Erdély 2 éves profi szerződést kötött

 

A Fehérvár AV19 megtartotta egyik legnagyobb ígéretét, a legjobb magyar U18-as játékosnak választott Erdély Csanádot.

A dunaújvárosi fiatalember három éve szerződött a Volánhoz, a második szezonban már a juniorcsapat és az U20-as válogatott tagja lett, a mögöttünk hagyott idényben pedig már vezér volt mindkét gárdában. Pedig csak a most következő szezontól számít juniornak. Komoly esély volt arra, hogy draftolják a világ legerősebb juniorligájába, de a kanadai szerződés most még nem adatott meg, illetve csapattársának jött össze. Erdély Csanád a sok lehetőség közül végül azt választotta, hogy marad Magyarországon, kétéves szerződést kötött a Fehérvárral.

Mindenki azt tippelte, ha valakit draftolnak a CHL-be, az Erdély Csanád lesz. Mire számított?

Igen, tudtam, hogy sokan számítanak arra, hogy végül Észak-Amerikában kötök ki. Én nem számítottam semmire, de több forgatókönyvvel is számoltam. Utólag az élet engem igazolt, hogy a jégkorongban a holt szezon során mennyi minden változhat.

Csalódott amiatt, hogy ez nem jött össze? Nem gondolkodott azon, hogy Nyugat- vagy Észak-Európába igazoljon?

Nyilvánvalóan nem könyveltem el sikernek, hogy nem draftoltak. De az élet már csak ilyen. Van is erre egy angol kifejezés: The show must go on! Ez nagyjából tükrözi azt, ami történt. Természetesen ez már a múlt, és már a draftot követő napon azon törtem a fejem, hogy akkor hogyan tovább. Volt még lehetőségem, ha úgy tetszik, ajánlatom, mind a tengerentúlról, mind pedig Európából. De végül a Fehérvár mellett döntöttem. Mégpedig azért, mert a felnőttcsapatban és ezenkívül az EBEL-ben nagy perspektívát látok, hiszen mikor lehet a legjobb időpont egy fiatalnak beépülnie a felnőttcsapatba, ha nem akkor, amikor az adott csapat egy 3 éves fiatalítási program mellett kötelezte el magát?

Erdely Csanad AVS

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Két évre írt alá. Ez profi szerződés?

Igen, ez már olyan szerződés, mint amilyennel a felnőttcsapat tagjai is rendelkeznek.

Azt olvastuk, 6-8 kiló izmot szedett magára. Milyen volt a nyári felkészülése?

Nagyon mozgalmas nyarat tudhatok magam mögött. Leginkább edzéssel telt, hiszen egy körülbelül 10-11 hetes felkészülési programot csináltam végig, aminek persze a szezon során érik majd meg a gyümölcse. Természetesen a szórakozásra is jutott idő a barátokkal, csapattársakkal.

Milyen szezont vár? Hol fog inkább játszani, az U20-ban vagy a felnőttek közt?

Mindenképpen egy hosszú és élményekkel teli évadot várok. Az egyértelmű célom az, hogy a felnőttcsapatot segítsem az edzők által rám szabott feladatokkal. Jelenleg a felnőttcsapattal készülök és próbálom kiharcolni a helyem a végső keretben. De emellett valószínűleg a juniorban is lesz dolgom. Mindezek mellett azt se felejtsük el, hogy decemberben hazai rendezésű junior-világbajnokságon harcolhatjuk ki a feljutást a másodosztályba, követve ezzel az U18-as válogatott tavalyi példáját.

Erdely Csanad HUN U18

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum