Brodeur visszavonul?

 

Minden idők egyik legjobb kapusa egyre nehezebb helyzetbe kerül.

Két hete már megírtuk, hogy Martin Brodeur és ügynöke nyilatkozott a kapus jövőjéről. Kijelentették, hogy kivárják a legjobb ajánlatot és utána döntenek. Ám azóta nem kaptak ajánlatot, így felröppent a hír, hogy a legtöbb győzelmet számláló kapus visszavonul. A New Jersey Devils és Lou Lamoriello egyértelműen kijelentették, hogy nem a 42 éves kapussal képzelik el a következő szezont, hiszen hosszú távú szerződést adtak Cory Schneidernek és a múlt héten megegyeztek Scott Clemmensennel is.

Brodeurnek most két választása van, vagy visszavonul, vagy úgymond képességeihez és igényeihez képest kisebb, gyengébb csapathoz ír alá. Kupagyőzelemre esélyes csapatot hetet lehet megnevezni, ezek a Chicago Blackhawks, a Los Angeles Kings, az a Anaheim Ducks, a St. Louis Blues, a Boston Bruins, a Pittsburgh Penguins és a San José Sharks. Ebből a hetesből egyedül egy olyan csapat van, ahol nem kelt még el mindkét kapusposzt és esetleg lenne hely Brodeurnek. Ez a csapat a Boston, ahol a Vezina-győztes Tuuka Rask az első számú hálóőr, az újonc Niklas Svedberg a második. Ám a helyzetet nehezíti, hogy a Svedberg a napokban egyirányú szerződést írt alá, ráadásul a Bostonnak úgy kell aláíratnia a Reilly Smith, Torey Krug párost, hogy a csapat már most a fizetési sapka alatt van 800 000 dollárral.

Brodeur

Brodeur második célcsoportja azok a csapatok lehetnek, amelyeknél biztosnak látszik a playoff, ilyen a New York Rangers, a Minnesota Wild, a Tampa Bay Lightning, a Dallas Stars, a Montreal Canadiens, a Colorado Avalanche, a Columbus Blue Jackets, a Detroit Red Wings, a Washington Capitals, a Philadelphia Flyers és a New York Islanders. A helyzet hasonló, mint a végső sikerre esélyes csapatoknál. A helyek elkeltek a, legutolsó Tampában, ahol Ben Bishop mellé érkezett a rutinos Jevgenyij Nabokov.

A legreálisabb választásnak a Minnesota tűnhet, ahol ugyan van négy kapus, de egyiket sem lehet igazán kezdőnek nevezni. A Niklas BackströmJosh Harding, Darcy KuemperIlja Brizgalov kvartett egyik tagja sem védett 30 meccsen és egyikük sem szerzett 20 győzelmet az elmúlt szezonban. Brodeur helyzetét javíthatja, hogy Brizgalov szabad ügynök, tehát vele nem kell foglalkozni, Kuemper pedig RFA, vele még tárgyal a Wild, így jövője kérdéses. Harding volt tavaly a Wild legjobbja 1,65-ös gólátlaggal és 93% feletti hatékonysággal, ne felejtsükel, hogy betegsége miatt teljesítménye bármikor visszaeshet. A legbiztosabb helye Backströmnek van, akinek még két évre szól a szerződése közel hétmillió dollár értékben. A jól értesültek szerint a Wild a Backström, Harding, Kuemper hármast küldi harcba a kezdőposztért, ám amennyiben le akarják igazolni Brodeurt, simán megtehetik, mert bő 10 millió áll a rendelkezésükre.

A harmadik körben azok a csapatok vannak, akik vért fognak izzadni a rájátszásért, vagy pedig előre borítékolható, hogy be sem jutnak oda. Ebbe a csoportba tartozik a Toronto Maple Leafs, a Vancouver Canucks, az Edmonton Oilers, a Winnipeg Jets, az Ottawa Senators, az Arizona Coyotes, a Nashville Predators, a Florida Panthers, a Calgary Flames, a Carolina Hurricanes és a Buffalo Sabres. Nem titok, hogy a Leafs annak ellenére erősen csábítja a legtöbb shutouttal rendelkező kapust, hogy Jonathan Bernier az első számú hálóőre és hogy James Reimer a napokban írta alá kétéves kontraktusát. Bernier szerződése ugyan lejár jövőre, de ez semmivel sem javítja Brodeur helyzetét, hiszen akkor már bőven 43 éves lesz.

Nagy vonalakban ezek a lehetőségei Martin Brodeurnek. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint meg kell barátkoznia a visszavonulás gondolatával, hiszen méltatlan lenne számára egy pofozógépcsapatban, vagy akár egy alsóbb ligában játszani.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum