A Dornbirn lakásgondokkal küzd

   

Bolzanóban pedig alig van pénz. Az EBEL-lel perben-haragban álló Chris Harand új csapatot talált magának. További színes hírek az EBEL-ből.

Azonban az EBEL továbbra is tiltott terület a korábbi sokszoros válogatott támadó számára, új csapata az INL-szereplő VEU Feldkirch, ahová az ugyancsak második vonalbeli Lustenauból igazolt.

Harand egyik legfontosabb állítása a perben, hogy a pontrendszer követhetetlen. Ennek újabb adaléka a Dornbirn játékoskerete. A vorarlbergiek játékoskeretében 11 négypontos légiós van, tehát helyből 44 pontról indulnak. Ehhez képest a hockeyfans portál szerint jelenlegi keretük 52 pontos, azaz az egyaránt válogatott közeli Grabher-Meier, Feichtner, Mairitsch, Petrik és Lembacher összesen 8 pontot, tehát fejenként átlagosan 1,6 pontot ér. Ennek megfelelően további erősítéseket terveznek.

A szokásoknak megfelelően többeket próbajátékra hívnak, szó van az ugyancsak válogatott kerettag, tehát a fentieknek megfelelően feltételezhetően ugyancsak 1,5 pont körüli értékű Martin Orazéről, aki tavaly is Dornbirnben játszott, de erre az idényre még nincs érvényes szerződése. A 8 szabad pont azonban akár két légiós igazolására is lehetőséget adhat, így elérhetik a tavalyi 14 fős külföldi kontingenst. Miután a pontokkal ilyen jól állnak, a klub gondjait a portál szerint csak az fokozza, hogy kevés lakás áll rendelkezésükre a próbajátékra érkezők elhelyezéséhez.

A Bolzano új vezetőedzője, Mario Simioni a Norsdschleswiger című német nyelvű dán lapnak nyilatkozott. Mint elmondta, nehéz a feladata, hiszen kevesebb mint 3 hét van a Bajnokok Ligája rajtjáig, addigra kellene csapatot építenie, de alig van szerződtetett játékos a klubnál. Mint elmondta, pénz is alig van, így nem lesz egyszerű megfelelő játékosokat összeszedni. Egy jelöltje máris van a hosszú évekig Dániában edzősködő trénernek, a SönderjyskE Vojens hátvédje, Daryl Andrews. Andrews a dunaújvárosiak számára is ismerős lehet, hiszen találkozott a két klub a Kontinentális Kupában, akkor Andrews játéka ellenére is a Dab.Docler győzött.

A Red Bull Salzburg kiválóan helyt állt a KHL-bajnok ellen, a Metallurg Magnyitogorszk végül 5-2-re nyert az olaszországi edzőtáborozása során játszott meccsen.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum