Az Olimpija nem engedné el játékosait

 

Hárman egyoldalúan bontottak szerződést, mert november óta nem kaptak fizetést. Ez a lépés rosszul esett a klub egyik vezetőjének.

Matjaz Sekelj, a szlovén hoki egyik öreg motorosa a siol.net portálnak adott interjújában jelezte, szerinte a szlovén szövetség túlterjeszkedett a hatáskörén, amikor egy sárga kártyát is kiadott az ügyben, azaz hozzájárult az egyik hokis külföldre igazolásához.

Miha Verlic, Ken Ograjensek és Ziga Grahut hagyta faképnél a nyáron a zöldeket, és Sekelj szerint erre nem volt joguk. A játékosok azzal vádolják a klubot, hogy az nem tartotta be a szerződésükben foglaltakat, és nem is válaszolt a játékosok megkereséseire. “Nekem mindig, minden játékos előtt nyitva volt az ajtóm! ? mondja most erre felháborodottan Sekelj. ? A szerződések szerintünk érvényben vannak a játékosokkal, és a klub harcolni fog a jogai érvényesítéséért. De ez már a jogászok dolga, nem a menedzsmenté.”

VErlic OLL

Sekelj azt is kilátásba helyezte, hogy az Olimpija meg fogja nehezíteni a három játékos átigazolását. “Verlic esetében eljárási hibák történtek, az IIHF pedig kiadta a sárga kártyát a Graznak, miután a szlovén szövetség ? szerintünk a hatáskörét túllépve ? hozzájárult ehhez. Pedig mi jeleztük, hogy nem engedélyezzük a sárga kártya kiadását.” Grahut és Ograjensek esetében a nemzetközi transzfert az új klubjuk még nem kezdeményezte (előbbi a svéd másodosztályban, utóbbi a francia élvonalban kívánja folytatni pályafutását ? HBlog).

Sekelj úgy véli, az Olimpijának kompenzációt kell kapnia a két játékosért. Arra a felvetésre, hogy nem állt a játékosok rendelkezésére, így válaszolt: “Tanúk vannak arra, hogy a fiúk bármikor fordulhattak hozzám a szezon alatt. Ha kellett, egy percre vagy ötre, de akár egy órára is a rendelkezésükre álltam, ha kérték, és akár ennél is hosszabb időre. Ha valakinak valami gondja volt, nyugodtan fordulhatott hozzám. A játékosok közül többen is visszaéltek ezzel a helyzettel, és amikor úgy érezték, méltánytalanság érte őket, a médiához rohantak. Csak azt felejtették el, a szerződés másik oldalát is teljesíteni kell.”

Sekelj szavait nem támasztják alá a játékosok beszámolói, sokan állítják azt, hogy november óta nem kaptak fizetést, és a klubvezetés mindvégig elérhetetlen volt.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum