A közönséget a színvonalas mérkőzések érdeklik

   

A jó bajnokság hozza be a nézőket, akikből a klub él, ezért mindent meg kell tenni a kiszolgálásukért. Magától értetődik, hogy megteszünk mindent a címvédésért címmel közölt interjút Sucharda Ferenc klubelnökkel az Érsekújvár honlapja.

“A szezon végén jó pihenést kívántunk a játékosoknak, hogy a kemény felkészülés előtt feltöltődjenek ? vágott a nyári pihenőt lezáró, az igazolások után a felkészülést megnyitó beszédébe Sucharda Ferenc, a címvédő HC Nové Zámky első embere. ? Egyéni felkészüléssel kezdtünk, ahogy ez sok profi klubnál szokás, ehhez elláttuk a játékosokat egyéni edzéstervekkel, az edzők személyenként mindenkinek elmondták, mire figyeljenek, mit fejlesszenek. A játékosok profik, tudják, hogy ha valamit nem végeznek el, annak a levét a szezon során fogják meginni. Így bízunk abban, hogy az egyéni feladatokat mindenki lelkiismeretesen elvégezve, megfelelő állapotban érkezett a közös felkészülés kezdetére.

Sucharda

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Sok ember valószínűleg még nem figyelt fel arra, milyen eredményt értünk el tavaly a MOL Ligában. Egy csomó kiváló játékos jött össze, aki mind egy irányba húzott. Ezt érezni lehetett az öltözőben és a jégen is. A szezon folyamán a csapat tovább formálódott, az edzők és a játékosok összekovácsolódtak, mindenki hozzátette a magáét ehhez a történelmi sikerhez. Az magától értetődik, hogy mindent meg akarunk tenni a címvédésért. A csapat nagy része végig együtt maradt és a hiányzó posztokra is sikerült remek játékosokat igazolnunk.

A MOL Liga egy csapattal bővült, a nyáron a Debreceni HK érkezett. Csütörtökön mutatták be a keretüket, és elmondhatom, egy újonchoz képest nagyon jó kis csapatnak néznek ki. Azt is tudjuk, hogy már most is vannak újabb érdeklődők, de nem akarjuk a ligát a minőség rovására bővíteni, hiszen a nézőket a színvonalas mérkőzések érdeklik, és mi belőlük élünk. Most, hogy a játékosok nagy része már megvan a csapatnál, előre kell néznünk, hiszen a bajnokság még magasabb színvonalú lesz, mint az előző szezonban.

NZABRA 3

Ahogy mondtam, reagálnunk kellett arra, hogy néhányan elmentek a csapattól. Ezért érkezett Robin Blázícek, Juraj Faith, Peter Huba és Rado Kropác. Megegyeztünk Vladimir Kamessel is, még két csatárral és egy védővel tárgyalunk. Részteles ajánlatot adtunk nekik, most mérlegelik, hogy elfogadják-e azt vagy sem. De a legfontosabb, hogy a tavalyi csapat legnagyobb részét sikerült egyben tartanunk. Természetesen az augusztus 4-i első edzésen rengeteg fiatal is meg fog jelenni, akik szeretnének bekerülni a csapatunkba. A MOL ligás csapatban a helyet ki kell érdemelni, legyen a játékos akár fiatal, akár idősebb és tapasztaltabb.

A juniorcsapatunkat az 1. ligába, azaz a másodosztályba neveztük. Az első nyári edzésen 22-en jelentek meg, különböző okok miatt mára 16-an maradtak. Ezért megegyeztünk az extraligás nyitrai juniorcsapattal arról, hogy akik nem kapnak rendszeres lehetőséget a junior extraligában, azok nálunk szerepelhetnek. Nagyon fontos megjegyezni, hogy nem a saját játékosaink helyére, hanem őket kiegészíteni érkezhetnek hozzánk. Nagyon fontos számunkra, hogy azoknak a játékosainknak, akik megfelelően dolgoznak és viszik a csapatot, nyitva tartsuk az ajtókat.

A szlovák szövetség döntése értelmében akkor szerepelhetünk a MOL Ligában, ha elindulunk a hazai felnőtt bajnokságban is. Ezért a felnőtt csapatunk a 2. ligában, azaz a szlovák harmadosztályban indul. Ezért bő keretre van szükségünk, több mint 5 sornyi játékosra és 3-4 kapusra. Csak így tudunk ennyi mérkőzésen pályára lépni. De előttünk van a romániai csapatok példája, nekik is el kell indulniuk a hazai bajnokságban és a kupában is a MOL Liga mellett, illetve a bajnok a Kontinentális Kupában is szerepel még. Hiszek abban, hogy mi is meg tudjuk ezt a feladatot oldani, és ehhez kapcsolódóan a MOL Liga bajnoki címünk megvédése mellett második fontos célunk, hogy megnyerjük a 2. ligát. Ha ez így lesz, akkor jövőre a MOL Liga mellett a szlovák 1. ligában is szeretnénk elindulni.

NZABRA 4

Az, hogy két fronton is teljes erőbedobással küzdünk, újdonság, reméljük, szurkolóink kijönnek a csarnokba és szurkolnak a 2. ligás mérkőzéseinken is. Folytatódik a jégcsarnok felújítása is, de ezt csak kis lépésekben tudjuk megvalósítani, hiszen semmi sincs ingyen, mindenért fizetnie kell valakinek. Felújítottuk a kávézót, és szeretnénk modernizálni a nézőteret is, de lehet, hogy ez ebben a szezonban nem fog sikerülni. Fokozatosan szeretnénk egyre vonzóbb sportélményeket adni a szurkolóknak, célunk, hogy egyre elégedettebben távozzanak az érsekújvári jégcsarnokból. Egyrészt a sportsikerek miatt, másrészt pedig azért, mert egyre javulnak a szolgáltatások.

Természetesen muszáj a szurkolók türelmét kérnünk, egyszerre nem tudunk mindent megoldani. Például most folyik a mosdók felújítása is. Egy már elkészült, most folytatjuk a következővel. A kávézó felújítását már említettem, de szeretnénk újabb büféket nyitni a lelátók alatt, és egy felszereléseket és emléktárgyakat árusító boltot is kialakítunk.

Mindezt persze nehéz kigazdálkodni. Első számú partnerünk továbbra is a Mikron marad, de ebben az évben sikerült támogatást kapnunk a várostól is. Hiszek abban, hogy a jégkorong lesz az első számú sport Érsekújváron, és ez azt is jelentheti, hogy mind a város jobban mellénk fog állni, mind pedig újabb helyi cégek csatlakoznak hozzánk, és látnak fantáziát a hoki támogatásában. Megkerestünk a város közelebbi és távolabbi környékéről is cégeket, hogy támogassanak bennünket.

Ahogy mondtam is, a bevételeinket azzal is szeretnénk növelni, hogy felszereléseket és emléktárgyakat árusító üzletet nyitunk, és a vendéglátást is a klub fogja a kezébe venni a jövőben. Szükségünk van a szurkolóinkra. Ez segíthet abban, hogy fenn tudjuk tartani a jégkorong jelenlegi magas szintjét a városunkban. Ehhez az kell, hogy nagy legyen a mérkőzések nézettsége. Bízunk abban, hogy a szurkolók újra megtalálják az utat a csarnokba, és megtöltik a lelátót az utolsó helyig.”

Sucharda NZA unnep

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum