A rájátszásba igyekszik az UTE

   

A klub nagy ugrásra készül, ehhez adott a megfelelő játékoskeret, melyben jelentős tapasztalattal rendelkező magyarok és légiósok egyaránt találhatók, megfelelő a szakmai háttér és eddig a felkészülés is pompásan sikerült.

Szezonbeharangozó körképünkben ezúttal Dömötör Róbert, az UTE szakosztályvezetője válaszolt kérdéseinkre.

Az első kérdés, ami az UTE kapcsán ebben a holt szezonban adódik, a légiósokra vonatkozik. Hogyan sikerült ilyen mennyiségű és minőségű légiósra szert tenni?

Az állami sportirányítás döntései és az Újpesti Önkormányzat segítsége olyan helyzetbe hozta az UTE-t, hogy csapatunk le tudott szerződtetni hat légióst. Ez döntő változás az előző szezonokhoz képest.

Domotor Robert UTE

Fotó: Vadnai Szabolcs (MJSZ)

Hogyan sikerült a felkészülés eddigi szakasza?

A nyári munka nagyon aprólékosan megtervezett menetrend szerint zajlott. A szezonzárás után egy hét pihenőt kaptak a játékosok, amit egy 8 hetes, száraz edzéses periódus követett, majd minden játékosunk egyénre szabott, négyhetes felkészülési programot kapott júliusra. Közben azért volt egy újabb hét a lazításra is. A teljes keret augusztus 4-én találkozott újra, kivéve Teemu Elomót, ő augusztus 7-én érkezik. A felkészülés fontos része volt, hogy minden periódus előtt és végén a játékosok állapotát felmérésekkel, tesztekkel mértük, ez alapján végig nyomon követhetővé vált a fejlődés, illetve az elvégzett munka minősége. Szilassy Zoltán vezetőedző elégedett az eredményekkel, de én is, akárhányszor kint jártam nyáron a pályán, láttam együtt készülni a srácokat, segítették egymást az egyéni felkészülés szakaszában is. A folytonosság jegyében néhány utánpótláskorú játékos is együtt készül a felnőttkerettel.

Szilassy Zoltánt említette. Hogyan esett rá az UTE választása, mik az eddigi tapasztalatok vele kapcsolatban?

Az UTE mindenképpen magyar edzőt szeretett volna, erre a feladatra pedig egyértelműen Szilassy Zoltán volt a legalkalmasabb jelölt, aki svéd és kanadai edző mellett is tanult, tette mindezt ráadásul egy MOL Liga-győztes csapatnál. Nem mellesleg van újpesti kötődése is, hiszen nálunk sajátította el a jégkorong alapjait. Tavaly pedig már beleszagolt a klub munkájába, amikor az utánpótlásunkban dolgozott. Meg vagyunk vele elégedve, látszik rajta, hogy inspirálja a feladat, rendkívül nagy elánnal veti bele magát a munkába, a légiósok kiválasztását is Fekti Bálinttal együtt végezték és a rutinos magyar mag megteremtése is rajta múlt. Egyébként az eddigi szakmai stáb felkészültségére is igényt tartunk, Fekti Bálint továbbra is az utánpótlás szakmai igazgatója lesz, és természetesen Ancsin Jánosra is számít a csapat vezetősége, az még nem dőlt el, hogy ez milyen konkrét formát fog ölteni.

Mi a véleményük a többi csapatról, milyen MOL Liga-szezont várnak?

Kiegyenlítettebb lesz a MOL Liga. Minden bizonnyal erősebb is, bár ez majd csak akkor fog kiderülni, ha már játszunk is. Az előzetes információk alapján nagyon úgy tűnik, hogy az átlagos színvonal emelkedni fog. Ráadásul egy bajnokság erősségének a kiegyenlítettség is fontos faktora. A lebonyolítási rendszer is más lesz, hiszen két csapat automatikusan bejut az elődöntőbe, további négy csapat pedig küzdhet a maradék két kiadó helyért. Így tehát tulajdonképpen hatcsapatos lesz a rájátszás, ami okozhat eltéréseket a taktikában. Ezzel egyrészt egyszerűsödött a playoffba kerülés, hiszen eddig csak a legjobb négy csapat folytathatta a szezont. Másrészt azonban nehezebbé is vált odaérni ezen helyek valamelyikére, éppen a kiegyenlítettség miatt. Szerintem nagyjából lehetetlen megjósolni a bekerülőket. Az UTE saját maga elé kitűzött célja, hogy az utóbbi évek türelme után a következő szezonban nagyot ugorjon. Hogy ez helyezésekben mit jelent, azt a már említett jelentős változások miatt lehetetlen helyezésekben is kifejezni, de szeretnénk bejutni a rájátszásba.

UTE mez

Az UTE 2014/15-ös játékoskerete:

Kapusok:

Ágoston Olivér (Fehérvár, EBEL)
Pleszkán József
Szabó Gergely

Hátvédek:

Bereczki Gergő
Miroslav Durák (SVK; MsHK Zilina, SVK-1.)
Garbacz Ádám
Maklári Erik
Reinis Demiters (LAT; Zemgale, LAT-1.)
Sommer Tamás
Ványi Gergő
Zalavári Bence

Csatárok:

Coleman Dávid
Karol Csányi (SVK; Röggangs IK, SWE-4.)
Dömötör Róbert
Teemu Elomo (FIN; Herlev, DEN-1.)
Feil Arnold (Ferencváros)
Fekti Ádám
Gágyor Péter
Hegyi Ádám Zoltán (Dab.Docler)
Kovács Viktor
Jozef Mihálik (SVK; HC 46 Bardejov, SVK-2.)
Pichler Ádám
Reiter Richárd
Szirányi Dániel
Turbucz Martin
Virág Csaba
Virág Tamás

Az UTE felnőttcsapatával kezdi el a felkészülést:

Hodos Detre (hátvéd)
Lőrincz Andrej (hátvéd/csatár)
Egyed Márk (csatár)
Szalai Gergely (csatár)
Szűcs István (csatár)
Varga Balázs (csatár)

Vezetőedző:

Szilassy Zoltán (UTE U20)

Távozott:

Fekti Bálint (vezetőedző, UTE-utánpótlás)
Hajek Márk (kapus, Dab.Docler)
Horváth András (hátvéd, Ferencváros)
Farkas Lőrinc Simon (csatár, Ferencváros)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 14., szerda
U18 16:40 AVSMAC 3-5VÉGE
EL 18:00 SCCMIS 5-7VÉGE
U20 19:40 AVSVAS 2-1VÉGE
március 16., péntek
KHL 17:30 SZKLOK 4-0VÉGE
    • SPORT 2
március 17., szombat
U18 16:00 MACAVS 2-5VÉGE
U20 18:10 VASAVS 4-3 HVÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-1VÉGE
március 19., hétfő
U18 18:05 UTESCC 
U18 19:00 MACAVS 
március 21., szerda
U18   RBSAVS 
U20   AVSMAC 
U20   VASUTE 
március 22., csütörtök
U20   AVSVSV 
március 23., péntek
EL 19:00 MACMIS 
március 24., szombat
U18   AVSRBS 
U20   MACAVS 
U20   UTEVAS 
EL 19:00 MACMIS 
Partnerünk