Nagyon kényelmetlen augusztus jön Miskolcon

   

“Amikor a játékosok azt gondolják, hogy elértek a teljesítőképességük határára, akkor bebizonyítjuk, hogy van még bennük tartalék.” A Miskolc új vezetőedzője, Majoross Gergely terjedelmes interjút adott a csapat honlapjának, amelyben értékelte a felkészülés állapotát, illetve beszélt a tervekről is.

A válogatott egykori centere, Majoross Gergely elmondta, hogy megvannak az első teszteredmények, ami alapján kijelenthető, hogy mindenki lelkiismeretesen dolgozott a felkészülés egyéni szakaszában is: “Májusban és júniusban csináltuk végig a(z első) teszteket a magyar játékosokkal, illetve bekértük ugyanezen feladatok eredményeit a légiósoktól is, így most egy teljes adatbázis áll a rendelkezésemre. Nagyon örömteli számomra, hogy a játékosok a felmérések alapján átlagosan mintegy 30 százalékos javulást mutattak. Igaz ugyan, hogy a májusi feladatsort 3-4 hetes pihenő után végezték el a srácok, ám a javulás mindenképpen számottevő.”

HUN_MAJOROSS_Gergely

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A közös programok kapcsán a fiatal szakvezető elmondta, hogy augusztus 5-én két játékos kivételével a teljes keret találkozik. Ekkor szintén tesztfelméréseket végeznek, amit szárazedzések követnek, majd 9-én elutaznak a Tátrába, egy magaslati edzőtáborba. Ez lesz a felkészülés legkeményebb része, ahol az a cél, hogy a játékosok elhagyják a komfortzónájukat: “Fizikálisan és mentálisan is nagyon megterhelő lesz, de mégis élvezhető, változatos, nem megszokott. A cél nem más, mint a határok kitolása. Amikor ugyanis azt gondolják, hogy elértek a teljesítőképességük határára, akkor bebizonyítjuk, hogy van még bennük tartalék. Ám ennek megtapasztalása igen kemény lesz.”

A jeges edzések augusztus 18-án kezdődnek, ami a megszokotthoz képest talán egy kicsit késeinek tűnhet, de a programot a később kezdődő bajnoksághoz igazítva dolgozták ki, így idén is egy hónappal a tétmeccsek kezdete előtt megy jégre a csapat. A felkészülési meccsek jó része is megvan már: “A mérkőzések időpontjait egyszerre szeretnénk nyilvánosságra hozni, és mivel van egy-két bizonytalan pontja a menetrendnek, ezért még egy kis türelmet kérek a szurkolóktól. A lényeg, hogy hat felkészülési meccs leszervezését kértem a menedzsmenttől, olyan megkötéssel, hogy ezek nagyobb része tőlünk sokkal erősebb ellenféllel legyen. Úgy tűnik, ezt sikerül megoldani, mert négy mérkőzést már biztosan játszunk komoly csapat ellen, a többi pedig nagyjából velünk azonos erejű lesz.”

A keret kapcsán a szakvezető elmondta, hogy a tavalyi játékosállományból minden fontos játékost sikerült megtartani és a piacon elérhető magyar játékosok közül is minden kiszemeltet sikerült elhozni. A légiósokból jelentős a kínálat, igyekeztek nem csak a statisztikákra hagyatkozni a válogatásnál, hanem a játékosok személyiségét is figyelembe venni, az eredmény Majoross értékelése szerint itt is ideálisra sikerült, tapasztalt és jó ligákban játszó játékosok kerültek Miskolcra. Az interjú során többször is előkerült Dósa Krisztián neve ? aki előbb mutatkozott be a felnőtt válogatottban, mint a felnőtt bajnokságban, februárban Gdanskban kipróbálta Rich Chernomaz az EIHC-tornán ?, hiszen a tesztek is neki sikerültek a legjobban: “Újoncot is fogunk avatni Dósa Krisztián személyében, akiben én nagyon bízom, hogy be tud majd robbanni a MOL Liga mezőnyébe, ehhez minden adottsága megvan. Sok fiatalból hiányzik a megfelelő személyiség ehhez, ő éppen ebben erős. Elsősorban hátvédként számolok vele, de ha a helyzet úgy hozza, csatárként is jó teljesítményre képes. Kemény munka vár ránk, de biztos vagyok benne, hogy meg is lesz az eredménye. Már nagyon várjuk szeptember 19-ét!”

MIS mez

A Miskolci Jegesmedvék 2014/15-ös játékoskerete:

Kapusok:

Duschek Dávid
Gyenes Dávid
Thomas Heemskerk (CAN; Quad City Mallards, CHL)

Hátvédek:

Matt Boyle (CAN)
Budai Roland
Dósa Krisztián (MAC U20)
Jesse Dudas (CAN; Wichita Thunder, CHL)
Gőz Balázs (Morzine-Avoriaz, FRA-1.)
Láda Balázs
Láda Péter (nem volt csapata)
Kalvin Sagert (CAN; Kalamazoo Wings, ECHL)
Vojtkó Mátyás

Csatárok:

Becze Tihamér (HSC Csíkszereda)
Zach Cohen (USA, Olofströms IK, SWE-3.)
Keegan Dansereau (CAN, Olofströms IK, SWE-3.)
Fliszár Zalán
Hajós Roland
Metcalfe Tyler
Miskolczi Márk
Popovics Patrik
Ritó László
Roczanov Dezső
Szilágyi Levente
Tóth Adrián

A Jegesmedvékkel kezdi el a felkészülést:

Godó Dániel
Szeszák Martin
Üveges Gábor

Edzők:

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC U20)
Mart Eerme (EST; edző, Észtország)

Távozott:

Hegyi Ádám (hátvéd, Ferencváros)
Bob Dever (CAN; vezetőedző, MAC U20)
Curtis deBruyn (CAN; hátvéd, ?)
Dubek Vladimir (csatár, Ferencváros)
Juraj Durco (SVK; hátvéd, ?)
Juraj Faith (SVK; csatár, HC Nové Zámky)
Tomo Hafner (SLO; csatár, ?)
Jordan Knox (CAN; csatár, KH Sanok, POL-1.)
Rafaj Attila (csatár, Ferencváros)
Orosz Szilveszter (hátvéd, Debreceni HK)
György Róbert (csatár, Debreceni HK)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum