A szurkolókat az izgalmak érdeklik

   

Nagyon örülök a ligáról érkező nyári híreknek, azt hiszem, nagyon érdekes mérkőzések várnak ránk szeptembertől, mondja Sucharda Ferenc, az Érsekújvár elnöke, aki őszinte kíváncsisággal várja, mi lesz a Dab.Docler vállalkozásának eredménye.

Hogy zajlott eddig a címvédő felkészülése?

A csapat hétfőn jött össze először közös edzésre, eddig a játékosok egyénileg készültek. Az első edzésen szárazon teszteltük őket, úgy tűnik, általában komolyan vették a nyári feladatukat. Délután aztán megvolt az első jeges edzés is. 40 játékossal kezdtünk, hiszen legalább hat sorra lesz szükségünk ahhoz, hogy a szlovák 2. Ligában, azaz a harmadik vonalban is helyt tudjunk állni, párhuzamosan a MOL Ligával. Négy hiányzónk volt, Sucharda térd-, Baron kéz-, Uhnák pedig hátsérülés miatt kénytelen kihagyni, Kames családi okok miatt 10-én csatlakozik hozzánk.

Sucharda

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Milyen az Érsekújvár jelenlegi játékoskerete?

A MOL Liga-győztes csapat nagy részét sikerült egyben tartanunk, azt hiszem, elmondható, hogy a gerinc maradt Érsekújváron. Ez annál is inkább fontos, mert elhatároztuk, hogy hosszú távú munkát szeretnénk folytatni, ehhez pedig kell egyfajta folytonosság. Korábban kevés érsekújvári illetőségű játékosunk volt, most azonban van jó néhány ígéretes fiatal, aki megkapja a lehetőséget a bizonyításra. Martin Dubec, Sucharda, Fiala, Cseres és Balla is a városban született és nőtt fel. Szurkolóink biztosan örömmel fogadják, ha közülük többen is be tudják verekedni magukat a MOL ligás csapatba.

Milyen idényt vár?

Nehéz dolgunk lesz idén, hiszen mindenki minket, a legutóbbi győztest akar majd megverni. Mi viszont meg akarjuk védeni a címünket, szeretnénk egy évnél tovább őrizni a MOL Liga győztesének járó vándordíjat. Örülök neki, hogy a nevek alapján papíron minden csapat jelentősen erősített. Természetesen a névsor csak egy dolog, a MOL Ligában a hírnévből rég nem lehet már megélni. Meglátjuk, hogy az új játékosok a jégen is a nevükhöz méltó teljesítményt fognak-e mutatni. Ha így lesz, akkor nagyon izgalmas hónapoknak nézünk elébe. A Dab.Docler érdekes vállalkozásba fogott, amikor a hazai játékosokra építve kezdi a szezont, de ők légiósok nélkül is roppant erősek, rengeteg kiváló magyar játékosuk van, akik közel járnak a válogatotthoz. Most megmutathatják, mennyi spiritusz van bennük. Kíváncsi vagyok, közülük ki hogy fogja tudni kezelni ezt a helyzetet. A többieknél elsősorban a légiósokra építenek érzésem szerint. Nagyon örülök a ligáról érkező nyári híreknek, azt hiszem, nagyon érdekes mérkőzések várnak ránk szeptembertől. Ez azért is lényeges, mert a szurkolókat az izgalmak érdeklik, csak a színvonalas meccsekre váltanak belépőt. Ebből a szempontból egy pár lépéssel ismét előre fog lépni a liga a következő idényben.

NZA mez

HC Nové Zámky:

Kapusok:

Robin Blazícek (CZE; HC 46 Bardejov, SVK-1.)
Pavel Krajcovic

Hátvédek:

Boris Balla
Martin Baron
Jakub Hrudík
Peter Huba (SVK; Dab.Docler)
Vladimír Kames (CZE)
Pavel Kowalczyk (SVK/CZE)
Martin Král
Matus Púchovsky
Michal Siska
Andrej Sucharda

Csatárok:

Erik Caladi
Patrik Cseres
Marek Dubec
Juraj Faith (SVK; Miskolci Jegesmedvék)
Tomás Fiala
Martin Frolík (CZE)
Lubomir Hurtaj
Patrik Korytko
Radoslav Kropác (SVK; HK 36 Skalica, SVK-1.)
Albín Podstavek (CZE)
Peter Polcík
Lukás Ruzicka
Miroslav Stefanka
Ondrej Stefanka
Martin Uhnák
Marek Uram

Vezetőedző:

Robert Spisak

Távozott:

Hardi Richárd (csatár, Dab.Docler)
Jan Chovan (kapus, Jertisz Pavlodar, KAZ-1.)
Erik Weissmann (csatár, ?)

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum