és ligájukat, ahol már lehet ezt tudni.

Cimkék: , , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
január 20., péntek
U20 14:40 DHKAVS 6-5VÉGE
MOL 18:00 UTEBRA 6-2VÉGE
MOL 18:30 TITSCC 3-4 BVÉGE
EBJL 18:40 HKBMAC 0-6VÉGE
MOL 19:00 FTCGAL 9-0VÉGE
EBEL 19:15 G99AVS 5-2VÉGE
január 21., szombat
EBJL 12:40 HKBVIC 3-4VÉGE
EBYSL 14:30 RBSHKB 6-2VÉGE
EBJL 15:00 UTEEHL 4-1VÉGE
SVK3 15:30 HKBTRB 4-5 HVÉGE
EBJL 16:10 MACOHC 5-1VÉGE
EBYSL 17:00 DMJOLL 10-7VÉGE
EBYSL 17:10 VASMZA 7-2VÉGE
EBYSL 18:00 EHLMAC 2-4VÉGE
EBJL 18:30 MRBDMJ 0-4VÉGE
EBJL 18:55 VSVAVS 3-4 HVÉGE
MOL 19:00 MACGAL 15-2VÉGE
MOL 19:00 MISSCC 7-2VÉGE
január 22., vasárnap
EBYSL 12:00 RBSMAC 
MOL 12:30 FTCBRA INFO
EBJL 15:30 RBSETO 
EBYSL 15:40 VASTRK 
EBYSL 15:40 ZNOHKB 
EBYSL 17:30 SLLAVS 
MOL 18:00 BEOTIT INFO
MOL 18:00 MACUTE INFO
EBEL 18:15 AVSVSV 
  • M4 SPORT
NHL 21:05 PITBOS 
  • SPÍLER TV
január 23., hétfő
MOL 18:00 BEODAB 
MOL 18:00 DHKSCC 
  • M4 SPORT
MOL 18:30 MISGAL 
január 24., kedd
KHL 14:00 AllStar
  • SPORT 1 (felv.)
U20 18:40 AVSKMH 
január 25., szerda
MK   MACDHK 
MK   MISDAB 
U20   DHKMAC 
U20 18:40 KMHVAS 
január 26., csütörtök
EBJL   UTEMAC 
U18   DHKTVS 
U18   KMHMIS 
U18   PEFAVS 
U18   VASETO 
KHL 17:30 JOKAVT 
  • SPORT 2
EBYSL 18:10 AVSDMJ 
január 27., péntek
U20   MACMIS 
MOL 18:00 SCCBEO 
EBEL 19:15 AVSOLL 
január 28., szombat
U18   ETOMAC 
U18   PEFDHK 
U18   TVSMIS 
KHL 10:30 KUNMZA 
  • SPORT 2
EBYSL 12:15 DMJOHC 
EBYSL 13:40 AVSSLL 
U18 14:40 AVSKMH 
MOL 17:00 GALBEO 
MK 17:30 döntő
U18 18:40 VASUTE 
EBYSL 19:40 VSVVAS 
január 29., vasárnap
EBYSL   DMJOHC 
EBYSL   HCIHKB 
EBYSL   MACZNO 
EBYSL   MZAVAS 
EBJL 13:10 AVSZAS 
EBEL 17:30 DECAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk