29/30 Hurricanes

   

30 napos sorozatunkban az NHL egy-egy csapatát tesszük alapos vizsgálat tárgyává az nhl.com beharangozói alapján. Bemutatjuk a változásokat és hogy mire számíthatunk a 2014/15-ös szezonban. 2. rész.

Carolinában új korszakot nyitnának. Erre minden jó okuk meg is van, hiszen tavaly már másodszor végeztek a 13. helyen a Keleti főcsoport mezőnyében és ötödik egymást követő évben maradtak le a rájátszásról, ami rekordnak számít Keleten. Nem volt váratlan tehát, hogy április 28-án Jim Rutherford general manager húsz év után távozott posztjáról. A helyére került Ron Francis kilenc napon belül kirúgta Kirk Muller edzőt is, akinek a helyét június közepén foglalta el Bill Peters.

Carolina Hurricanes

Peters a Red Wingstől került át a Caneshez, ahol a védekezés és az emberhátrányos játék kidolgozása volt a feladata. Az irány tehát egyértelmű, meg kell erősíteni a védelmet. Ezt a számok is alátámasztják, hiszen a Hurricanes mindössze a 27. csapat a ligában a korai, vagyis az első harmadban kapott gólok tekintetében, így az sem meglepő, hogy 29 meccsen került hátrányba az első húsz percet követően (ebből 12 alkalommal hazai pályán). Az is igaz ugyanakkor, hogy a támadóalakzat sem jeleskedett: emberelőnyök kihasználásában 28. helyezettek, 14,6%-kal, a lőtt gólokat tekintve pedig 22. helyezettek, 2,5-es meccsenkénti gólátlaggal.

Ehhez képest meglepő, hogy az utóbbi évek egyik legaktívabb játékospiacán viszonylag passzívak maradtak, jórészt az eddigi keret egyben tartására törekedtek, ami sikerült is. Ennek magyarázata az lehet, hogy joggal bízhatnak abban, még egy hasonlóan peches szériájuk nem lehet, mint tavaly volt, amikor szinte minden meccsen megsérült valaki. Valóban ritkán fordul elő például, hogy egy szezonban az első és a második számú kapus is hosszabb időre kidől, márpedig Cam Ward és Anton Hudobin együtt 55 mérkőzésről hiányzott. De a Tlusty, Szjomin és a csapatkapitány Eric Staal alkotta, az előző szezonban halálosnak bizonyuló első sor egyik tagja sem volt 100%-os állapotban és 10-20 meccset mindhárman kihagyni voltak kénytelenek.

A Canes tehát megtartotta kulcsjátékosait, mindössze a rutinos Malhotra és a harmadik számú kapus, Justin Peters hagyta el a csapatot. Érkezett viszont a Coloradóból Brad Malone és a Torontóból Jay McClement, akik elsősorban a csapat mélységét növelhetik. A fiatal tehetségekre is egyre fontosabb szerep hárul, kulcskérdés lesz, mennyit fejlődik a Justin Faulk, Jeff Skinner, Elias Lindholm hármas, akik az 1992-94-es generációt képviselik és a jövő csapatának magját alkothatják.

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy ha a Carolina szeretne változtatni az elmúlt idények szegényes eredményein, akkor öt területen kell megfelelő irányú változásokat eszközölni: javítani az emberelőnyös játék hatékonyságán, javítani a kapusteljesítményen, javítani a kissé korosodó védelmen, megtalálni a rutinos és fiatal játékosok megfelelő elegyét, illetve jobban kezdeni a meccseket és javítani a hazai mérlegen.

A várható kezdőcsapat:

Csatárok:
Jiri Tlusty, Eric Staal, Alekszandr Szjomin
Jeff Skinner, Jordan Staal, Elias Lindholm
Nathan Gerbe, Jay McClement, Patrick Dwyer
Zach Boychuk, Riley Nash, Brad Malone
Chris Terry

Hátvédek:
Andrej Sekera, Justin Faulk
Ron Hainsey, Ryan Murphy
John-Michael Liles, Jay Harrison
Tim Gleason

Kapusok:
Cam Ward, Anton Hudobin

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum